Miért "ítélnek el" minket azért, mert mi úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk gyereket?
Közel 8 éve vagyunk együtt, 3,5 éve vagyunk házasok, és a kérdések egyre csak jönnek: "Mikor lesz már gyerek?" Eleinte minden lelkiismeret-furdalás nélkül feleltük, hogy "Mi nem szeretnénk gyereket."
Azonban egyre inkább támadó reakciók érkeznek, ha ezt a választ adjuk, magyarul, ha megmondjuk az igazat.
Mégis miért lenne az elítélendő, ha két ember közösen úgy dönt, hogy nem szeretne gyereket? Mi így is teljesnek érezzük magunkat, egymást, a házasságunkat. Egyikőnk sem befolyásolta a másikat ebben a döntésben, az együtt töltött évek során világossá vált számunkra, hogy ugyanúgy állunk ehhez a témához. Szeretjük így az életünket, szeretjük azt a fajta "szabadságot", melyet egy gyerek hiánya ad.
Én sem bántok másokat azért, mert akarnak gyereket.
Szerintetek nem jogos a kérésem, hogy engem/minket se bántsanak azért, mert nekünk jó így?
(Mellesleg, bár nem ide tartozik, de ismerek jó pár tőlünk idősebb házaspárt, akiknek szintén nincs gyerekük, mert nem akartak, tehát nem vagyunk kirívó, egyéni esetek.)
Kedves Kérdező!
Lehet már előttem megkérdezték,de kiakasztott az a válasz,hogy 7 év után teherbe estél fogamzásgátló mellett. Mond ez hogyan lehetséges?Kéne szünetet tartani 3-4 évenként? Egyébként úgy néz ki,hogy mi sem tervezünk babát,sok boldogságot,szép életet nektek!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!