Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért "ítélnek el" minket...

Miért "ítélnek el" minket azért, mert mi úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk gyereket?

Figyelt kérdés

Közel 8 éve vagyunk együtt, 3,5 éve vagyunk házasok, és a kérdések egyre csak jönnek: "Mikor lesz már gyerek?" Eleinte minden lelkiismeret-furdalás nélkül feleltük, hogy "Mi nem szeretnénk gyereket."

Azonban egyre inkább támadó reakciók érkeznek, ha ezt a választ adjuk, magyarul, ha megmondjuk az igazat.

Mégis miért lenne az elítélendő, ha két ember közösen úgy dönt, hogy nem szeretne gyereket? Mi így is teljesnek érezzük magunkat, egymást, a házasságunkat. Egyikőnk sem befolyásolta a másikat ebben a döntésben, az együtt töltött évek során világossá vált számunkra, hogy ugyanúgy állunk ehhez a témához. Szeretjük így az életünket, szeretjük azt a fajta "szabadságot", melyet egy gyerek hiánya ad.

Én sem bántok másokat azért, mert akarnak gyereket.

Szerintetek nem jogos a kérésem, hogy engem/minket se bántsanak azért, mert nekünk jó így?

(Mellesleg, bár nem ide tartozik, de ismerek jó pár tőlünk idősebb házaspárt, akiknek szintén nincs gyerekük, mert nem akartak, tehát nem vagyunk kirívó, egyéni esetek.)

2014. nov. 5. 12:07
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem az van, hogy csak akkor sterilizálnak, ha van X számú gyereked vagy betöltötted Y kort? Csak kérdezem, lehet, hogy rosszul tudom.
2014. nov. 5. 15:19
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg 35 fölött vagy 3 élő gyerek után lehetett kérni, de szerintem ez mostanában megváltozott.
2014. nov. 5. 15:26
 33/35 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező!

Lehet már előttem megkérdezték,de kiakasztott az a válasz,hogy 7 év után teherbe estél fogamzásgátló mellett. Mond ez hogyan lehetséges?Kéne szünetet tartani 3-4 évenként? Egyébként úgy néz ki,hogy mi sem tervezünk babát,sok boldogságot,szép életet nektek!!:)

2014. nov. 5. 19:52
 34/35 mi a fene ***** válasza:
35%
Tiszteletben tartom a döntéseteket, bár én nagyon megszenvedtem mindkét gyerekemért- több sp. vetélés volt, de nem bántam meg. KIVÁNOM, HOGY Ti Se ! Csak lehet hogy majd akkor facsarodik el a szivetek, ha a család miatt elmaradnak a barátok, mert az unokákra kell vigyázni !Hangsúlyozom nem itélkezem !
2014. dec. 17. 11:34
 35/35 mi a fene ***** válasza:
Még az jutott eszembe, szép hogy jól megvagytok a pároddal, de jóhet betegség , baleset, vmelyikőtök egyedül maradhat, akkor mi lesz. Én se tukmálnám magamat a gyerekeimre, de azért csak-csak számithatok rájuk, számithatunk EGYMÁSRA. oLYAN JÓ NEKEIK SEGITENI. Ne idegen menjen az unokákért az oviba, vagy az iskolába. Az is igaz, hogy a gyerekvállalással gyökeresen megváltozik az ember élete, és a mhelyek se kedveznek a gyerekvállalásnak.HA Ti ezt nem vállaljátok fel, elfogadom, csak nehogy késő legyen mikor megbánjátok. Egy ismerősöm azért szült, hogy legyen valakije ! Elgondolkodtató nem ?
2014. dec. 17. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!