Miért "ítélnek el" minket azért, mert mi úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk gyereket?
Közel 8 éve vagyunk együtt, 3,5 éve vagyunk házasok, és a kérdések egyre csak jönnek: "Mikor lesz már gyerek?" Eleinte minden lelkiismeret-furdalás nélkül feleltük, hogy "Mi nem szeretnénk gyereket."
Azonban egyre inkább támadó reakciók érkeznek, ha ezt a választ adjuk, magyarul, ha megmondjuk az igazat.
Mégis miért lenne az elítélendő, ha két ember közösen úgy dönt, hogy nem szeretne gyereket? Mi így is teljesnek érezzük magunkat, egymást, a házasságunkat. Egyikőnk sem befolyásolta a másikat ebben a döntésben, az együtt töltött évek során világossá vált számunkra, hogy ugyanúgy állunk ehhez a témához. Szeretjük így az életünket, szeretjük azt a fajta "szabadságot", melyet egy gyerek hiánya ad.
Én sem bántok másokat azért, mert akarnak gyereket.
Szerintetek nem jogos a kérésem, hogy engem/minket se bántsanak azért, mert nekünk jó így?
(Mellesleg, bár nem ide tartozik, de ismerek jó pár tőlünk idősebb házaspárt, akiknek szintén nincs gyerekük, mert nem akartak, tehát nem vagyunk kirívó, egyéni esetek.)
12-es nem ítélkezett semmiben. Pusztán felvetette, hogy a későbbiekben is becsúszható felesleges magzatelhajtás helyett érdemes inkább sterilizáltatni magukat, akkor még fogamzásgátlásra se lesz gondjuk.
Azt a pénzt félretehetik idős korukra, mert nem lesz senki, aki őket eltartsa, más gyerekének levonásából pedig gusztustalan élni.
Ha házasodni nem akarnál, vagy testvért nem akarnál a gyereknek, akkor meg az lenne a baj. Ha másba nem tudnak belekötni, akkor meg a nevelésed. Nagyon okos tud lenni mindenki, ha más életében kell vájkálni.
Annyit fűznék a korábban okoskodó megjegyzéshez: a nyugdíját az után kapja majd, amit most befizet nyugdíjjárulékként. Az, hogy az állam addig hogyan forgatja, totálisan nem a kérdező dolga.
Egyébként kérdező, azt hiszem már anélkül is lehet kérni a művi meddővé tételt, hogy betöltenéd a 35-öt vagy szülnél 3 gyereket. Ami egyébként röhejes, hogy korábban így akarták rákényszeríteni a nőket a szülésre. Aki nem akar gyereket, azt nem szabad kényszeríteni. Sőt, sok olyan szülőnek sem szabadna gyereket adni a kezébe, aki szülni akar. Van, aki másban találja meg a boldogságát. És még mielőtt tévedésbe esnénk: vannak szülők, akik nem szeretik a gyereküket, és vannak, akik bár szeretik, ha újra kezdhetnék, nem szülnének. Mégis ki találta ki a 100%-os statisztikát a szerető szülőkről? Mert én még nem láttam olyat, és az életből vett példák sem azt igazolják.
És még mielőtt belém kötne valaki, én szeretnék gyereket. De miért is kellene mindenkinek ugyanarra vágynia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!