Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért "ítélnek el" minket...

Miért "ítélnek el" minket azért, mert mi úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk gyereket?

Figyelt kérdés

Közel 8 éve vagyunk együtt, 3,5 éve vagyunk házasok, és a kérdések egyre csak jönnek: "Mikor lesz már gyerek?" Eleinte minden lelkiismeret-furdalás nélkül feleltük, hogy "Mi nem szeretnénk gyereket."

Azonban egyre inkább támadó reakciók érkeznek, ha ezt a választ adjuk, magyarul, ha megmondjuk az igazat.

Mégis miért lenne az elítélendő, ha két ember közösen úgy dönt, hogy nem szeretne gyereket? Mi így is teljesnek érezzük magunkat, egymást, a házasságunkat. Egyikőnk sem befolyásolta a másikat ebben a döntésben, az együtt töltött évek során világossá vált számunkra, hogy ugyanúgy állunk ehhez a témához. Szeretjük így az életünket, szeretjük azt a fajta "szabadságot", melyet egy gyerek hiánya ad.

Én sem bántok másokat azért, mert akarnak gyereket.

Szerintetek nem jogos a kérésem, hogy engem/minket se bántsanak azért, mert nekünk jó így?

(Mellesleg, bár nem ide tartozik, de ismerek jó pár tőlünk idősebb házaspárt, akiknek szintén nincs gyerekük, mert nem akartak, tehát nem vagyunk kirívó, egyéni esetek.)

2014. nov. 5. 12:07
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
91%

3. voltam

8. Ne haragudj, de amit írsz, az csak önzőség. Csak azért ne szüljön valaki gyereket, mert mi lesz a vagyonával, meg ki nyit rá ajtót. Vagy abban a szellemben neveljük a gyereket, hogy azért kellett, hogy ne vesszenek az anyagiak, és megszánjon, ha majd az otthonban tengődünk?

Szerintem a gyerekvállalásban ennél több van, és aki ezt nem érzi át, az ne szüljön gyereket.

Kérdező: Nekem még van egy jó tippem: Nekem ugyan az a bajom, hogy én akarok, de nem jön össze és engem is csesztetnek, hogy mikor lesz gyerek. Itt a gyk-n olvastam erre egyszer egy jó tippet, azt kell válaszolni, hogy: "arra vagy kíváncsi, hogy védekezünk-e?"

Ez szerintem nagyon ott van, és eléggé zavarba ejtő, szóval ezt is mondhatod.

2014. nov. 5. 12:42
 12/35 anonim ***** válasza:
12%

Hetes vagyok, és egyben első is. Felcsattantál, pedig már válaszoltam a kérdésedre.

De tudod, valóban jó döntés, hogy nem vállaltok gyereket. Nem kapna elég szeretetet sem tőletek, így helyes, hogy nem vállalsz.

Bár az abortusz gyilkosság, ezzel nyilván te is tisztában vagy. Hadd javasoljam az abortusz helyett a sterilizálást mindkettőtöknél, ha úgysem akartok gyereket, akkor az időnkénti magzatgyilkosság helyett a sterilizálás a jobb megoldás, ha tükörbe is akartok nézni.

2014. nov. 5. 12:45
 13/35 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező. én megértelek, mindenkinek joga van úgy dönteni, ahogy szeretne és senkinek semmi köze hozzá. A helyedben valami jópofa ironikus választ tartanék a tarsolyomban, mint amit valaki fentebb is írt, ill. ha tudom, hogy pl. problémás a gyereke, akkor visszavágnék azzal, hogy "látod, nektek sem úgy sült el, ahogy szerettétek volna".

Aki meg azzal érvel, hogy az öregek otthonában majd senki nem nyitja rá az ajtót...Hát, kedves válaszoló, ez nagyon sok emberre igaz, akinek több gyereke is van! Nézz csak szét ítt, hogy micsoda acsarkodás megy, mert 3 gyerek is van, a szülő meg fel is fordulhatna felőlük/nincs idő, mert van család/a világ másik végén laknak/nincs pénz még arra sem, hogy meglátogassák stb. És igenis vannak, akik megbánják, még ha a szent ősanyák szerint ilyen érzés nem is létezik. Elég csak nyitott szemmel járni, mert bevallani kevesen vallják, megköveznék őket érte.

2014. nov. 5. 12:48
 14/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazán frappáns kis ötleteket adtatok arra, hogy miket feleljek a továbbiakban!
2014. nov. 5. 12:51
 15/35 anonim ***** válasza:
22%

Már bocs, kedves kérdésfeltevő, de a 7-es felvetésében az égvilágon semmi OFF nem volt, csak te érzed így, mert csak a Téged igazoló válaszokat fogadod el, hisz ezt a kérdést eleve önigazolásra írtad ki, ez nem egy gyakorlati segítségkérés, hanem azt várod a válaszolóktól, hogy igazoljanak Téged.

Ami az én véleményemet illeti, azzal nekem nincs bajom, ha valaki nem tervez gyereket, és ezért védekezik, és nem is akarok emiatt bántani senkit. Azonban egy magatartásforma helytelenítése, és nem normálisnak tartása nem egyenlő az illető bántásával. Én nem vagyok liberális, és szerintem igenis létezik olyan kategória hogy "normális", nem minden relatív, csak a liberálisok szerint. És ezt ki is lehet, mondani, ez még nem jelent önmagában "kőhajigálást". De még egyszer monom, önmagában azzal, hogy valaki védekezik, mert inkább nem tervez gyereket, ezzel nincs bajom, bár lehet, hogy az illető később meg fogja bánni. Az abortuszt viszont a legkevésbé sem tartom elfogadhatónak,és tolerálandónak, mert a baba minden ellenkező híreszteléssel, és hivatalosan hatályban lévő embertelen jogszabályal ellentétben igenis ember, akinek joga van élni, és ez a jog előrébb való a Te önrendelkezésednél, amivel te már éltél, amikor szexeltél. Most jön az, hogy de védekezés mellett jött, nos igen, ezt a szélsőségesen individualista, és liberális mai felfogást kéne elfelejteni, hogy az ember attól ember, hogy mindenben, és korlátlanul ő irányít... Szóval az abortuszról ez a véleményem, és ezt bármikor felvállalom, de ez nem jelenti azt, hogy minden nőt megvetek emberileg, aki valaha abortuszra ment. Emberek felett nem gondolom, hogy ítélkeznem kéne, magáról a tettről viszont az a határozott véleményem, ami.

2014. nov. 5. 12:54
 16/35 anonim ***** válasza:
17%

Ez a ti legbensőbb magánügyetek, hogy akartok-e gyereket. Senkinek semmi köze hozzá.

Pár dolgot azért megjegyeznék:

1. Nem szeretném, ha nyugdíjas korotokban tartanátok a markotokat azért a nyugdíjért, amit a más gyerekétől vonnak le.

2. Kaparás helyett sterilizáltasd magad. Tudod, ez a tiszta munka.

3. Teljesen jó az, hogy ti ketten együtt békében, boldogságban vagytok egymásnak. Özvegyként, gyermektelenül viszont már nem annyira vidám az élet.

2014. nov. 5. 12:56
 17/35 anonim ***** válasza:
87%
Tudom, hogy nem jó a párhuzam, de nekem ez egy kicsit olyan, mintha valaki nem szereti a halat és a környezet ezért folyton hallal etetné. Nekem ugyan vannak gyermekeim, de tiszteletben tudom tartani azokat, akik nem szeretnének. Nekem velük teljes a boldogságom, ti meg egymásban és a szabadságban találtátok meg. Semmi kivetni való nincs ebben. A környezetedtől gondolom inkább tapintatlanságnak, hogy ezt nem tudják elfogadni, tiszteletben tartani!
2014. nov. 5. 12:56
 18/35 anonim ***** válasza:
90%
Ne aggódj, én megértelek :DD. Mikor engem is kérdeznek ilyesmiről, és kifejtem a véleményemet, elsápadva kezdik magyarázni, hogy de bizony majd jön egyszer a nagy sugallat, meg az anyai ösztön, és másra sem fogsz vágyni, csak arra, hogy legalább szüljél ötöt, de aztán egyszerre! Mert természetesen náluk is így volt. Gondolom... Egy ideig még én is szorgalmasan kifejtettem ezután a monológ után a távlati terveimet, amelyek most nagyjából 10 évre szólnak, és teljesen összeférhetetlenek a gyermekvállalással (nem mintha, ha ezek nem lennének, akkor vágynék gyerekre, mert akkor sem, egyszerűen így vagyok összerakva, nem kell gyerek), de miután erre meg megkaptam, hogy önző vagyok, és karrierista (mert azért szülni, hogy legyen, aki rád nyissa az ajtót, az maga az önzetlenség, ja), azóta inkább csöndben bólogatok. Felesleges korlátolt embereknek magyarázni, akiknek csak a gyerekvállalás jelentheti a kiteljesedést.
2014. nov. 5. 12:58
 19/35 anonim ***** válasza:
85%

#12-es, te vagy az egyetlen aki felhozta az abortuszt. A kérdező írta, hogy védekeznek és pont. Milyen időkénti abortuszról beszélsz?

Csak megerősíteni tudom, hogy van akire akkor se nyitja senki rá az ajtót, ha több gyermeke is van. Ez nem ezen múlik, barátai idősen is lehetnek az embernek, nem hinném, hogy azért kellene szülni, hogy majd idősen legyen aki törődik velünk. Messze nem biztos, hogy a gyerek ezt magára vállalja (és nem is biztos, hogy önzőségből. Lehet épp csak a gyereknek is van épp elég gondja anyagilag vagy a saját családjában).

Ha nem szeretnének gyermeket akkor nem szeretnének és kész. Én mondjuk szeretnék, de senkit sem fogok elitélni azért, mert nem szeretne. Most még csak ketten vagyunk a párommal és annyira jó, hogy sok időnk van csak egymásra. Kelhetünk hétvégén akár délben is, ezt gyerek mellett nem lehet megcsinálni. Érthetően vannak akik többre értékelik a közösen és kényelmesen töltött időt, mint ha gyerek miatt ezekről le kellene mondani.

2014. nov. 5. 12:58
 20/35 anonim ***** válasza:
85%

12. Ki vagy TE, hogy így ítélkezz? A kérdező pontosan, hogy felelősségtudatosan nem vállal gyereket.

13. Ez így igaz, arra sem nyitják rá az ajtót idősen, akinek van, erre alapozva gyereket vállalni önzőség.

Mi anno ápoltuk az idős nagymamát, és akkor meg azt kaptuk a fejünkhöz, hogy miért nem adjuk otthonba, vagy miért nem hagyjuk ott a kórházban? Döntsétek már el, hogy mi a helyes a kis lelketekben, mielőtt ítélkeztek.

Kérdező: Szerintem hagyd ezt a kérdést a fenébe, és éljetek úgy, ahogy Nektek jó.

2014. nov. 5. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!