Hogyan segíthetnék rajta?
Sziasztok!
Van egy barátom, de inkább havernak mondanám. A középsulit együtt kezdtük. De sajnos megbukott. Most is bukott egy tárgyból. Ennek ellenére nagyobb bajban van. Kicsapják a suliból.
Sajnos drogos társaságba keveredett. Ami közrejátszhatott ezzel... És nem szeretném, ha teljesen leépülne. Gondolom közrejátszhatott az is, hogy az édesanyja elhunyt.
Szerintetek, hogyan beszélhetnék vele erről, hogy ne támadásnak vegye? Nem prédikálni akarok neki, SEGÍTENI. Korábban felajánlottam neki, hogy korrepetálom. Akkor benne is volt, "csak" közbe jött ez-az, ami miatt kirúgják...
Véleményeket várok. Köszi!
16/F

szia! előző két válaszoló jókat írt, még annyival kiegészíteném, hogy azt azért éreztesd vele, hogy nem tartod normálisnak, amit csinál, de ETTŐL FÜGGETLENÜL számíthat rád. én is voltam hasonló helyzetben (10 éve, akkor voltam annyi idős, mint Te most :)), az a helyzet kvázi "magától" oldódott meg. az történt, hogy a hasonló sorsú barátomat kicsapták a suliból, átment egy másikba, ott is csak lébecolt, pedig nem túl erős "pénzlehúzó" jellegű suli volt. aztán egyszer elkapták a rendőrök egy drograzzián, 1 éjszakát és fél napot ben töltött náluk, ezalatt átértékelte a dolgokat, terápiára járt (ez kötelező volt mondjuk, de ezek után már ő is akarta) és leszokott. munka mellett érettségizett le estin, azt már saját maga fizette, és meg is becsülte, nem linkeskedett.
ezt csak azért írtam le, mert neki ebben az időszakban nagyon fontos volt a barátságunk, és azóta is tart. azokkal viszont, akik annak idején ha hallgatólagosan is, de támogatták azt az életvitelét, szóba sem áll. egyébként a drogról való leszokásnak egyik nagyon fontos eleme, hogy meg kell szakítani a kapcsolatot azzal a társasággal. ennél a pontnál nagyon fontos, hogy legyen kihez "visszamenni". sok sikert (mindkettőtöknek)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!