Anyósnál lakni vagy külön?
2 éve élek együtt a szerelmemmel, méghozzá az ő Anyukájánál. Lassan komolyodik a kapcsolat ( házasság, gyereket szeretnénk ), és úgy látom, neki nagyon megfelelne, ha maradnánk az Anyukájánál, max. beépítenénk a tetőteret. Én meg szívesebben mennék külön, mert kedvelem az anyósomat, de nem vele szeretnék maradni életünk végéig.
Páromon meg úgy érzem, ő maradna és mindig azzal hárít, hogy csak erre van pénzünk, különmenni nem.
Van jó megoldás, mit gondoltok?
Nálunk ugyan ez a szitu csak mi 1 éve lakunk anyóséknál. Nincs különösebb bajom anyósékkal, de külön akarok már költözni, hogy semmibe ne tudjanak belénk kötni. Nálunk is szóba került a tetőtér beépítése külön bejárattal, de én nem hiszek ebben hogy akkor másabb lenne. Max nem a saját bejárati ajtaján jönne hozzánk, hanem a ház másik oldaláról a mi bejárati ajtónkon:))))
Ahogy lesz lehetőségünk költözünk el! 22/L
Nem ismerem az anyósodat,de ha nincs különösebb baj vele,akkor válasszátok azt a megoldást,hogy nem költötök a tetőtér beépítésére,hanem elteszitek a pénzt és majd lassan összejön annyi,hogy legalább a saját házatok önrészét be tudjátok fizetni.Albérletből soha nem fogtok tudni házat venni,mert elviszi a pénzt az albi.Mi a párommal nem laktunk anyósnál soha,mert hiába egy tündér,de nekem ne vágja a pofákat,amikor pl.:valamit máshogy főzök meg,mint ő.Mi 1,5 évet laktunk albérletben,majd megtaláltuk álmaink felújítandó családi házát és elköltöztünk a bankhoz albérletbe,de legalább 32 év múlva a miénk lesz és úgy alakítjuk ahogy mi szeretnénk.Anyós háza meg soha nem lesz a tiéd.Azért nem árt nem túl messze költözni,mert jól fog jönni neked is,ha az unokára segít majd vigyázni,amikor beteg,te meg nem tudsz elszakadni a munkahelyedről.
Bocsi,ha túl hosszú lett,de ez az én történetem.
24/L
,,Szerencsétek,hogy nem 50-60 évvel ezelőtt éltetek."
Én örülök is neki,hogy ma élek,és úgy,ahogy.Külön,és szabadon,mint a madár.Senki nem szól bele az életembe.Egyébként ötven évvel ezelőtt sem volt kellemesebb más rigolyáit tűrni,de már akkor is muszáj volt,mert nem volt hova menni.Ennyi.
Hát nekünk ugyanez a verzió, fateromnál lakunk, tetőtérbeépített külön lakrészben, a lépcsőn kívül nem közös semmi. És a családi vállalkozás is itt van a házban. Tehát nek jó, a párom meg szeretne külön. Én ezzel a családi vállalkozással nagyon laza időbeosztással keresek annyit, hogy a rezsire nincs gondom és nekem is megmarad annyim, mint másnak, aki a fizuból rezsizik. Nem fater tart el, hanem együtt csináljuk. De sajnos mi is csak súlyos nyomorúság árán tudnánk megoldani a különélést.
Amúgy szerintem a többgenerációs életben, ha mindenki tiszteletben tudja tartani a másikat, akkor nincs gond.
A háztartási kiadások olyan orbitálisak lennének egy normális nívójú külön házban, meg hát nagyon nem volna miből megvenni. Ahol lakunk most az egy nagy ház.
Node nem untatni akarlak, de meggondolandó. A különélés a legegészségesebb, de csak akkor, ha nem arra fog rámenni a kapcsolatotok, hogy belerokkantok a lakáshitelbe meg a sok fizetnivalóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!