Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósnál lakni vagy külön?

Anyósnál lakni vagy külön?

Figyelt kérdés

2 éve élek együtt a szerelmemmel, méghozzá az ő Anyukájánál. Lassan komolyodik a kapcsolat ( házasság, gyereket szeretnénk ), és úgy látom, neki nagyon megfelelne, ha maradnánk az Anyukájánál, max. beépítenénk a tetőteret. Én meg szívesebben mennék külön, mert kedvelem az anyósomat, de nem vele szeretnék maradni életünk végéig.

Páromon meg úgy érzem, ő maradna és mindig azzal hárít, hogy csak erre van pénzünk, különmenni nem.

Van jó megoldás, mit gondoltok?

2010. jan. 26. 17:02
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Második 17:16-os: mennyire ismerős sztori! Mi is ilyen helyzetben vagyunk, most gyűjtünk a második kérónkra, mert ez eladhatatlan. Ez mekkora balekság volt már részünkről is, h ideköltöztünk! ÁÁhhh!!!!
2010. jan. 26. 18:16
 22/32 anonim ***** válasza:
Látom,valami vérmes nőszemély fogta magát,és mindenkit lepontozgatott,biztos azt gondolja magában,mennyi hülye van itt,majdnem mind azt mondja,hogy jobb külön.Szerinted miért,Kedves lepontozós kolléganő? :-)
2010. jan. 26. 18:19
 23/32 anonim ***** válasza:
Aki jót akar magának,az külön él anyóspajtitól.. aki meg nem hiszi,az éljen vele jódarabig,akkármilyen jófej,majd megtudja.És nemcsak saját tapasztalat,már előttem is irták,és valóban igy van,hogy inkább a fiús anyák bolondulnak meg ha menyük,unokájuk lesz..
2010. jan. 26. 18:23
 24/32 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk ugyan ez a szitu csak mi 1 éve lakunk anyóséknál. Nincs különösebb bajom anyósékkal, de külön akarok már költözni, hogy semmibe ne tudjanak belénk kötni. Nálunk is szóba került a tetőtér beépítése külön bejárattal, de én nem hiszek ebben hogy akkor másabb lenne. Max nem a saját bejárati ajtaján jönne hozzánk, hanem a ház másik oldaláról a mi bejárati ajtónkon:))))

Ahogy lesz lehetőségünk költözünk el! 22/L

2010. jan. 26. 18:24
 25/32 anonim ***** válasza:
:)
2010. jan. 26. 18:37
 26/32 anonim ***** válasza:
28%
Szerencsétek,hogy nem 50-60 évvel etelőtt éltetek.Akkor minden pár a szülőknél kezdte az életét,nem voltak kiadó albérletek,és házat is csak takarékoskodva,5-10 év után tudtak építeni.A fiatalasszonyok nem képzelték magukat okosabbanak az idősebbeknél,nem voltak annyira önzők,mint manapság Mindenki dolgozott,és örült,ha a mama vigyázott a gyerekekre,nem kellett őket bölcsibe hordani.Ha beteg volt a gyerek,nem kellett táppénzre menni stb.Ha voltak is viták,akkor sem gyűlölték egymást,ahogy mostanában divat.Ma már valóban okosabb,ha külön mennek a fiatalok,Legtöbbjük még a párjával sem tud toleráns lenni,akkor hogy lenne az mással.
2010. jan. 26. 21:52
 27/32 anonim ***** válasza:
17.35-ös. Valószínűleg aki itt azt mondja külön, az nem véletlenül mondja. Mert már megégette magát. Igen, biztosan van ellenpélda is, de ritka mint a fehér holló! És itt ez a lényeg! Ha tetőtérben építkeznek a kérdező és a férje, aztán mégsem válik be, mert Neki olyan anyósa van (vagy lesz) mondjuk, aki mindenbe beleszól, akkor mondd meg légyszíves, hogy mit csinálnak? Beletették a pénzt valamibe, amiben nem boldogok! Még most volna választási lehetőségük! Még most kellene azt megragadni, hogy külön mennek! Nekem a második anyósommal sok gond nincsen, fiatalos gondolkodású, viszont odaköltöztünk hozzá 5 hónapra, amikor eladtuk a régi lakásunkat és megvettük az újat. Hát már az első héten összevesztünk, mert nekemesett, hogy rossz anya vagyok, mert nem éneklek a gyerekemnek. Naná, hogy rosszul esett. Meg az is, hogy kikötötte (mert azt hitte neki ehhez joga van, pedig tévedés!), hogy anyukám ne jöjjön minden nap unokázni. Szóval a legjobb anyóssal is lehetnek konfliktusok bizony! És ez nyilván abból adódik, hogy egy anyós, anyuka, aki már gyakorlott szülő, felnevelt egy vagy több gyereket, már benne van a természetében, hogy irányít, tanácsokat osztogat, ami nem lenne feltétlen baj, csak sokszor kéretlenül és okoskodóan osztogatják. Ezt pedig sok meny nem veszi jó néven. Szóval költözés, ha sikerül!
2010. jan. 27. 08:27
 28/32 anonim válasza:

Nem ismerem az anyósodat,de ha nincs különösebb baj vele,akkor válasszátok azt a megoldást,hogy nem költötök a tetőtér beépítésére,hanem elteszitek a pénzt és majd lassan összejön annyi,hogy legalább a saját házatok önrészét be tudjátok fizetni.Albérletből soha nem fogtok tudni házat venni,mert elviszi a pénzt az albi.Mi a párommal nem laktunk anyósnál soha,mert hiába egy tündér,de nekem ne vágja a pofákat,amikor pl.:valamit máshogy főzök meg,mint ő.Mi 1,5 évet laktunk albérletben,majd megtaláltuk álmaink felújítandó családi házát és elköltöztünk a bankhoz albérletbe,de legalább 32 év múlva a miénk lesz és úgy alakítjuk ahogy mi szeretnénk.Anyós háza meg soha nem lesz a tiéd.Azért nem árt nem túl messze költözni,mert jól fog jönni neked is,ha az unokára segít majd vigyázni,amikor beteg,te meg nem tudsz elszakadni a munkahelyedről.

Bocsi,ha túl hosszú lett,de ez az én történetem.

24/L

2010. jan. 30. 11:10
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

,,Szerencsétek,hogy nem 50-60 évvel ezelőtt éltetek."

Én örülök is neki,hogy ma élek,és úgy,ahogy.Külön,és szabadon,mint a madár.Senki nem szól bele az életembe.Egyébként ötven évvel ezelőtt sem volt kellemesebb más rigolyáit tűrni,de már akkor is muszáj volt,mert nem volt hova menni.Ennyi.

2010. jan. 30. 11:43
 30/32 anonim ***** válasza:

Hát nekünk ugyanez a verzió, fateromnál lakunk, tetőtérbeépített külön lakrészben, a lépcsőn kívül nem közös semmi. És a családi vállalkozás is itt van a házban. Tehát nek jó, a párom meg szeretne külön. Én ezzel a családi vállalkozással nagyon laza időbeosztással keresek annyit, hogy a rezsire nincs gondom és nekem is megmarad annyim, mint másnak, aki a fizuból rezsizik. Nem fater tart el, hanem együtt csináljuk. De sajnos mi is csak súlyos nyomorúság árán tudnánk megoldani a különélést.

Amúgy szerintem a többgenerációs életben, ha mindenki tiszteletben tudja tartani a másikat, akkor nincs gond.

A háztartási kiadások olyan orbitálisak lennének egy normális nívójú külön házban, meg hát nagyon nem volna miből megvenni. Ahol lakunk most az egy nagy ház.

Node nem untatni akarlak, de meggondolandó. A különélés a legegészségesebb, de csak akkor, ha nem arra fog rámenni a kapcsolatotok, hogy belerokkantok a lakáshitelbe meg a sok fizetnivalóba.

2010. szept. 28. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!