Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósnál lakni vagy külön?

Anyósnál lakni vagy külön?

Figyelt kérdés

2 éve élek együtt a szerelmemmel, méghozzá az ő Anyukájánál. Lassan komolyodik a kapcsolat ( házasság, gyereket szeretnénk ), és úgy látom, neki nagyon megfelelne, ha maradnánk az Anyukájánál, max. beépítenénk a tetőteret. Én meg szívesebben mennék külön, mert kedvelem az anyósomat, de nem vele szeretnék maradni életünk végéig.

Páromon meg úgy érzem, ő maradna és mindig azzal hárít, hogy csak erre van pénzünk, különmenni nem.

Van jó megoldás, mit gondoltok?

2010. jan. 26. 17:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

te nem véletlen Szandi vagy???!!!! Nagyon ismerős a szitu!

Amugy mindenképp külön az anyóstól!

2010. jan. 26. 17:19
 12/32 anonim ***** válasza:
69%
Attól függ. Én ha újból kezdhetném a "tetőteres" megoldást választanám. Anyósom egyedül tart fenn egy 35-ös lakást, mi meg külön egy 45-öset. A héten 2-3szor én főzök, 2-3szor ő főz, és a város két oldalán lakunk. Már öregszik egyre nehezebb eljuttatni a kaját neki is és nekünk is, pedig van autó. Az az igazság, hogy már van egy két éves fiam, és terhes vagyok a kicsivel. Mama 60 éves lesz idén. Most hirdetjük a lakásunkat és közelebb költözünk hozzá, hogy ő el tudjon menni majd az oviba mi meg jobban fel tudjunk menni hozzá. Az igazság az, ha valamelyikőnknek nagyobb háza lenne, hát szerintem összeköltöztünk volna már rég és leginkább a költségvetés miatt, ne legyen dupla rezsi,a kaja meg így is közös. De tudnod kell, én imádom anyósomat!!!! Nem okoskodó fajta szerencsére. Imád bennünket ő is. Szóval a lényeg, ha megöregszik vagy lebetegszik így is úgy is hozzánk költözik majd, soha nem engednénk otthonba! De meglehet abban a többieknek igaza van, hogy pénz ide, vagy oda, ha meg tudjuk oldani, hogy max. 1-2 utca, 5-10 perc sétára legyen csak a kettőnk lakása, akkor ez egészségesebb mint az együtt lakás, ha meg gondoskodásra fog majd öregen szorulni, az nyílván sokkal másabb helyzet, hiszen akkor sajnos már nem lesz annyira aktív. Bocsi hogy hosszú lett!!!! Gondold át! Jó az a tetőtér, ha teljesen elválasztjátok, később sok nehézséget kiküszöböl, hogy közel van. Sok sikert, és sok boldogságot!
2010. jan. 26. 17:24
 13/32 anonim ***** válasza:
60%
Jobb külön.
2010. jan. 26. 17:26
 14/32 anonim ***** válasza:
87%

Külön!

Általában a normális anyósok is meghülyülnek, amikor a kisfiuk megnősül és gyereket csinál, függezlenül attól, hogy előtte milyen viszonyban volt a meny-jelölttel. NEm akarják, de beleszólnak, jobban tudják stb.

A párom nővére odaköltözött a barátja szüleihez, összeházasodtak, tetőtérbeépítettek, most meg már szívják a fogukat...két gyerekük van azóta, a nagyszülőket nem lehet levakarni, végülis az ő házuk, folyton fent lebzselnek az unokák körül...

Jobb külön, hidd el. A párodnak kényelmesebb lenne nyilván, hiszen élete két legfontosabb nője karnyújtásnyira lenne, de nem egészséges.

2010. jan. 26. 17:26
 15/32 anonim ***** válasza:
82%

Külön!

Elhiszem, hogy kedves, de ha meg tehetitek akkor menjetek külön. Anyumékkal sem laknék. Jobb a békesség, másik korosztály más a szokás.

2010. jan. 26. 17:27
 16/32 anonim ***** válasza:
63%

KÜLÖN!

Hiába szép és jó, de nem lesz együttműködő a dolog.A férjednek csak szerintem a kényelmi okok számítanak.Egy kislakás ezerszer, mint ott maradni!

Ha meg lesz a gyereketek, rosszabbodik a helyzet.

2010. jan. 26. 17:34
 17/32 anonim ***** válasza:
38%
ha a két fél elég intelligens, és anyós nem lóg folyton a fiatalok seggében,akkor jó megoldás lehet. láttam már jó példákat, nem kell rögtön ellenkezni.
2010. jan. 26. 17:35
 18/32 anonim ***** válasza:
70%
én szeretem az anyósomat , tényleg semmi bajom vele de nem élnék velük ha egy mód van rá. sőt saját szüleimnél sem, bár őket is nagyon szeretem. Szerintem költözzetek külön, de ne rögtön vállaljatok babát. nézzétek meg , hogy megy így az élet.
2010. jan. 26. 17:41
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

Külön, külön, külön! Hidd el, még a legjobb szándékú anyós sem tudja megállni, hogy ne másszon bele az életetekbe, és ez egy idő után elég zavaró tud lenni. Mi is anyóséknál élünk, mert saját lakásra húsz éven belül nincs esélyünk. Ennek ellenére mindenkit biztatok a különköltözésre, mert sajnos anyósom - bár jóindulatú - mégsem képes békén hagyni minket, állandóan a kéretlen jótanácsaivel jön, illetve szinte gyerekként kezel minket.

Sajnos nem a mi hibánk, hogy huszonéves fiatal házasként esélyünk sincs saját lakást venni (köszönöm ezúton is a létező összes támogatás elvételét az illetékeseknek), de akinek velünk ellentétben van lehetősége, annak megéri külön menni a családi béke érdekében.

2010. jan. 26. 18:10
 20/32 anonim ***** válasza:
75%
Ismerősömék anyósnál (nagyon rendes, semmi gond vele!) a tetőtérbe építkeztek, azóta is folyamatosan teszik a pénzt egy olyan lakásba, ami ELADHATATLAN, örökre kénytelenek ott maradni, mert ezt soha senki nem veszi meg. Biztos ezt akarja a párod??? Gondolkozzon! Örörkre röghöz kötötté váltok ezzel az egy döntéssel.
2010. jan. 26. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!