Milyen egy "jó" anyós?

"Valaki egyszer nagyon fontosat mondott nekem: megtanítottuk a gyermekeinket KAPNI, de nem tanítottuk meg ADNI! Igaza van?"
Kedves utolso!
Ugy gondolom, ahogy minden ember egyszeri es megismetelhetetlen szemely, minden eset is, a tied is. Lehet, hogy amikor a Te lanyod meg "fogekony" volt a nevelesre, nem "tanitottad" meg neki, hogy empatikusnak is erdemes lenni? Es ilyen lett, hozza hasonlo part talalt? Te jobban tudod...!! Lehet, hogy a vizsga heveben eszre sem veszik a köztetek allo problemak zömet? (Nem az ingvasalas, vagy amit szova tesznek, hanem ami termeszetes nekik.) Utobbi esetben A KOMMUNIKACIO segithet; amit Te is kezdemenyezhetsz. Nyilvan az kezdemenyez egy ilyen beszelgetest, akinek nem felel meg a helyzet, mert nekik igy biztos megfelel.
Elgondolkodtatoak a hozzaszolasodbol kihagyott reszek: a lanyod baratja szamonkerte rajtad, hogy miert nem vasaltad ki az ingjet?? Vajon erre el kezdtel magyarazkodni, vagy azt valaszoltad: miert kellett volna kivasalnom, mi közöm hozza?
A hozzaszolasodbol egyebkent ugy gondolom, ez nem tipikus anyos-problema, inkabb anya-gyermek kapcsolati probl. A lanyod parja "csak" igazodik a lanyodhoz, meg ahhoz, amit megengedsz neki, hogy mondhat neked, es igazabol az ott lakasat es annak anyagi vonzatat is talan a lanyodnak kene vele megbeszelni, a lanyoddal meg neked, de itt mintha ez sem menne.... vagy? (Es persze 3-asban is meg lehet beszelni, de szerintem ezt meg kellene hogy elözze, ennek a feltetele egy szemelyes megbeszeles közted es a lanyod között!) A lanyod amugy ha ugy döntene, "lecserelheti" az udvarlojat masra, akkor holnaptol masra fözöl/mosol/bevasarolsz/eltartassz...?
"Szóval én szívesen meghallgatnék valakit, hogy a "jó anyós" akkor jó anyós, ha ki lehet használni, vagy akkor is az, ha elismeri, hogy ő is elfárad, neki is jól esne, ha"
Egyaltalan nem erröl szolnak a tipikus anyos problemak, amikkel ez a forum (is) tele van, szerintem ez anya-gyerek kapcsolati problema, ahogy a hozzaszolasod vegen az utolso mondattal szerintem Te is erre lyukadtal ki.
(Az en anyosom pl. soha meg sem enne a föztömet, ki sem probalna, es az aposom sem mereszelne, nehogy anyosom tudtara jusson. A lanya es annak gyerekei sem kertek meg soha semmit, amikor kinaltam.)
Szerintem az anyos problemak egymashoz viszonyulasi problemak, az egyik fel nem akarja elfogadni a masik "letet".
8.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!