Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen egy "jó" anyós?

Milyen egy "jó" anyós?

Figyelt kérdés
Ne szóljon inkább bele semmibe (abból úgy is baj lesz); vagy azért néha adhat ő is tanácsokat,ötleteket; elmondhatja az (esetleg negatív) véleményét is?
2010. jan. 26. 15:46
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
Az enyém olyan volt, hogy azt kívántam, bárcsak az én anyám lenne és Ő meg teljesen úgy kezelt mint a saját fiát (az én anyám meg néhe nem). Na ilyen a jó anyós!
2010. jan. 28. 00:10
 22/25 anonim ***** válasza:
többnyire a feleségnek van baja az anyóssal, NŐK TI ILYENEK VAGYTOK
2011. júl. 31. 17:12
 23/25 anonim ***** válasza:
Aang, az ilyesfele valaszok vajon mire valaszok szerinted? Velemenynyilvanitas arrol, amit nem kerdeztek? Erdekel a velemenyem rolad e 2 sor alapjan? Vagy csak daraljam en is anelkül, hogy kerdezted volna?
2011. júl. 31. 18:04
 24/25 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, hogy én jó anyós szeretnék lenni, mint minden anyuka! Már azért szeretem a lányom barátját, ahogy ránéz a lányomra, és azért, ahogy kifejezi iránta való érzelmét.Fiamként kezelem, mert nagyon szeretem. Természetesnek tartottam, hogy nálunk lakhatnak, hiszen akkor nem megy el az idő a tanulástól sem az ide-oda utazgatással esténként, illetve akkor még egyik sem dolgozott, hát persze, hogy én vettem meg mindkettőnek a ruhát, stb. Sajnos azonban valami a három év alatt megváltozott a kapcsolatunkban....Én megengedtem a barátjának, hogy "jópofizzon" velem (néha az én káromra), kimondhassa amit gondol,akár bántó akár nem. Ami azt illeti, már ott tartottunk, hogy én mostam ki rájuk, én főztem, takarítottam, hogy minden rendben legyen és nyugodtan, vidáman tölthessék az itthonlétet, készülhessenek a vizsgákra, mikor észre vettem, hogy ez természetessé vált a számukra, és ki is mondták, hogy én értem haza elsőnek a munkából, így én tudok megcsinálni mindent.Ma már a suli mellett dolgoznak, de a számlák kifizetésébe nem szállnak be, a heti bevásárlás az én pedagógusfizumból megy, és az itthoni munkákból sem veszik ki a részüket, sőt rám szólnak, hogy minek csinálom én is meg?! Talán mert kosz lenne, mert nem lenne meleg étel, mert nem lenne jövő hétre tiszta ruha.Megpróbáltam, hátha megcsinálják maguknak,de akkor meg megjegyezték, hogy nincs tiszta ing?! Szóval én szívesen meghallgatnék valakit, hogy a "jó anyós" akkor jó anyós, ha ki lehet használni, vagy akkor is az, ha elismeri, hogy ő is elfárad, neki is jól esne, ha néha őt is kész vacsorával kínálnák meg az egy házban élő fiatalok, vagy később már csak PÚPKÉNT, és teherként bánnának vele, aki buta, tehetetlen és fölösleges dolog a számukra, elfelejtve, hogy amikor nekik volt szükségük a szülőre, akkor ott volt, és elő fordulhat, hogy az évek múlásával talán önzetlenül a fiatalok is törődhetnek az "elhülyülő" öregekkel??? Valaki egyszer nagyon fontosat mondott nekem: megtanítottuk a gyermekeinket KAPNI, de nem tanítottuk meg ADNI! Igaza van?
2011. dec. 30. 00:05
 25/25 anonim ***** válasza:

"Valaki egyszer nagyon fontosat mondott nekem: megtanítottuk a gyermekeinket KAPNI, de nem tanítottuk meg ADNI! Igaza van?"

Kedves utolso!

Ugy gondolom, ahogy minden ember egyszeri es megismetelhetetlen szemely, minden eset is, a tied is. Lehet, hogy amikor a Te lanyod meg "fogekony" volt a nevelesre, nem "tanitottad" meg neki, hogy empatikusnak is erdemes lenni? Es ilyen lett, hozza hasonlo part talalt? Te jobban tudod...!! Lehet, hogy a vizsga heveben eszre sem veszik a köztetek allo problemak zömet? (Nem az ingvasalas, vagy amit szova tesznek, hanem ami termeszetes nekik.) Utobbi esetben A KOMMUNIKACIO segithet; amit Te is kezdemenyezhetsz. Nyilvan az kezdemenyez egy ilyen beszelgetest, akinek nem felel meg a helyzet, mert nekik igy biztos megfelel.

Elgondolkodtatoak a hozzaszolasodbol kihagyott reszek: a lanyod baratja szamonkerte rajtad, hogy miert nem vasaltad ki az ingjet?? Vajon erre el kezdtel magyarazkodni, vagy azt valaszoltad: miert kellett volna kivasalnom, mi közöm hozza?

A hozzaszolasodbol egyebkent ugy gondolom, ez nem tipikus anyos-problema, inkabb anya-gyermek kapcsolati probl. A lanyod parja "csak" igazodik a lanyodhoz, meg ahhoz, amit megengedsz neki, hogy mondhat neked, es igazabol az ott lakasat es annak anyagi vonzatat is talan a lanyodnak kene vele megbeszelni, a lanyoddal meg neked, de itt mintha ez sem menne.... vagy? (Es persze 3-asban is meg lehet beszelni, de szerintem ezt meg kellene hogy elözze, ennek a feltetele egy szemelyes megbeszeles közted es a lanyod között!) A lanyod amugy ha ugy döntene, "lecserelheti" az udvarlojat masra, akkor holnaptol masra fözöl/mosol/bevasarolsz/eltartassz...?

"Szóval én szívesen meghallgatnék valakit, hogy a "jó anyós" akkor jó anyós, ha ki lehet használni, vagy akkor is az, ha elismeri, hogy ő is elfárad, neki is jól esne, ha"

Egyaltalan nem erröl szolnak a tipikus anyos problemak, amikkel ez a forum (is) tele van, szerintem ez anya-gyerek kapcsolati problema, ahogy a hozzaszolasod vegen az utolso mondattal szerintem Te is erre lyukadtal ki.

(Az en anyosom pl. soha meg sem enne a föztömet, ki sem probalna, es az aposom sem mereszelne, nehogy anyosom tudtara jusson. A lanya es annak gyerekei sem kertek meg soha semmit, amikor kinaltam.)

Szerintem az anyos problemak egymashoz viszonyulasi problemak, az egyik fel nem akarja elfogadni a masik "letet".

8.

2011. dec. 30. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!