Milyen egy "jó" anyós?

elmondhat bármit csak ne legyen utálatos és rossz indulatú
legyen közvetlen, jó fej, és kedves, és ne legyen öntelt

Tanács, ötlet, negatív vélemény jöhet -hiszen nem csak pozitív véleményeink vannak a másik félről úgy globálisan- de ne akarjon beleszólni már-már bántó módon a gyereknevelésbe, háztartásvezetésbe, egyáltalán: A gyermekének és menyének/vejének mindennapi életébe.
Ne zaklassa őket mindenféle marhasággal (gondolok itt olyanra, hogy "de én ezt így szoktam csinálni" -bár ezt az első mondatban nagyjából körülírtam. :)
Egyebet nem tudok elmondani.

Minden anyós jó.
Tudom, hogy ez így elég megdöbbentő, de ha belegondolsz, az anyósod felnevelt valakit, akit te nagyon szeretsz. Tehát ez által máris "elég jó". És jót tett veled, ha a saját anyósodról beszélsz.
Ha te akarsz minél jobb anyós lenni, akkor pedig onnan lehetne megközelíteni a kérdést, hogy ha megfelelően mondod, akkor mondhatsz szinte bármit. Kritikát is. Általában a "hogyan"-nal van a gond, nem azzal, hogy mi a véleményed. Ha kényszeríteni akarnék másokat, fogadják el az én véleményemet, nem szeretnének túlzottan érte. Ez ilyen. :)
Az is igaz (sok megfigyelés támasztja alá), hogy sokan nem jönnek ki a párjuk szüleivel. Ezt szerintem sok esetben a mindkét félnél fennálló saját lelki problémák okozzák. (Tehát nem azok, amik a másikban vannak, hanem kinek-kinek a sajátja!) Én is így voltam az első párom anyukájával, de a második szüleivel már jól kijövök. Idősebb vagyok, tapasztaltabb és türelmesebb. Csak ennyi.

Emberséges!
(Valaki írta, hogy sokaknak van problémájuk a párjuk anyukájával... Hát ez érdekes, én 1 kivétellel csak olyan eseteket ismerek, ahol a menynek van problémája az anyóssal, valamiért a vejnek nincs!!! A kivétel az én anyósom, a sógornőm férjének is van vele elég problémája.)

Soha ne kezdje úgy a mondatot, hogy "Én nem akarok beleszólni de...".
Egyébként adhat tanácsot de csak akkor ha látja, hogy szükséges vagyis ha bizonytalanságot tapasztal. Elmondhatja a véleményét is de ne úgy adja elő, hogy az a jó megoldás amit Ő mond csak, hogy Ő így gondolja, Esetleg volt már ilyen helyzetben és vele ez és ez történt ezért Ő már így és így csinálná ha még egyszer. Ne pedig a kitalációit fújja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!