Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen egy "jó" anyós?

Milyen egy "jó" anyós?

Figyelt kérdés
Ne szóljon inkább bele semmibe (abból úgy is baj lesz); vagy azért néha adhat ő is tanácsokat,ötleteket; elmondhatja az (esetleg negatív) véleményét is?
2010. jan. 26. 15:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem annyi a lényeg, hogy tartsa tiszteleten a gyermekét és annak családját. Úgy értem hagyjon szabad teret és fogadja el, hogy a gyermekének már másis a családja). Szerintem nekem nagyon jó anyósom van. Bármiben segít a kajarecepttől kezdve az unokázásig. Bár az a helyzet, hogy én is úgy állok hozzá, hogy az jó legyen.

Amúgy meg tök mindegy, mert ha a meny/vő nem akarja tiszteletben tartani az anyósát és már eleve félve áll hozzá, akkor az már halott ügy. Mindez fordítva is igaz.

2010. jan. 26. 16:20
 12/25 anonim ***** válasza:
84%
Olyan, aki hagyja felnőni a gyerekét és amikor kell, el tudja engedni, hiszen ez az élet rendje.
2010. jan. 26. 16:20
 13/25 anonim ***** válasza:
73%
Azt mondják, az ideális családban a férj az autót, a nő a háztartást, az anyós az áramot vezeti.
2010. jan. 26. 16:44
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Hála Istennek,nekem nagyon jó anyósom van,én szeretem,becsülöm!Viszont tisztában vagyok vele,hogy nagyon sok hárpia akad közöttük,aki folyton megkeseríti a menye hétköznapjait,életét.

Szerintem a jó anyósra lehet számítani,és ott van,ha segítség kell,de nem üti bele az orrát mindenbe,főleg nem abba,amihez az égvilágon semmi köze.Hozzáteszem,ehhez az kell,hogy a menye is így álljon hozzá a dolgokhoz,és adja meg a kellő tiszteletet.

2010. jan. 26. 16:51
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Speckó nekem jó anyósom van, de mégsem tökéletes:D

Szinte mindig mellém áll:D (egyetlen fia van, ezt azért jegyzem meg, mert tudjátok milyen egy anyós, akinek egyetlen egy fia van...:D ) Egy pillanat alatt befogadott a szívébe, pláne aztán, mikor meglátta, hogy felporszívózok a kicsi fia szobájában:D Nagyon aranyos, kedves, megtanított egy-két dologra, jót lehet vele beszélni. Rossz oldala csak annyi, hogy egy kicsit túl anyáskodó, de szerencsére kezelhető a dolog, mert külföldön lakunk, így nem tud meglátogatni minket sűrűn.:D De egyébként annyira jól el vagyunk, hogy míg otthon voltunk, bemutattam neki az öcsémet, és most az öcsém pótolja néha a hiányunkat:D Sokszor odajár anyósomékhoz. Nekem az apósom is jó, vele is jól elvagyok. Lehet velük viccelődni. Azt hiszem a jó anyós rugalmas, és nem csak az ő gyerekének ad igazat minden áron, ha kikérik a tanácsát, akkor adjon tanácsot, ha nem, ne szóljon bele. És ha el akar menni a kicsi gyermekét unokáját látogatni, téged is akarjon látni, magyarul szeressen téged is, és mellesleg jelentkezzen be:D

2010. jan. 26. 16:52
 16/25 anonim ***** válasza:

A jó anyós nevelje fel tisztességben a gyerekeit, legyen számára a fia a legfontosabb.

Próbáljon segíteni a fiának és a családjának, de ne avatkozzon bele mindenbe.

Fogadja el az élet rendjét, hogy a gyerekek felnőnek, és kiszállnak a családi fészekből.

Fogadja el a menyét olyannak, amilyen, ne akarja megváltoztatni.

Foglalkozzon sokat az unokáival.

2010. jan. 26. 17:07
 17/25 anonim ***** válasza:

Ez nagyon nehéz kérdés...az én anyósom szegény csinálhat már akármit, gyanakodva fogadom, pedig jót akar. Csak az elején, mikor még nem volt úgymond komoly a kapcsolatunk a párommal, elég furcsán viselkedett velem, ő is meg a két lánya is.

Most már látja, hogy szeretjük egymást, együtt élünk, jön a baba, de hiába, nem tudom elfelejteni a régi dolgokat.

A jó anyós? igenis mondja el a véleményét, de ne utasítson. Ne tudjon mindent jobban, mert ő már felnevelt egyet, mert 1001 vasárnapi ebédet megfőzött. Szerintem ez a pökhendiség a legidegesítőbb.

2010. jan. 26. 17:15
 18/25 anonim ***** válasza:

17:07

A legtöbbnél ez a gond:

"Próbáljon segíteni a fiának és a családjának, de ne avatkozzon bele mindenbe.

Fogadja el a menyét olyannak, amilyen, ne akarja megváltoztatni. "

2010. jan. 26. 17:34
 19/25 anonim ***** válasza:

Jó kérdés.Már a legelső találkozáskor gondoljon arra, hogy ez a lány akár majd a menye is lehet.Sokan elrontják a legelején, és utána már vége a jó kapcsolatnak.

Nem kell osztani az észt.Csernus nagyon jól megfogalmazta, mi a különbség a tanács és az erőszakoskodás között.A tanácsot kérik.Tehát csak akkor mondja hogy sztem úgy kéne h., ha meg is kérdezik, h. szerinte h. kéne.Ha nem kérdezik, úgysem kíváncsiak a véleményére.Ennyi. Nálunk legalábbis ez a baj.

2010. jan. 26. 17:54
 20/25 anonim ***** válasza:
"Milyen egy "jó" anyós?" Milyen egy jó meny? Milyen egy jó vej? Milyen egy jó testvér? Milyen egy jó anya? apa?.. stb?? Nem lehet senkit se beskatulyázni, mindenki olyan amilyen. A lényeg, hogy mindenki tudjon alkalmazkodni és kompromisszumot kötni. Ennyi.
2010. jan. 27. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!