Az örökbefogadó szervezeteket semmilyen felelősség nem terheli ha rossz helyre kerül a gyerek?
Csak egy példa, de gondolom nem egyedi. Örökbe akarnak fogadni, ezért átesnek mindenféle pszichológiai vizsgálaton. Alkalmasak, kapnak egy gyereket.Otthon kiderül, hogy az egyik szülő az elsővel nem bír igazi szülő-gyerek kapcsolatot kialakítani, de a másik szülőnek kell még egy gyerek, erőszakoskodás, jó legyen. Szervezet nem veszi észre, hogy az elsőnél is baj volt, kapnak még egyet. Egy év múlva válnak. A vádiratban szerepel, hogy az egyik fél ki nem állhatja az első gyereket. Szakértői vizsgálat megállapítja, hogy az a fél aki akarta a gyerekeket alkalmatlan a szülői feladatok ellátására. Ötéves korukra mindketten pszichológushoz jártak.
Értem én, hogy a szülők felelőssége, de könyörgöm, milyen embereknek adnak ki örökbefogadásra gyerekeket?! És utólag ezeket nem lehet nyakon vágni? Elvileg az a feladatuk, hogy alkalmas szülőket keressenek, nem?
Kellemetlen, amit írsz, mert elsősorban a szülők önismeretének hiánya derül ki számomra, és persze a szervezet is hibázhat.
Mi még a pszichológiai teszt előtt állunk, de úgy tudom, hogy nem szűr ki "mindent". Esetleg a két gyermek vér szerinti testvérek is egyben? Mert úgy esélyes, hogy ugyanabba a családba helyezik a kisebbet is.
Sajnos, én is hallottam olyat, hogy hiába történt a küzdelem először a vér szerinti gyermekekért, majd ezt követően a sikeres örökbefogadás után pár évvel már válófélben a szülők...ez persze a vér szerinti gyermeknél is előfordul...ugye...
Az öf. új szabályozása szerint már van egy 5 éves utánkövetése az örökbefogadásnak, amely igyekszik pl. a fent említett helyzetet kiszűrni, de arra én is kíváncsi leszek, hogy fog-e tudni normálisan és tapintatosan működni.
(Gyorsan javítok, nehogy azt kiabáljátok rám, hogy "no de ilyen helyesírással...ejnye-bejnye;)"
"...működik-e majd normálisan és tapintatosan."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!