Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mők, lányok, akik a párjukkal...

Mők, lányok, akik a párjukkal költöztek össze! Nem aggódtatok, hogy majd amit főztök, esetleg megkritizálja párotok?

Figyelt kérdés

Akkor is ha lelkes vagy és tudsz is azért főzni ezt azt, tehát nem idegen számodra a konyha.

Párom mondta párszor hogy jaj de finom az édesanyja főztje, és megijedtem picit.

Bízom magamban, de mi van ha eleinte furcsa lesz neki és baja lesz velem?

2014. okt. 20. 16:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Ha megkritizálta volna a fejére borítom :) Főzzön ő, ha nem ízlik neki, nekem finom a főztöm.
2014. okt. 20. 21:01
 22/28 anonim ***** válasza:
Igen van, hogy megkritizálja. Azt is a lehető legkulturáltabban teszi és figyelve arra, hogy engem ne bántson meg. Mondok egy példát. Múltkor fokhagyma krémlevest főztem, amit elsóztam. Nem nagyon, tökéletesen ehető, élvezhető volt, de én is éreztem ,hogy legközelebb keveset kell. Megkérdeztem páromat, hogy hogy ízlik neki. Azt mondta, hogy finom, csak picit elsóztam. Na most akkor? Olyat soha nem mondana, hogy ez olyan ki***tt sz*r, hogy a kutyának nem adná oda én isten csapása :D azért is kérdezem meg, hogy milyen, hogy legközelebb tudjam, ha valamit másképp kéne csinálnom. Nem tudom, engem ez úgy nem zavar. Pontosan tudom, hogy 22 évesen nem fogok úgy főzni, mint az édesanyja, aki elmúlt 54 és én magam mondom, hogy nagyon jó szakács. De ezt senki nem is várja el tőlem.
2014. okt. 20. 21:17
 23/28 anonim ***** válasza:

Nem

Meg sem fordult a fejembe, hgy nem ílik neki..

Jól főzök, amkor összeköltöztünk is jól főztem..

Teljesen másképpen, mit anyukája, más zvilággal, amit a párom jobban szeret már, mertez szota meg. Anyósom is jól főt, és ötletesen, csak máshogy.

Meg sem fordult azt sem,h ogy kriitzálhatná, nálunk az ilyen nem szokás.

Van amit nem kedvel, azt bem vagy nagyon titkán főzöm, aztan ennyi.

Azerencsére mindenki szereti a dőztöm, a sógorom is, pedig ő kritikus, néha prőbál megfogni.. Pl a chillis bab nála paradicsomosabb, én eg egmondom, hogy mi így szeretjük, és egyébként eli szájjal mondja, csakhgy mondjon valamit. Nem veszem fel az ilyesmit..

Ha alamit kicsit másképpen szeretünk, akkor azt szimplán jelezzük.

Pl én pirosan csinálom a borsólevest, anyósom fehéren, amikor borsóleves van megkérdezem melyik egyen, mert megtanultam azt is.

Nem szégyellem megkérdezni az anyósomat, ha valami olyat csinál, ami látom, hogy nagyon ízlik a ferjemnek... Aztán hozzáteszem a magam ízlését.

Azőta még magabiztosabb lettem, mert dogoztam éttermi konyhán is, sok dolgot ellestem...

2014. okt. 20. 21:49
 24/28 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem féltem. Szeretek kajákkal kísérletezni és főzni, de ha semmi nem ízlene neki akkor főzhet ő is magának, vagy rendelhet kaját. Szerencsére nem tud kivel összehasonlítani, mert az anyja főzési tudománya 2 konzerv összeborításából állt.
2014. okt. 21. 11:15
 25/28 anonim ***** válasza:
De, és 7 év után is megkapom, ha valami nem jó, bár az ő elmondása szerint tiszteletben tartja az én főztömet, azért nem szólt sokáig. Hát köszi. Az nem jó, amikor rámrohad a kaja, holott ő azt mondja, hogy milyen finom. Na ezt nem szeretem. De hát ha félek, ha nem, enni kell.
2014. okt. 21. 13:35
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a többiek válaszát.

Amikor az első barátommal összeköltöztem akkor még nagyon kezdő voltam a konyhában. Egyszer nagyon megbántott. Főztem (meg sem kóstolta) és mondta, hogy ő nem éhes, majd negyed órával később inkább pizzát rendelt. Megmondtam neki, hogy akkor mostantól azt eszik amit akar. Nem túl érett reakció volt, de hát istenem, 21 voltam akkor :) Érthetően nem ezért szakítottunk, de azóta már nem vagyunk együtt.

Azóta már új párom van, ő édesen kezeli az ilyen helyzeteket. Nyilván jobban főzök azóta de bakik olykor becsúsznak. Volt egy alkalom amikor először sütöttem marhaszeletet, és elég rágós maradt. Csak ültünk felette és mondtam neki, hogy sajnálom, hogy ilyen rossz lett és azt mondta, hogy nem lett rossz csak tovább kellett volna sütni :D

Nem szokta az anyukája főztjét szóba hozni és nem is kritizál. De nagy általánosságban ízlik neki amit főzök. A legnagyobb elismerés a múlt héten ért. Most először csináltam lasagnet és háromszor szedett belőle és vacsi után mondta, hogy oh hát ez nagyon finom volt :) Csak úgy repdestem magamban.

24N

2014. okt. 21. 16:10
 27/28 anonim ***** válasza:

#26 vagyok. Mellé még elmesélem, hogy anyum is többször viccesen elmesélte, hogy azért nála sem sikerül mindig úgy a főzés/sütés ahogyan kellene. Az első paradicsomlevesében megállt a kanál, illetve volt egy másik történet amikor először készült találkozni a későbbi anyósával és annyira izgult, hogy véletlen sóval szórta meg a fánkot (azóta sem tudom elképzelni, hogy hogyan). Mindannyian beleharaptak az ebéden,de senki sem mert egy szót sem szólni, csak néztek egymásra és mindenki tudta, hogy mi a gond :D

Egyébként én volt amit nem szerettem anyum főztjében és másként csinálom inkább, de ettől még vitathatatlanul finoman főz, de igazán jól a süteményei sikerülnek.

2014. okt. 21. 16:21
 28/28 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a választ :)
2014. okt. 22. 07:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!