Miért kapok gyomorgörcsöt, ha a férjem megemlíti valamelyik exét?
Sziasztok!
Igazából nem klasszikus féltékenységről van szó, mert bízom benne, nem veszekszünk ha elmegy valahová, nem félek, hogy megcsal, nem hisztizek, ha kedves egy másik nővel. Viszont ha megemlíti az exeit, egyszerűen akaratomon kívül gyomorideget kapok, elcsuklik a hangom, remeg a belsőm, a kezem, az ajkaim kb. úgy mint mikor valaki fázik. Már többször megkértem, hogy ne beszéljen róluk, de szerinte ez nem megoldás, és hogy nem érti mi ez a reakcióm, jó lenne ha túl lennék már rajta. Persze én is szeretném. Elolvastam már egy csomó könyvet, cikket de egyszerűen így reagálok még most is így 3 év után. Pedig rendes ember, nem csavarog, van kicsi babánk is, jól élünk, szeret nagyon, ki is mutatja. Egyszerűen nem értem saját magamat sem. Tegnap este megint felhozta az egyik exét, hogy látta a kocsiját az egyik ház előtt, és ugyan ez volt a reakcióm. Megint csak nyugodt hangon mondtam neki, hogy engem ez bánt, és már remegtem, mint egy beteg. Megint csak azt mondta, hogy ezzel valamit kezdeni kéne, mert ez így nem jó. Elhiszem, hogy segíteni szeretne, azért nem hagyja annyiban. De nem érti, hogy engem ez felzaklat, és van olyan is, hogy legszívesebben lekiabálnám, káromkodnék, de vissza fogom magam. Már hallottam arról is, hogy kisebbségi érzés, viszont akkor más nőkkel szemben is kéne, hogy legyen, mint a klasszikus féltékenységek esetében. Hiába mondogatom magamnak, hogy ez a múlt, már nincs, engem szeret, és a hasonló bla bla, ezzel sem mentem semmire.
Mi lehet a baj?
Nekem is az a véleményem,hogy a férjed ,legyen kedves ne emlegesse az exeit.
Én is gyomorideget kapnék,ha a férjem szóba hozná valamelyiket,csak akkor beszéljen róluk ha én kérdezem ,különben ne.
És nincs önbizalom hiányom, jól nézek ki :)de féltékeny vagyok...
Amikor két ember összejön, még talán érthető, ha beszélnek az exekről. Bár felesleges. Max ha volt feleségről lenne szó, elmondhatná, hogy mi történt.
De nem értem a férjed, 3 éve vagytok együtt, és még mindig előkerül az ex téma? Kit érdekel, hogy hol a kocsija, meg egyebek, mit foglalkozik velük? Ne figyelje ki mit, hol csinál! Mond meg neki, hogy az exeket mostantól felejtsétek el, nincs mit beszélni róluk.
A másik...amikor az egyik ex odaírt a férjed képe alá, férjed mit reagált? Remélem megvédett és törölte a csajt....
Ha a férjem exe ledisznózott volna engem egy képen (még ha csak duci lennék szimplán is), abban a percben lett volna törölve/tiltva, kérnem sem kellett volna, és hogy nem emlegetné aztán fel, az is biztos.
A remegésedre értelmeset nem tudok írni, elég felfokozott reakció, szerintem egy beszélgetést megérne egy pszichológussal, ki tudja, mi van a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!