Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erröl? Már az...

Mit gondoltok erröl? Már az agyamra megy!

Figyelt kérdés
Van egy 5 hós kisfiam, a sógornõm a szomszèdünkban èl, az ö fia 4 hòs. A fèrje sokkal több fizetèst kap mint az enyèm, mègis hozzàm járnak pelenkáèry, popsitõrlõèrt, gyógyszerekèrt. Mi a kevès fizetesbol meg a csalàdibòl veszünk meh mindent ès a legjobbat a gyereknek. Ök pedig 2 hetente kapnak fizetèst ès mègis nekem kell pelenkát adnom neki. Ha nem akarok adni akkor meg a fèrjem ( az ö tesója a csaj) velem vitázik h ne irigykedjek. De hát èn is pènzböl èlek nem osztogathatom a cuccokat. Hogy kène megmondani a fèrjemnek is h nem adok neki többet!?

2014. okt. 15. 12:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
47%
kamattal ad a pelenkát, és kösd ki hogy csak plusz pelenkával fizetheti a kamatot, a benne levő plusz szar nem minűsül fizető eszköznek igy kamat se fizethető vele.
2014. okt. 15. 13:17
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél egy pár darab gagyi pelenkát otthonra. Ha jön azt add oda neki. Hátha elmegy a kedve a kéregetéstől.
2014. okt. 15. 13:27
 13/24 anonim ***** válasza:
88%

Először a férjeddel beszélj! Lehet, hogy fel sem méri, hogy mennyi mindent elkunyerál a húga. Lehet, hogy az ő fejében csak "alkalmi kisegítésről" van szó. Szóval ülj le vele, és mondd el tételesen, hogy mondjuk az elmúlt hónapban mennyi mindent kért a csaj, és az összesen mennyibe került nektek.

Ha a férjed belátja, hogy ez nem tartható, akkor beszélj a sógornőddel, hogy ezután tényleg csak akkor adsz, ha nagyon megszorul, havonta legfeljebb 1-2 alkalommal. Ha a férjed továbbra is a húga mellett áll, akkor nem nagyon tudsz mit tenni, hacsak nem akarsz családi vitát.

Lehet, hogy tényleg az van a dolog mögött, hogy a férjedet frusztrálja, hogy kevesebbet keres, ezt talán azzal lehet áthidalni, hogy nem az anyagi részét "domborítjátok ki" a problémának a húga előtt, hanem az erkölcsi részét: te minőségi dolgokról gondoskodsz a gyerekednek, és mindig van mindened, ő nem teszi ezt meg a saját gyerekéért, de a tieteket rendszeresen lenyúlja, ha vissza is ad valamit, az meg rossz minőségű...

2014. okt. 15. 13:32
 14/24 anonim ***** válasza:
95%

Hívd fel a férjed minden héten, hogy vegyen már egy csomag pelenkát hazafelé, mert elfogyott. Szerintem három ilyen alkalom után csak rákérdezne, te meg less nagy szemekkel, hogy "de hát nyuszikám, te mondtad, hogy ne irigykedjek, a többit odaadtam a húgodnak!"

A sógoréknak meg meg lehet mondani, hogy nektek se ingyen osztják, ugyanúgy pénz és idő elmenni a boltba, levenni a polcról és kifizetni. Na nehogy már a farok csóválja a kutyát!

2014. okt. 15. 13:36
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Én vennél vmi nagyon rossz pelust és azt adnám, hidd el utána nem járna mindig, én is járnék a szomszédba ja így osztogatná a pampers pelust. Állj a sarkadra a férjeddel és vele szembe is! De amúgy minek engeded be mindennap?? Én tuti nem engedném be állandóan!
2014. okt. 15. 13:48
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Vagy vennék én is rosszabb minőségűt, és azt adnám, ahogy az előttem írták. Vagy megmondanám neki, hogy nálunk is most fogyott ki (vagy pár darab van csak), most akartam elmenni venni, elkísérhetsz és akkor te is tudsz venni a kicsinek :)
2014. okt. 15. 13:55
 17/24 anonim ***** válasza:
91%
Én vennék neki ugyanolyan sz.r pelenkát, azt adnám oda neki, talán veszi a célzást, vagy egy kimosható textil pelust. Van még olyan egyáltalán????
2014. okt. 15. 14:06
 18/24 anonim ***** válasza:
94%

Ha legközelebb kér, akkor mondd, hogy:

"Tessék, itt van, X forintot kérek!"

Mint a boltban. És persze mondj többet, mint amennyiért te veszed. Akkor rögtön kiderülne, hogy nem kifogyott és hirtelen kell, hanem pumpolni akar.

És még valami. Ne vedd a szívedre, ha megsértődik emiatt! Ha megsértődik, talán nem jön többet.

2014. okt. 15. 14:10
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedd be egész egyszerűen, vagy kérd el az árát a pelenkának. Komolyan megáll az ész milyen pofátlan bunkó emberek vannak.
2014. okt. 15. 15:07
 20/24 anonim ***** válasza:
74%
Számold össze egy hónapban mennyibe kerültek a cuccok, amit a csaj elvitt tőletek(aki odafigyel az árakra tudja h mennyi egy pelenka stb..). Hónap végén mutasd meg a férjednek a listát és a végösszeget. Konkrét számokon nincs mit vitázni. Utána pedig mond meg neki,ha az ő tesóját ennyivel támogatjátok, mostantól te is adsz a testvérednek(vagy ha nincs, a szüleidnek) havi ennyit. Kíváncsi vagyok, mit szólna.
2014. okt. 15. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!