Mit tudok kezdeni egy olyan emberrel, aki aszerint változtatja valamiröl a véleményét, amilyen a hangulata?
Ezzel nem lehet mit kezdeni. Van aki egyszerűen ilyen és kész. Hiába is próbálnád ezt megbeszélni vele, úgyse értené hogy mit akarsz, mert neki nem tűnnek fel ezek a hirtelen változások. Amúgy meg nézd a jó oldalát. Legalább néha egyetért veled anyukád. Az enyém velem szinte soha. Annyira mások vagyunk hogy az már röhej, néha azon gondolkodom nem-e örökbefogadtak. Szöges ellentétei vagyunk egymásnak, és még csak véletlen se gondoljuk ugyanazt egy adott szituációról. Sőt ha elmondom a véleményem vmiről, és természetesen az nem egyezik az övével, akkor közli hogy csak azért hogy neki ellentmondjak. Próbálj meg így megbeszélni bármit is. Na jó nem panaszkodom:) Gondolom mindenkinek vannak a környezetében hangulatemberek, sajnos velük nem lehet mit kezdeni. Remélem a te problémád megoldódik hamarosan.
18/L
Ez lehet a változó kor egyik hatása is. Ne hibáztasd, próbálj alkalmazkodni hozzá. Az én anyukám is ilyen, de nem volt ilyen mindig, csak néhány éve ilyen (apámmal rohamosan megromlott a házasságuk, 50 éves, klimax, amiről nem tehet, nehezen viseli a szervezete, plusz a munkahelyén is rengeteg stressz éri), próbálok kimaradni a vitákból, néha megmondom neki a magamét, de igazából nem nagyon tudok vele mit kezdeni, nehéz időszakban van amúgy is, meg most nagyon nehéz a munkája, még kb. fél év a változásig. Néha elmegyünk moziba, én szoktam felvetni, de már előfordult olyan is, hogy ő szólt nekem, hogy "ma moziba akar menni, nézzem meg a műsort, és készüljek", ez általában segít neki lenyugodni, eltereli a figyelmét. Kiváltottam a Palace mozikártyát (tavaly is meg idén is), így meg is éri. Esetleg ezt te is kipróbálhatod, hátha.
Próbáld kideríteni, hogy mi okozhatja anyukádnál, kérdezgesd, beszélgess vele.
Hát azért nem lehet mindent a változó korra kenni! Például ezt a bizonyos kisbaba kérdést nagyon alájuk tette. Micsoda dolog az egy anyától, hogy odaigér egy ottlakást, aztán meggondolja magát. Mintha azt a terhességet csak úgy vissza lehetne csinálni.
Írd össze a jobb napokon tett igéreteit, aztán szembesítsd vele, ha változtatni akar. És persze kapaszkodj bele a kedvezőbb igéreteibe, hiszen senki nem kötelezte őt rá, mikor tette. Ne hagyjatok magatokból bolondot csinálni!
22:39 - Mindenki másképp viseli ezt az időszakot, nem szabad úgy tenni, mint ha nem létezne. Valaki észre se veszi és úgy fut át rajta a klimax, hogy nem is tud róla, mást meg nagyon megvisel. Egy doki egyszer azt mondta, hogy a klimax hasonlít a pubertás időszakára, akinek könnyebben ment végbe, annál a klimax is könnyebb lesz, akinek problémás volt a pubertás időszaka, annak a klimax is problémásabb lesz, nem 100%, de nagy a valószínűsége, hogy a 2 időszak között kevés lesz az eltérés ugyanannál az embernél. Anyunál tudom, hogy nagyon nehéz volt neki a pubertás korszak, elég sok problémája volt, nehezen állt be a mensese, gyógyszert kapott rá... stb. Most valóban eléggé nehezen viseli a klimax korszakát, de neki még más is tetézi.
Minden esetre nem szabad semmibe venni az embereket a problémás időszakukban se, mert azzal csak még rosszabb lesz, mindenki igényli a törődést, még az anyukák is, akármilyen fura :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!