Hogyan alakítanád az életed egy ötös lottó után? ( szülők, család, rokonok stb) mondjuk legyen 2 milliárd az összeg.
1 milliárdot odaadnánk a szülőknek úgy, hogy felet az én szüleim, felet a férjem szülei kapnának.
A maradék 1 milliárdból megépítenénk álmaink házát valahol ott, ahol most is élünk (ez nem egy kacsalábon forgó palota, csak egy normális ház), vennénk egy-egy autót (nem Ferrarit), és valószínűleg saját vállalkozást indítanánk. Persze sokat utaznánk meg ilyesmi, de alapvetően normális életet élnénk.
"okés, és a maradék 1900 millió forinttal mi lesz?"
Erre vannak a befektetési tanácsadók meg ilyenek. Miután kényelembe helyeztem magam egy kellemes házban, egy kényelmes autóval, nyilván felkeresnék egy ilyet.
Züllött alkoholista primitívből lesz, akinek egy kis esze is van, az nem fog lecsúszni.
Vennék egy panellakást az egyetem mellett, hogy ne legyek többet bejárós, mert elképesztően gyűlölöm. Egy kis autót, nem egy luxust, de azért nem is egy Suzuki Swiftet, mert az elmúlt időszakban bizony
sokszor jól jött volna vmi közlekedési eszköz, csak hát nincs. Egyszer megnyaraltatnám magam a barátommal vmi bakancslistás helyen, pl Japánban vagy Új-Zélandon. A többit bankba raknám kamatozni, mert sok tervem van még egyetem után, már egy praxist összehozni sem kis pénz, plusz továbbképzések és van egy-két álom szak, amit barátom is, én is szeretnénk elvégezni csak úgy passzióból, ezt is fnanszírozni kell. Rövidtávon ennyi. Nincsenek rokonaim.
eltakarodnék japánba 1 hónapra.
aztán meg támogatnám a caládomat itt-ott.
a cégbe is ölnék egy kicsit,és elkezdenék jogot tanulni,persze 1 jó kocsi és egy használható kégli is bejönne.
a maradékot több helyen tárolnám ahol nem veszít az értékéből (remélhetőleg)
Jó kérdés, többször megfordult már a fejemben egy-egy részlet, de sose szedtem még össze erről a gondolataimat.
Jó ötletnek tartom a kisebb nyeremény (kb 100-150 millió) bevallását, mert úgy se tudja az ember titokban tartani az ilyet, de a többiekkel ellentétben nagyon távol maradnék a bankoktól.
Először is befejezném az egyetemet, nyugodtan, és aztán még egy posztgraduális képzést is. Majd pár évig csak utazgatnék a világban, megnéznék helyeket, kultúrákat amikre régóta kíváncsi vagyok. Nyelveket tanulnék.
Közben persze, amilyen gyorsan csak lehet befektetném a pénzt még mielőtt bedől a forint :D.
Megfizetnek egy csomó adószakértőt és befektetési tanácsadót, hogy a maximumot tudjam kihozni a pénzből, és Forexes ügyletekbe is fektetném a pénzt, hogy gyorsan megtöbbszörözzem.
Közben persze fizikai dolgokba fektetném a nagy részét, és vállalkozásokba. Valószínűleg 1 milliárd értékben európai országokban termőföldeket, erdőket vásárolnék, és kiadnám azokat bérbe. Azoknak a bérleti díjából vígan eléldegélnek majd még az ükunokáim is, nagyon hülyének kell lenni hozzá, hogy valaki azt elcsessze.
A maradék pénzből aztán eljárnék még képzésekre, hogy megszerezzem a megfelelő tudást ami a cégeimhez kell, hogy az alap ötleteimet meg tudjam valósítani. Aztán felbérelném a megfelelő szakembereket és elindítanám a cégeket.
De még rögtön az elején ahogy bevallottam a kis"nagy" nyereményt a szüleimnek és a nagyszüleimnek segítenék belőle. Kórházi kezelésekkel, meg olyan dolgokkal amikre szükségük van. Illetve adnék a húgomnak is 10-20 millát, hogy saját vállalkozásba kezdhessen.
Közben a ház, kocsi, stb. mellékes. Nem a legdrágább hanem a legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb dolgokat venném meg és alakítanám ki, és 50 éves koromban elvonulnék egy tanyára önellátni :D
Pipiket nevelni, szőlőt metszeni, ilyenek. (az a kérdés hogy miért nem rögtön? azért mert azok a tervek és cégek amik a fejemben vannak azokkal jobbá szeretném tenni a környezetemet, Magyarországot, megszüntetni a mély szegénységben élő roma és nem roma falvakat.)
Ja és felbérelnék 1-2 embert akik jótékonykodnának, és segítenének azokon a néniken akik nagy villanyszámlát kaptak valamiért, azokon a családokon ahol valami nagy baj történt, stb.
Illetve építtetnék menedékházakat és mindenféle szociális programokat indítanék. Ajjaj :D szerintem mát 100 milliárdnál tartok :D, na mind1 :), szóval sok jó dolgot szeretnék vele csinálni, sok munkahelyet, és a lehető legkevesebbet csak úgy odaadni embereknek mert azt aztán úgyse tudják megbecsülni, és csak a kárukra válik.
"Aki egy autóba ölné az egész nyereményt az is annyi %ot kap mint aki másokat segítene?"
Autót venni pont annyi mint másokon segíteni. Ma is tanultál valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!