Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan alakítanád az életed...

Hogyan alakítanád az életed egy ötös lottó után? ( szülők, család, rokonok stb) mondjuk legyen 2 milliárd az összeg.

Figyelt kérdés
2014. okt. 14. 13:01
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:

Tanulnek 100 eves koromig :)

A nyeremenyrol hazudnek, mondjuk azt, hogy sorsjegyen nyertem 20-50 milliot (nem tudom mennyi a max. nyeremeny sorsjegyen).

Segitenek a csaladomnak es tagabb rokonsagnak is mert raszorulnak.

Nem vennek uj lakast, mert szeretek itt elni, de felujitanam es uj butorokat is vennek meg egy uj autot.

Es egy nagyobb osszeget adnek apukamnak hogy fejlessze a valalkozasat.

2014. okt. 14. 13:43
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

Én titokban tartanám, hogy én nyertem meg, de azért a családtagoknak valahogy segítenék. A pénzem negyedét betenném 3 különböző bankba, a többit magamnál tartanám egy széfben. És rengeteget tanulnék a pénzből... Főleg nyelveket. Elutaznék Kínába és megtanulnám a nyelvet! Mivel ennyi pénz mellet nem lenne igazából semmi dolgom így olyan 3 évig kint lennék és már tudnám is a nyelvet (+ magán tanár segítene). Ezek után, és közben névtelenül adakoznék különböző alapítványoknak, főleg szegény gyerekekkel foglalkozóknak. Kicsit később, mivel még fiatal vagyok azzal foglalkoznék, hogy 35-40-es éveimre végre azzal foglalkozhassak amivel tényleg szeretnék, olyan munkám lehessen amire büszke lehetek és hasznos is.

A baj az egésszel csak az, hogy ez sohasem lesz így, legalábbis nem lottó pénzből, mert én nem lottózok :)

2014. okt. 14. 13:47
 13/53 anonim ***** válasza:

Tanulnek 100 eves koromig :)

A nyeremenyrol hazudnek, mondjuk azt, hogy sorsjegyen nyertem 20-50 milliot (nem tudom mennyi a max. nyeremeny sorsjegyen).

Segitenek a csaladomnak es tagabb rokonsagnak is mert raszorulnak.

Nem vennek uj lakast, mert szeretek itt elni, de felujitanam es uj butorokat is vennek meg egy uj autot.

Es egy nagyobb osszeget adnek apukamnak hogy fejlessze a valalkozasat.

2014. okt. 14. 13:58
 14/53 anonim ***** válasza:
Utolsó valami baj van? Ezt már 1x leírtad... :D
2014. okt. 14. 14:01
 15/53 anonim ***** válasza:
100%
Csak így próbálja bevonzani. :D
2014. okt. 14. 14:06
 16/53 anonim ***** válasza:

Adnék apukámnak,és anyukámnak is egy jó pár milliót belőle.Eladnám a mostani házunkat,és építkeznék,egy olyat,amire mindig is vágytam,napelemes,medencés,a gyereknek játszóteret a kertbe.Vállalkozásokat nyitnék,azt még át kellene gondolni,hogy milyet.Megvenném a páromnak álmai kocsiját.Egy nyaralót a Balatonparton.Utaznánk a családdal rengeteget.Ami megmarad azt lekötném,és csak a kamatból énék.Valószínű vagy két-három társasházi lakást is vennék jó környéken és ki adnám albérletbe.Adakoznék az Állatbarát alapítványnak,rákbeteg gyerekeket segítő alapítványnak,és a helyi gyermek otthont is ellátnám rendszeresen játékokkal és amivel a gyerekeket még boldoggá lehet tenni.Elmennék lézeres szőrtelenítésre,hogy soha többet ne kelljen borotvát a kezembe venni :D

A megmaradót lekötném és csak a kamatból élnék.

2014. okt. 14. 14:11
 17/53 anonim ***** válasza:
100%

Jujj. De jó lenne!

Vennék egy telket...építenék rá egy házikót. Semmi flanc..nincs rá szükségem. Kifizetném a hitelem, és vennék egy kocsit is. Ez kb 40-50 milla. Húgomnak adnék 100 millát...anyumnak is 100 millát...anyósomnak 20 millát...sógornőmnek, sógoromnak szintén 20-20 milla. Tehát összesen kb 300 millát költenék. A többi menne a bankba...több számlára. A kamatokból vígan megélnék...egész életemben csak a hobbimmal foglalkoznék..és utazgatnánk a férjemmel. Jah, és rendszeresen támogatnék alapítványokat és konkrét személyeket is. Nagyjából ennyi.

2014. okt. 14. 14:11
 18/53 anonim ***** válasza:
100%

kifizetném anyuék összes tartozását, rendberaknám a házukat, olyanra, amilyennek elképzelték, mikor 20 éve elkezdtek építkezni. majd segítenék beindítani szüleimnek a régóta vágyott vállalkozást. öcsémnek vennék egy lakást abban a városban, ahol tanul. meg magamnak egyet ott, ahol én tanulok.

jövőre kimennék álmaim szakára angliába, amit így ki tudnék fizetni, és suli mellett dolgoznom sem kéne. így ki tudna velem jönni a párom is, az ő tandíját is kifizetném. itthon visszafizetném a diákhitelemet.

leraknám a jogsit kocsira és motorra is. a nyáron elmennék európatúrára párommal, majd a családomat is elvinném valahova, ezer éve nem tudtunk elmenni nyaralni :)

a többi pénzt félretenném, és a diploma után kitalálnám, hogy hogyan tudom a legjobban hasznosítani úgy, hogy a szakmámban tudjak dolgozni (amiben nem nagyon lehet vállalkozni), és mégis megtérüljön.

majd mihamarabb bevállalnánk a babát a párommal.

ja, és van pár zenekar, akiket imádok, európán belül elmennék a koncertjeikre :)

2014. okt. 14. 14:12
 19/53 anonim ***** válasza:
Hm.. hát én sem verném nagydobra:) A közeli családom és barátaim, akik mindig mellettem álltak, kapnának belőle annyit, hogy valóra válthassák az álmukat. 2 milliárd már nagy összeg, abból lehet. Egyébként én is tanulnék olyasmit, ami érdekel, nem a megélhetés miatt, és utaznék olyan helyekre, ahova jelenlegi állás szerint soha nem jutnék el (pl Peru). Építenék egy otthonos kis házat óriási kerttel, erdővel övezve. A jótékonykodás nálam is abban merülne ki, hogy az állat- és környezetvédelmi megmozdulásokat támogatnám, főleg a civil szerzeteket, akik saját zsebből gazdálkodnak. Menhelyeket alapítanék. Ezen kívül, mint ahogyan valaki már írta, keresném, hol tudok segíteni úgy, hogy valakinek jobbra forduljon az élete. Nem alapítványoknak adnék, ott túl sok kéz koptatja az összeget.. Inkább tényleg a Marcsi néniken segítenék, akiknek elvitte a víz a házát, vagy tehetséges gyerekeken, akik nem járhatnak zenélni, mert nincs pénzük rá.
2014. okt. 14. 14:22
 20/53 anonim ***** válasza:

Nem mondanám el. Csak a szüleimnek. Másnak a családban nem. Amit írt valaki az elején, hogy titokban tartaná és egy "kisebb" nyereménynél azt mondaná, hogy nyert 200 millát, azt nagyon okos ötletnek tartom.

Én fognék egy passzív házakkal foglalkozó céget, elmondanám az elképzeléseimet, megmondanám a helyszínt, ahol lakni szeretnék és megkérném őket, hogy keressenek egy passzív háznak nagyon alkalmas telket (egyben 4-5 telket, legyen vagy 4-5 ezer négyzetméter.) Erre építettnék egy nem túl hivalkodó, de szép nagy és modern házat, kertépítő cég az elképzelések alapján megcsinálná a kertet, daruval jönnének nagy fák is meg minden. Autót vennénk újat, nem luxust, csak olyan családit, ami tetszik.

Amúgy a fenti dolgot végül is meg lehet úgy is csinálni, hogy először egy kisebb házat építtetünk, hogy mindenkinek leadjuk, hogy ilyen-olyan ismerős az építtető, a lakásunkat jó áron adtuk el, így pont meg tudjuk csinálni, a kocsik cégesek meg ilyenek, 5-6 év múlva, mikor meg tényleg szükség is lenne rá, mert a gyerekek is nőnek stb. meg egy jóval nagyobb házat csináltatnánk, az meg már logikus, hogy a kisebb ház ára + hitelből meglehet. Azt meg úgy sem kell tudni senkinek, hogy amúgy a gépészet meg ilyenek konkrétan mennyibe kerültek és túl drága lenne hozzá.

Ja meg annyiban alakítanánk még, hogy vállalnánk 3-4 gyereket simán és gyors egymásutánban, mert lenne hely, meg pénz meg minden.

Esetleg a szerencsejáték zrt.-nek arc és valódi név nélkül vállalnék egy részletes interjút arról, hogy miért nem vállalom be, meg milyen érzés meg minden.

2014. okt. 14. 14:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!