Hogyan alakítanád az életed egy ötös lottó után? ( szülők, család, rokonok stb) mondjuk legyen 2 milliárd az összeg.
Én feltenném magamnak a kérdést:
vajon mi tenne boldoggá, mire vágyom, milyen élményeket szeretnék átélni?
Ház, konyhával, meg kocsival? ugyanmár, ez kurv4 sekélyes.
Annyi mindent meg akarnék csinálni, amire nem sok esélyem van. Ebből megcsinálnám. Bejárnám a világot. de nem 2 hetes luxusturnusokban, hanem úgy hogy mindent lássak. Végigautóznám a Route 66-et, elmennék az olimpiára, fociVB-re, A metropolitan operába (első sor), Broadwayre mennék színházba. A brazil tengerparton tanulnék szörfözni, ráznám a seggem a riói karneválon. Egy macsétével vágnám át magam az őserdőn, és megmásznám az andokot, hogy utána ehessek egy jó argentin steaket valahol Buenos Airesben.
Cápákkal búvárkodnék Dél afrikában, Egy dzsippel keresztülveretnék a szavannán, megmásnám a piramisokat, aztán Dubajban kipihenném a fáradalmakat a Burj Arab-ban. Végigtúráznam a karakórumot, himaláját, beutaznám indiát. Egy vitorláshajóval bejárnám az indonéz szigetvilágot. Thaiföldön edzenék kicsit, aztán jöhetne a többi környező ország. Szétnéznék Kínában is, aztán jöhet Új Zéland, meg Ausztrália.
Aztán, ha pár év múlva előkerülök, majd eldöntöm, az utóbbi évek tapasztalatából, hogy mi legyen a maradék lóvé sorsa.
A lényeg az, hogy nem bíznám a döntést arra kispolgárra, aki vagyok, hogy mi legyen a pénz sorsa.
Rábíznám a döntést a világutazó playboyra, aki leszek a nyeremény által.
Segítenék a szüleimnek, elég nagy összeggel, +befizetném őket egy világkörüli útra. Nagyimnak álma, hogy lásson tengert, így őt elvinnénk egy nagyobb nyaralásra. Húgomnak és bátyámnak is adnék persze.
Egyébként ingatlanba fektetnék összeget, bővíteném a vállalkozásunkat és beíratkoznék újra egy egyetemre, a megmaradt összeget pedig lekötném a lányom nevére, hogy ha velünk bármi történik, akkor biztosítva legyen legalább anyagilag a jövője. Autót nem cserélnék, 10 éve járok a már 20 éves autómmal, sokat jelent nekem, arra nem költenék :)
Mindenképp vennék házat és nyaralót + 1 lakást, amit kiadnék :) A második legfontosabb, hogy helyre raknám az egészségem, a legjobb magánorvosokat keresném fel, akár külföldön is.
Én menhelyet szeretnék nyitni vagy éttermet, de szerintem futná mindkettőre. A férjem zenestúdiót nyitna, az az álma.
Letenném a jogsit, autókat vennénk, kettőt szám szerint.
Valószínűleg képezném magam pénzügyi területen, hogy saját magam végezhessem a könyvelést. A férjem biztos hogy elvégezne egy szakácstanfolyamot, azt nagyon szeretné.
A rokonok, hát a szűk család, szülők és testvérek mindkét részről. Én a szüleimnek lakást vennék, anyukámnak akadálymentesítettet, kapna jobb tolószéket, jobb autó, a párjának sem kéne már dolgoznia, hogy megszakadjon minden nap. Apukámnak nem vennék lakást, neki van nagy háza, de kapna annyi összeget, hogy már élete végéig ne legyen gondja és fel tudja újítani, nagyon szeret ott élni, csak már egyre nehezebben tudja fenntartani. Az egészsége sajnos nem a legjobb, főleg fizikailag, úgyhogy befizetném mindenféle kezelésre, wellnesbe, hogy pihenjen.
Öcsémnek is segítenék, pénzt nem szívesen adnék a kezébe, de kapna mondjuk egy másfél szobás lakást, ahova a lányát is viheti, ha nála van, és valamennyi kp-t. Szerintem ez óriási segítség.
Anyósoméknak is adnék, de azt inkább a férjemre bíznám, illetve a két húgát is, hogy nekik mennyit adna illetve milyen formában.
A maradékot befektetném.
Ezen kívül nagy vágyam, hogy én elmehessek egy luxus hajókörútra, apukám a grandkanyont akarja látni, anyukám a tengert. :) Ez lenne a bónusz meglepi.
Szerintem ennyi összegből röhögve futná. Nyilván nem egyszerre szórnék el ennyi pénzt, sokat be is fektetnék, és a kamatokból élnék. :)
És most ébredjünk fel :)
okés, és a maradék 1900 millió forinttal mi lesz?
Valójában a lóttómilliomosok nagy része pár éven bellül alkoholista, megkeseredett öngyilkosjelölt lesz. A nyeremény teljesen felborítja az életüket, mert eleinte 2 kézzel szórják a pénzt, rokonoknak, barátoknak, aztán majd megy az áskálódás a családtagok között. A szerencsétlenebbeket jól le is húzzák a barátok, rokonok, közös üzlet, amibe semmit nem tesznek, csak a pénzt sikkasztják ki belőle.
Ez a lottónyeremény veszélye, olyan tőke kerül az ember kezébe, aminek a kezelése minden képzeletét felülmúlja.
- rokonok közül senkinek nem adnék - ők sem segítettek, mikor bajban voltam
- keresnék egy jó pszichológust és kigyógyíttatnám magam a bulimiából
- aztán elvégeznék valami olyan szakmát, ami mindig is érdekelt
- közben befizetném a barátomat egy izlandi fotózós körútra
Elégetném a pénzt, felvágnám az arcom és kifesteném! :DDD
Ki ismert fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!