Apás hétvége. Hogyan változtathatnék rajta?
Férjemnek is (12éves), és nekem is (8éves) van az első házasságunkból gyerek, és van egy közös pici lányunk.
Az a problémám, h a férjem nem igazán szereti a fiamat, alig beszélget vele, nics hozzá egy jó szava sem, vagy legalábbis nagyon kevés. Bezzeg mikor a fia itt van, kinyalja a fe..két is. Ezt a fiam érzi, és már egy szobában sem akar aludni velük, menni sem akar sehova. A fia vele alszik, akkor az enyém velem akar....és állandó vita már a két gyerek. Bele vagyok fáradva, h miért nem tud egyenlően bánni a két gyerekkel, miért esik nehezére?
Ja persze, ha kicsit is szeretné....
Mindig megmondom neki, ha bajom van, megbeszéljük, és mégis, mindig van valami. Ez már igy marad? Van valaki hasonló helyzetbe? Mit tettél, h ezen változtass?
Én már kifogytam az ötletekből. Most azt mondtam, h az apás hétvégéit töltség a nagymamánál, mert én ebbe már nagyon beleuntam.
szia
ha azt mondod, hogy ennyi ideig nem volt semmi probléma, akkor első sorban azt kell kiderítened, hogy mi változott meg. Kérdezősködj mindkettejüktől, hogy történt-e valami. Ha nem jutsz semmire, akkor el kell döntened, hogy van-e olyan súlyos a helyzet, hogy a te gyerekednek rossz élete legyen. (a szeretethiány súlyos következményekkel járhat, és erősen kihathat a felnőttkorra )Ha igen, akkor (véleményem szerint) változtatnod kell. Ha szép szóval nem tudod elérni, hogy jobban bánjon a gyermekeddel, akkor mondd meg neki, hogy addig, míg nem tér jobb belátásra, és át nem értékeli a dolgokat, addig te elköltözöl valahova a gyerekkel. Ha elég fontos vagy neki változtatni fog. Az is lehet, hogy nem is kerül sor rá, hogy elköltözz, beijed, és egyből megígéri, hogy változtat. Ha nem hajlandó rá még így sem, akkor el kell gondolkodnod, hogy szeret-e e téged elégé vagy érdemes-e vele maradnod...
remélem minden helyre jön, és segíthettem
17.37-es, megértelek. de nekünk van egy közös lányunk.
Ha vitakozunk, mindig a fiukon veszünk össze.
Azért is fogom javasolni neki, hogy menjen az apás hétvégén az anyjához, legyenek ott. Már egyszer megbeszéltem vele ezt, de ő arra jutott, h ez igy nem jó, mert akkor a lányával sincs...szóval nem könnyű a helyzet.
De én már rettegek ezektől a hétvégéktől.
A te fiad nem jár az apjához?
Mert ha igen miért nem csináljátok úgy, hogy mikor a 12éves jön hozzátok akkor megy a tiéd meg az apjához. És így a két fiúnak nem kéne egymást kerülgetnie otthon.
Amúgy szerintem sosem fogja annyira kényeztetni a fiadat mint a sajátját, ezt onnan veszem, hogy nekem négy gyerekem van, ebből kettő közös a mostani férjemmel és ő is jobban odavan a sajátjaiért mint az én előző házasságomból való másik kettőért.:-(
A fiamat kéthetente viszi az apja, de nagyon ritkán alszik ott.
Már én is gondoltam erre, de sosem jön össze, nem tudom összehozni igy a hétvégét. Az exem rendőr, és ő hétvégén is dolgozik.
Nem kell amugy , h kényeztesse, csak ne kivélezzen ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!