Mit tegyünk? Az apósom az őrületbe kerget minket az állandó hívásaival, meg az állandó látogatásaival!
Figyelt kérdés
A párommal nemrégen költöztünk össze,és született egy kisbabánk.Azóta az apósom minden áldott este 9-és 11óra tájékán hív minket,hogy dumcsizni akar.Ő nagyon unatkozik,mert éjszakás munkája van,és ott semmi dolga nem akad.Volt már,hogy direkt nem vettük fel a telefont,akkor elkezdett hívogatni folyamatosan,hol a páromat,hol meg engem.Majd éjjel küldött egy sms-t,hogy amint tudjuk,hívjuk vissza,mert már tiszta ideg,hogy nem ér el egyikönket sem,és biztos valami bajunk lett.Van,hogy hajnali 4-kor küld smseket,és napközben is hívogat minket.Már nem tudunk miről beszélgetni vele,mert már mindent húszszor átdumáltunk.A másik ami már nagyon idegesítő,hogy szinte minden hétvégén át akar jönni.Már mindent kitaláltunk,hogy ne jöjjön,de örökké nem lehet hazudozni.Megkeseríti az életünket,ráadásul túl későn hívogat,miatta sík idegek vagyunk és a meghitt vacsizások ,tv nézések,szeretkezések tönkremennek.Van ,hogy már az álmunkból zargat fel .Olyankor sürün elnézést kér,aztán ennyi.A telefont nem kapcsolhatjuk ki,mert a párom édesanyja nagyon beteg,és bármikor hívhat,ha rosszul van.Nem tudom,hogyan mondjuk meg neki,hogy hagyjon minket élni is,úgy hogy ne bántsuk meg,mert amúgy egy nagyon aranyos és segítőkész ember,csak úgy érzem nagy hibája az,hogy nem gondolja,hogy nagyon zavar minket.Volt már,hogy a párom megjegyzéseket tett neki,de olyan mint ha meg se hallotta volna.Már gondoltuk,hogy drasztikusan odamondjuk neki,de aztán lehiggadtunk.Van valami jó ötletetek,hogyan oldhatnánk meg ezt a problémát okosan?2010. jan. 22. 22:06
1/12 anonim válasza:
Még olvasni is őrület, nem hogy benne lenni!!! Nincs este egy szabd percetek sem.Mondjátok azt hogy minden telefon csörgésre felriad a gyerek és sír. Másnak is megmondtátok, barátoknak stb. hogy este 8-tól már ne hívjanak benneteket. A gyereknek nyugalomra van szüksége!!!!! Na és persze nektek is.
2/12 anonim válasza:
bárcsak az én papám is ilyen lenne.biztos vannak olyan dolgok amit szeret vagy vágya amit ki szeretne próbálni.
ki kell deríteni és ha megvan ott tud szerezni barátokat
3/12 anonim válasza:
mármint h törődik de nem ennyire
4/12 anonim válasza:
Szerintem ezt csak úgy lehet megoldani, ha udvariasan, de nyíltan megmondjátok, hogy benneteket zavar, hogy ennyiszer hív. El lehet ezt mondani szépen, nem bántóan is. Én biztos megmondanám, hogy ilyenkor este már pihenni szeretnénk, kettesben lenni és nem telefonon beszélgetni. Ha ezt megérti, belátja, akkor lehet felajánlani, hogy ha ő ennyire unatkozik, akkor esténként egy meghatározott időpontban hívjon fel, amikor éppen semmit nem szoktatok nézni a tévében, meg már alszik a pic, így ráértek, és akkor 5 percet lehet beszélgetni, és az legyen elég. Így ti is tudtok rá számítani, és nem fog megzavarni benneteket semmiben. Ha nem tartja be a játékszabályt, ne vegyétek fel. Miután letette, írjatok egy sms-t, hogy elnézést, de most nem ér rá egyikünk sem telefonálni. Innen tudni fogja, hogy jól vagytok, viszont azt is, hogy rosszkor zavar, nem ez volt megbeszélve. Én ezt tenném.
5/12 anonim válasza:
Egyrészt, biztosan elkel beszélgetni vele, még pedig a párodnak, mert Ő a fia. Másrészt, nem biztos hogy rosszindulatból teszi, szegény, lehet hogy csak ti vagytok neki! De ez akkor sem mehet így tovább, ebben a formában, szépen óvatosan meg kell mondani, hogy Ti már külön család vagytok, saját magán élettel, és szívesen látjátok mondjuk, 9-től délután 17 -ig (csak példa), de a többi idő a tiétek!!!!
6/12 A kérdező kommentje:
Másnak eszébe sem jut ilyen későn hívni.De ő neki este 9után ingyenes a kimenője,és ezt 1000%-ban ki is használja.Amúgy ez jó ötlet lenne,csak akkor megkérne,hogy némítsuk le a mobilunkat.:(
2010. jan. 22. 22:21
7/12 anonim válasza:
Figyelj első voltam, ha meg lenémítanátok, akkor meg nem hallanátok, hogy hív!!!XDXD!!!!!
8/12 anonim válasza:
Jól működő kapcsolata lehet a párodnak az édesapjával. Számomra felfoghatatlan, miért nem MER leülni vele és megbeszélni a dolgokat. A célozgatás kevés, főleg fanatikus, magányos embereknél. Hogy is szokták mondani? Ja, megvan. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Ha nem tudja elfogadni, hogy élni szeretnétek, akkor egy önző alak, nem kall sajnálni. Vonjátok ki a játékból! Vagy esetleg vegyetek neki valami kütyüt, amivel le tudja magát kötni.
9/12 anonim válasza:
Biztos hogy elküldeném a jó édes anyjába. Valakinél csak ez használ.
10/12 anonim válasza:
23:00 osztom a véleményedet. Sajnos tényleg van olyan ember, aki a pofonból tanul csak ... Ez pedig egy ilyen sztori, "hiába-magyarázós" ...
Persze lehet tükröt is tartani az öregnek, pl. akkor hívni, amikor ő pihenne. Csak ez meg nem ingyenes (esetleg Skype?), meg ugye ki akar hablatyolni a semmiről?????
Á, én megmondanám neki, hogy nem, este X óra után ne keressen, családi életet élünk. Saját tapasztalat: szülővel is lehet "összeveszni", ebből te/ti csak jól (kedvezően) jöhetsz/jöhettek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!