Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párommal, ha nem élünk...

A párommal, ha nem élünk együtt, de a nevére veszi a kicsit csak látogathatja az elején vagy el is viheti? Vagy van valami törvény erre? Ha esetleg nem fizet utána gyerektartást, akkor azt a gyám ügyön vagy a bíróságon keresztül kell intéznem?

Figyelt kérdés
Röviden és tömören leírom a történetem. Kismama vagyok, már lassan szülök. A férjemtől az ősszel elváltam és a baba már az idő közbeni új páromtól születik. A baba a volt férjem nevét kapja, mivel nem akarok hozzámenni a jelenlegi páromhoz. Viszont a mostani párommal nem vagyok benne biztos, hogy együtt maradunk, mert sok probléma van közöttünk. Ő szeretné a nevére venni a kicsikét, de nem tudom, h mi is a valós szándéka, mivel már tett rá kijelentést, h elvenné tőlem, h ő nevelje és én ebbe bele mennék-e? Mondtam neki természetesen, h nem!
2010. jan. 22. 18:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Pedig 6 évvel ezelőtt bizony így volt.Benne voltam..Akkor megint megváltozott az erre vonatkozó jogszabály.
2010. jan. 22. 21:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Mind2 palit hagyd ott.Csak a gyereket akarják!
2010. jan. 23. 07:42
 13/14 anonim ***** válasza:

3 éves korig valóban nem viheti el, addig az anya mindenkori lakásán állapitják meg a kapcsolattartást, hetente v kéthetente.

Ha megszülsz, és nem maradsz az apával, kezdeményezd a bíróságon a gyermektartásdíj megállapitását, és kapcsolattartást.

2010. jan. 23. 17:21
 14/14 A kérdező kommentje:
valaki nagyon félreértette a kérdésemet. dehogy akarom én a volt férjem nevét adni a gyereknek de ez a törvény, mivel nem házasodtam össze az új párommal és a válás nem zajlott le időben. úgyhogy ez az undorító szó kicsit erős volt számomra. nem én hagytam el a mostani páromat, hanem ő engem. a többieknek köszönöm a hasznos infókat!
2010. jan. 25. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!