Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérdésem a következő: Mit...

Kérdésem a következő: Mit tegyek, hogy életem szerelmét megszabadítsam az undorító családjától, s együtt tudjunk élni boldogságban?

Figyelt kérdés
Én nagykorú vagyok már, de ő nem. Ha 16 évesen elszöktetem, akkor visszavihetik tőlem? Vagy ha 16 évesen feleségül veszem és szülei nem egyeznek bele, akkor nem tudok mit tenni? Minden válasz érdekel, kérem olyan emberek válaszát elsősorban, akik ilyen helyzetben voltak, s "túlélték"! Mi a megoldás? Köszönöm előre is!
2010. jan. 22. 09:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nézd, mindenhez a szülői beleegyezés kell. Ha elviszed, visszavihetik tőled, ráadásul még meg is büntethetnek, gondolom, nem csak nézegetitek egymást...

Mindenképpen tegyen a lány bejelentést a gyámhatóságnál. Ha nem mozdulnak, tegye meg újra és újra,. Ha ne adja ég újra előfordulna bántalmazás, akkor legközelebb ne hallgassatok az anyjára, azonnal kórház, látlelet - ha már előtte párszor bejelentette, hogy nem oké otthon lenni és látlelet is van, akkor onnantól gyorsabb az ügy.

Az anya reakciója egyébként tipikus: ez "a mi családunkban ilyen nem fordulhat elő" struccpolitika - a valóság tagadása a "békés család" vágyálom megőrzéséhez.

2010. jan. 22. 15:50
 12/13 anonim ***** válasza:

ugyanaz a szitu! én vagyok a lány és énis 16 vagyok! mondok néhány tippet ami hasznos lehet:

1. a rendőr csak abban az esetben léphet be a házadba ha te beengeded,vagy ha házkutatási parancsa van,de ahhoz bizonyíték is kell

2. a gyámügy segít! mindent el kell mondani nekik cakpakk és akkor engedélyezhetik. feltételek hogy hozzád költözhessen: biztos munka,állandó lakhely (ha külön kéred a családi pótlékot átírhatják a nevetekre)

3. családi támogatás. ha a te családod vagy az ő családjából valaki támogat,és bizonyít,könnyebb lesz a dolog.

én a most 29 éves párommal élek együtt fél éve. ebből 10 hónapja vagyunk együtt,de egy éve ismerjük már egymást.nagyon harmonikus,illetve néha vicces-civakodós a kapcsolatunk és szeretjük egymást.

nálunk is volt sok minden.apám eljött az ország másik végéből és megtámadta és megverte,anyám itt-ott feljelentgette,és még egy két ember csinált érdekes dolgokat. én egyszer csak nem mentem haza hanem ottmaradtam(előtte is csak aludni jártam haza mert anyám nem épp mintaanyuci).

Én apám piás volt és vert,de elváltak. anyám számitógépfüggő. (most leszokóban) trehány és lusta. Üvölt velünk. Na ez már elég ok volt hogy engedélyezhessék

+1 16 éves kor alatt hozathatják haza a rendőrök(kötözködők figyelmébe: gyámügyön mondták),16 évesen az a lényeg,hogy nagykorú személy felügyelete alatt álljon aki nem kell hogy a szülő legyen. a bíróságok AZ Ő SZAVA LESZ ELSŐDLEGES,MERT Ő A SÉRTETT.

Hajrá,és írj,ha van valami! Ha érdekel még más is írhatsz privit!

2010. jan. 22. 19:25
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, s szívesen várok még többit is!

Az elöttem lévőnek külön köszönet, mert saját tapasztalat áltál igyekezett nekem segíteni a válaszával!

2010. jan. 22. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!