Kérdésem a következő: Mit tegyek, hogy életem szerelmét megszabadítsam az undorító családjától, s együtt tudjunk élni boldogságban?
Semmit nem tudsz tenni. 18 éves koráig visszaviszi a rendőrség, ha a szülők azt akarják. Addig a beleegyezésük nélkül el se veheted.
Ha a szülők veszélyeztetik, vagy más módon TÉNYLEG nagyon gáz a család, akkor a gyámhatóság engedélyezheti a házasságot és ezzel nagykorúsíthatja is őt, ez lenne az egyetlen járható út számotokra, de ehhez NAGYON gáznak kell lenni otthon.
Gyámhatóságnál tudnak részleteket mondani, hogy milyen esetben teszik ezt meg.
Nem tudsz meglépni vele, mert a szülők elvitethetik, ráadásul akár emberrablást is rád verhetnek egy jó ügyvéd segítségével. Szülői beleegyezés nélkül feleségül sem veheted, mivel még kiskorú, minden döntést a szülők hoznak meg (hivatalosan).
A megoldás az, hogy vársz. Ha ő életed szerelme, még két évet kibírtok, amíg nagykorú nem lesz, hiszen arra következtetek, hogy nem a legjobb a kapcsolatod a párod családjával, ergo: nem fogják adni a lányukat.
Jogilag nincs rá mód, hogy ilyen helyzetben segítségére lehess a barátnődnek, bár, nem írtál a családi körülményeikről.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igyekszem a lehető megfelelőbb módon eljárni, hogy végre nyugodtan élhessünk majd!
szerintem jó ötleteket adtak eddig, ha bántják, akkor sürgősen cselekedni kell.Ha más nem és nem bírja ki, akkor saját maga bemehet az intézebe és beadhatja magát én úgy tudom.Ott legalább nem vernék.És ezt csak gondolom, de az intézet szerintem intézi a továbbiakban az ügyeket a szülőkkel kapcsolatban.
vagy lehet a gyámhatóságon kell kérvényezni?nem tudom, ott minden képpen válaszokat kaptok a kérdéseitekre.
Nem mondhat ellent a rendőröknek, csak ha nagykorúsította a gyámhatóság. Addig nem.
A gyámhatóságnál még meg lehet kérdezni tényleg ezt az opciót, hogy intézetbe megy inkább, mint hogy otthon kelljen lennie. De azt remélem tudja, hogy ez nem vicc, ez bizony komoly dolog, ott nem lesz leányálom... Tehát ez a legvégső megoldás... Ha NAGYON-NAGYON gáz otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!