Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Haztartasbelik! Ti miert nem...

Haztartasbelik! Ti miert nem mentetek vissza dolgozni szüles utan?

Figyelt kérdés
Kivancsi vagyok, hogy valaki miert dönt ugy, hogy otthon marad ebben a penz nelküli vilagban.
2014. szept. 29. 16:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
67%

7.

Ilyen hü.llyeségen felesleges gondolkodnod, neked sem lesz...

Vagyis életkorodat nem tudom, de nekem aki 28 vagyok, bizonyítottan nem lesz (csak amit most félreteszek magamnak)

;)

Okok, amiket tapasztaltam

Összetett

A legfontosabb mindig a nem kell, tehát 1 fizetés is magas annyira, hogy megélhenek, atöbbi ok semmissé válik, ha a pénz kell

Könnyebb a gyerekeket kezelni, nem ha 1 van, hanem röbb

Ismerősömnek az a pár őra, amíg suliban vannak sem felüdülés, a nap dolgokat, takarítast csinalja meg.. Igen 3 gyerekre kutyákra stb nem kevés.. Így pedig van esélye, hogy este sem hulla fáradt, hanem érdemben tud velük lenni, és a ferjével is foglalkozni.l

Plusz a gyerekek magánsuliba hárnak hozni vinni kellett őket( más település) plusz a delutáni szakkörök, elfoglaltságokat is kellett logisztikázni...

Most a legkisebb már 13 visszament dolgozni..

Kersett egy szakmát amit csinaltna,, most üzlet és régióvezető 2-3 év után..

Tehát itt tényleg a gyerekek miatt maradt..

Mondta, hogy most már nem kell, így nem elégíti ki az otthoni dolog, a gyerekek után sem kell annyit pakolni.. Megvalsítja magát..

Másrészt nem árt ha van állása, ha ne adj Isten a férje meghülyül, nem tart tőle, de a környezetében lat példát rá..

A mostani fizujáből a eket el tudná tartani,mha űgy van./ prsze a férj sokat keres, 3 autó( egy luxus sport), hajó, motor.l, hétvegi ház.ls.. És nem látod rajtuk...mint egy átlag család..

Másik példám az, amikro azért nem olgotott az ismerősöm, mert nem kell.. Tehát ő nem akarta a 2 gyerkes egyedülállő anyatől elvenni a munkalehetőséget, ha ő csak jártszásiból dolgozna..

Véleménye szerint le tudja kötni magát, van rá pénze.l

Úszásra jár,mönkéntes munkákra, programokra

Kézműves dolgokat scinál, szakkört hozzá.. Sportol..

Stb

Plusz a gyerekekket rendezi

Hobbiból műkörmözik othon...stb

2015. nov. 4. 05:36
 22/32 anonim ***** válasza:
93%

talán mer leginkább nem éri meg nekik dolgozni

inkább a gyerekkel ül a érje pénzén, mint robotolni 70 ezerért heti 6 napot

2015. nov. 19. 21:57
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
9: Lehet szerződést kötni a NAV-val, hogy minimálbérnek megfeleően fizeted a nyugdíjjárulékot, és az szolgálati időnek számít akkor.
2015. nov. 19. 23:07
 24/32 anonim ***** válasza:
Bár csak 12 évet dolgoztam, egyre inkább úgy érzem nem megyek vissza alkalmazottnak. 3 gyerek, kertes ház, hitel nincs, csed, gyed, gyes van/lesz, és sikerült egy olyan befektetést találnom, amivel annyi áll a házhoz mintha dolgoznék. A férjem jól keres, inkább az ő életét könnyítem meg azzal, hogy htb leszek és segítek a családi vállalkozásban. Nem vagyok eltartott, van időm mindenre és most ez így jó. Bár van ismerősöm, aki szerint egy-két év múlva keresni fogok melót, mert nem vagyok otthon ülő típus. Viszont ezzel valakinek elvenném az esélyét dolgozni, aki nem annyira szerencsés mint en.
2015. nov. 20. 10:08
 25/32 anonim ***** válasza:
82%

Anyám 6 gyereket szült, ezért. Csodás gyerekkorunk volt, az 5 első nem is járt oviba, elvoltunk otthon.

Aztán mikor én 18 lettem, a legkisebb meg 4 (és ő akart oviba menni), akkor visszament.

2015. nov. 20. 11:43
 26/32 anonim ***** válasza:

Nem én, egyik közeli (lány) ismerősöm az.

Úgy néz ki a történet, hogy világ életébe ha összesen 1 évet dolgozott különböző gyárakban, már sokat mondok. A pasijával (aki azóta a vőlegénye) több éve együtt vannak, a srác jól keres. Nem tudom mi tartotta eddig őket együtt, a lány megcsalta, a pasi megverte és még sorolhatnám. A kapcsolatuk sem túl jó. Nemrég született a második gyerek, az előző kislány talán 3 éves. Közbe elkezdte a jogsit, de gondolom ezt sem magától hanem a pasi rábeszélte. Bár nekem nem ez lenne a logikus hanem az, hogy elvégezzek egy olyan iskolát amivel el tudok menni később dolgozni és ne 8 általános végzettségem legyen. Sose fogom azokat a nőket megérteni akiket eltartanak. Nincs önbecsülésük? Miért kell kiszolgáltatottnak lenni? Engem biztos irritálna ha olyan nővel lennék együtt akinek nincsenek céljai az életben csak lóg a levegőbe. S mi van akkor ha egyszer az a kapcsolat is tönkremegy, miből fog megélni? Keres egy másik balekot aki eltartja? Ha valaki azt hiszi gyereket szül azzal megtartja a pasit az nagyot téved. Az én párom is jól keres, megtehetném én is, hogy nem dolgozom, de én nem akarok eltartott nő lenni. Nekem van önbecsülésem, elképzelni se tudom, hogy htb legyek. Az ilyen nőknek valami nem egészen kerek a gondolkodásukban.... Bocs az OFF-ért.

25/N

2015. nov. 20. 11:44
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
A htb nem minden esetben eltartott is. Nekem pl. havi fix bevételem van egy befektetés kapcsán. Bár ehhez kellett az is, hogy évekig egyszerre több helyen dolgozzak, és spóroljak. De nézzük a másik oldalát. Az életcél, hogy 8 órát üljek egy irodában, gyárban melózzak, aztán fáradtan hazaesve már csak a napi rutinra van idő? Az életcélom az, hogy a gyerekek jó nevelést, a családom finom ételeket, a párom egy olyan társat kapjon, akire mindig számíthat, és nem ég ki 50 évesen a szadista főnök, napi ingázás és megfelelési kényszer miatt. Van időm a hobbimra is - egyedi ruhákat, táskákat varrok amiket ha olyanok van, gyorsan el tudok adni. De ebben pl nagyon nincs kényszer, határidő, és jól érzem magam a bőrömben.
2015. nov. 20. 13:50
 28/32 anonim ***** válasza:
Én pl.30 éves vagyok a fiam 6 éves ,egyedüli gyerek ,falun lakunk ,autonk nincs,jogsi sincs ,iskola 8 tol 12ig van ,ennyi idöre nincs hova menni,nagyon meguntam itthon,de sajnos nincs kire hagyjam,albérletbe lakunk ,egy fizetésböl nagyon nehéz de nem tudom mit lehet kitalálni,hogy jobb legyen ,nyaron 3 honap vakacio,muszáj az egy fizetésböl kijönni,mert nincs munkalehetöség 20km körzeten belül.
2015. nov. 20. 16:59
 29/32 anonim ***** válasza:
Utolsó, akkor 20km -nél messzebb kell menni. ;) Én vidéki nagyvárosban lakom és Budapesten dolgozom. 60 km a távolság mégsem rinyálok.
2015. nov. 21. 10:20
 30/32 anonim ***** válasza:
30%
26# Önbecsülés? Neked mi adja? A munka? Nekem az anyaság,amiben így a maximumot tudom nyújtani,a jó társ,ami a férjemnek lehetek,a gördülékeny családi élet.Dolgoztam én is,majdnem 20 évet,most már 4 éve nem dolgozom,ha összehasonlítom,az akkor működő családot,és a mostanit,ég és föld a különbség,ha összehasonlítom az akkori önmagamat,és a mostanit,erre is csak azt tudom írni,ég és föld a különbség.Egyáltalán nem hiányzik az állandó lelkiismeret furdalás amit a gyerekeim irányába éreztem,amikor még aludtak amikor dolgozni mentem,és már félálomban voltak mikor hazaértem,vagy éppen a nélkülem töltött hétvégéik miatt,vagy a heti minimum 3 éjszaka miatt amit nagymamánál töltöttek,mert máshogy nem tudtuk megoldani.Én őszintén sajnálom azt,aki csak a munka által tesz szert önbecsülésre,és akinek a családja nem tudja ezt megadni.Ki szemében leszel kevesebb,ha nem dolgozol? A szomszédéban? A 1233.ismeretlen szemében? Vagy a sajátodéban?Miért érzed azt,ha nem dolgozol kevesebb vagy másoknál?Mit kompenzálsz a munkával? Az otthoni boldogtalanságot? Mi ez a nagy kisebbrendűségi érzés,ha nem haladsz a csordával? És kinek adsz többet magadból ha nem dolgozol? A gyerekeidnek,a férjednek.Kik számítanak az életben igazán? Nem ők?Persze én azt is megértem,ha nem elégít ki a család,és a munka kell hogy teljesnek érezd az életed,de tudd te is az ellenkezőjét elfogadni,és ne ítélkezz azok felett akik nem úgy gondolkodnak ,ahogy te,mert ez is csak a frusztráltságodat tükrözi.
2015. nov. 22. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!