Haztartasbelik! Ti miert nem mentetek vissza dolgozni szüles utan?
Nem ismerek ilyet személyesen, de szerintem:
- a férje sokat keres
- a munkája nem elégíti ki szellemileg (vagy nem is akarja)
- meg tudja önmagát valósítani otthon (igen, van akinek ennyi elég)
- így is nő tud maradni és érdekes ember
- akár lustaságból is lehet, hogy valaki nem szeret dolgozni
- vagy ezt látta otthon a szüleitől is, hogy apa sört iszik, anya főz
Ehhez azért nem kell nagy fantázia.
Okok: férj jól keres, megteheti, hogy otthon maradjon.
Nincs munkalehetőség.
Nincs ki vigyázzon a gyerekekre, akik sokszor betegek.
Lusta dolgozni stb.
Még nem vagyok az, de megfordult a fejünkben, mert:
- a férjem kiemelkedően jól keres, nem kettő, de akár több ember helyett is...
- sok gyereket szeretnénk és nem a nagymamáknak, bébiszitternek, hanem magunknak
- szeretek itthon lenni
- egyikünknek sem megalázó a helyzet, tiszteljük egymást
Végül szerintem nem maradok, vagy ha igen, akkor itthonról dolgozom, mert szükségem van másra is, a háztartáson és gyerekeken túl. Nem karrier, az nem szempont, ahogy a pénz sem, csak a hasznos elfoglaltság, egy "kis más is".
Off: Szerintem meg szánalmas, aki többre tartja magát, mert orvos és lenézi a bolti eladót. ORvost is lehet helyettesíteni, simán. 90%-uk önelégült és nem oda való, hiába érzi magát Istennek. Tökre otthon is maradhatna, nem hiányozna senkinek sem. Személy szerint több rendes bolti eladót ismerek, mint orvost.
On:
Sokféle indok lehet, és úgy gondolom, hogy mindegyik egyéni kérdés. Ha a családnak jó, nem mindegy? Nem pénz nélküli világ ez, legfeljebb nem mindenkinek jut egyformán belőle. De pénz az van.
Nekem van most egy iskolatársam (felsőfokú szakképzés) aki most, először 25 évesen tanul tovább és fog majd dolgozni.
18 évesen szülte az elsőt, 2 évvel később a másodikat. Az elsőt tervezetlenül, a másodikat tervezetten. Azért volt otthon, mert így kényelmes volt, megéltek a barátja fizetéséből (még mindig együtt vannak), de mára már bánja, főleg, hogy a gyerekek óvodában vannak, és egész nap semmi dolga és így saját bevallása szerint unatkozik is, meg már szeretne pénzt is keresni, és a nyugdíja miatt is aggódik előre.
Értelmes, okos lány amúgy, csak későn nőtt be a feje lágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!