Mi a véleményetek az alábbi családmodellről?
2014. Apa dolgozik, anyagi javakat teremt, a nő otthon dolgozik, vagy részmunkaidős állásban és otthon is. Az otthoni munkán a gyereknevelést, háztartást, otthonteremtést értem.
Leírnátok a nemeteket és a korotokat, kérlek!
24: Egyetértek!
Én is akkor kezdtem pl. minőségibb cipőket venni magamnak, amikor már nem a szüleimtől kértem, hanem a saját fizetésemből vettem. Pedig a szüleim is biztos adtak volna drágábbra is....
Köszönöm a válaszokat, nekem mindegyik hasznos volt. Azt nem szeretem csak, ha valakinek nem normális, ami másnak igen és ezért fikázza a másikat.
Én a férj vagyok és elég sok beszólást kapunk mostanában,(a legkisebb gyermekünk 2 éves) hogy a feleségem nem "dolgozik", csak pár tanítványa jön házhoz. Nem bántó a véleményük, csak emiatt kérdeztelek benneteket is, foglalkoztat, mások hogy gondolkoznak.
Persze mi hasonló elképzeléssel indítottuk az életünket, mikor megkértem a kezét, tudtuk, hogy ha csak nem üt be a krach, így fogunk élni. Nekünk ez a normális és totál el tudom fogadni, hogy más párok máshogyan vélekednek és élnek. A baráti társaságunkban is sok példa van erre és mindegyik házasság működik, legalábbis, amennyit én látok belőle.
Egyébként ha mindkét fél így vélekedik, már más az a szitu, ha vesz a feleségem egy 10.000 forintos ruhát. Az a közös pénzünk, nem én veszem neki. Nem jutottam volna idáig, ha ő nincs nekem. Eszem ágában sincs elválni soha életemben, de ha válnánk, akkor is fele-fele lenne minden és igen, akkor is így fogom gondolni, ha egy 20 éves fasziért hagy ott. (Ezt vágták a fejemhez nemrég)
Szóval nem, ez nem a napi provokatív kérdés, nem jött be.
Csak érdekel a véleményetek és intelligens, értelmes emberek vannak itt, tudjuk mind, hogy sokan más véleményen vannak, de aki megtalálja a párját, aki ugyanúgy vélekedik mint ő maga, akkor minden működni fog.
Köszönöm, hogy írtatok!
Ha nekik így jó, akkor ideális.
Nekem nem lenne,
Ha mindig nekem kellene vinnem a háztartást beleőrülnék, inkább mennék látástól vakulásig dolgozni.
Én azt tartom ideálisnak ha a gyerekeket ketten nevelik, hiszen etten vállalták.
Egyébként korrekt, ha a férfi nem vezsi kia brészét a munkaból, akkor a nő csak részmunkát vállal, hisz egyedül 4 emberre nem kevés rendben tartani mindent. Persze ezt sok helyen nem tehetik meg anyagilag.
Sokan vsinálják így egyébként.
Nalunk egyformán kivesszük a részünket a házimunkaból, de mg nincs gyerek. Ha lesz, már előre rettegek, hogy osszuk be, hiszen az én vállalkozó vagyok, nem hagyhatom cserben az ügyfélköröm, nem utolsósorban 2szerannyit keresek, mint a férjem.
27/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!