Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18-19 évesen milyen apuka...

18-19 évesen milyen apuka lesz belőlem?! Mit tehetek meg? Én igyekszem majd minél többet.

Figyelt kérdés
Szeptember elején töltöttem be a 18-at, még ebben a tanévben gimis vagyok, jó tanuló, és igyekeznem kell, hogy minél jobb legyen az érettségim, de a 26 éves párom, akivel másfél éve vagyok együtt, a napokban közölte, hogy terhes. A szüleim veszekednek velem, apám megvert, és szerintük felelőtlen vagyok, és semmilyen szülő nem lesz belőlem. A barátnőm sem, és én sem akarjuk semmiképpen elvetetni a gyereket, a szüleink sem mondják, hogy vetessük el. Barátnőm szülei örülnek a hírnek, de vele is veszekedtek énmiattam, és a leendő anyósom és apósom utálnak emiatt. Az osztálytársaimnak, barátaimnak még sokáig nem szeretném ezt elmondani, biztos, hogy az egész iskola erről pletykálna, és azt sem szeretném, ha a tanárok tudnák ezt. Az a baj, hogy mindenki, akinek a támogatására számítanék, utálnak engem. Biztos vagyok, hogy a szüleink támogatnak majd, de akkor is utálnak. :( Hogy lehetnék jó apa meg férj? Mert ha bebizonyíthatnám, hogy tudok majd jól gondoskodni a gyerekemről, akkor talán nem fognak gyűlölni. És egyáltalán mikor nősüljek meg? Most vagy miután megszületett a gyerek? Vagy hamarabb? A szerelmem magát hibáztatja, de én ezt sem akarom, szerintem én vagyok a hibás.

2014. szept. 28. 12:48
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ja, és azt mondta, nem tudja biztosan hogyan lehet terhes, mert szedte a fogamzásgátlót, de lehet, hogy rosszkor, nem előírásszerűen vette be.
2014. szept. 28. 13:49
 12/23 anonim ***** válasza:
87%
Huhh az utolsó kommenteddel olajat dobtál a tűzre az itteni vitahelyzetre nyálcsorgató egyedeknek....lehet szándékosan.....?
2014. szept. 28. 13:59
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha fogamzásgátlót szedett (legalábbis azt mondta) akkor nem nagyon lehet rosszul, nem előírás szerint szedni. Pontosan rá van írva, milyen esetben mi a teendő, vagyis ha kihagy egy tablettát, szükséges-e mellett másképp védekezni, vagy védelmet biztosít-e magában a gyógyszer. A napok rá vannak vésve a gyógyszerre, szóval lehetetlen nem észrevenni, ha kimaradt egy nap. Ha nem szívódik fel, ugyanez az eset, bár ilyen csak napokig tartó erős hasmenés-hányás kombináció mellett lehetséges, és egy 26 éves nő tudja, hogy ez gyengítheti a felszívódást. Amellett az, hogy a gyógyszer csak 99%-ban nyújt védelmet, nem azt jelenti, hogy ha együtt vagytok, csak 99%, hogy nem lesz terhes, hanem amennyiben azon a napon, abban az időpontban vagy vele együtt, amikor ő fogamzóképes, akkor 99%, egyébként meg 100%. Szóval gyógyszer mellett teherbe esni nagy-nagyon valószínűtlen, majdhogynem lehetetlen: azok a párok, akik folyamatosan védekezés nélkül vannak együtt, pontosan kiszámítva a fogamzóképes időpontokat, gyakran évekig próbálkoznak, mire összejön, de a legjobb esetben sem azonnal.. Ezzel szemben azoknak a nőknek a száma, akik gyereket akarnak, és azt mondják, védekeznek, szerintem óriási százalékra tehető (olyan 20-30%-ra tippelnék). A férfiak viszont ezzel úgy tűnik nincsenek tisztában. Teljes mértékben elhiszem, hogy te bízol a nőben, hiszen első komoly kapcsolat, amikor mindenki rózsaszín ködben lebeg (ha volt előtte korodbeli lány, akkor sem hiszem, hogy az olyan meghatározó lett volna), és bármit elhinne/megtenne a szerelméért. Akik ide írnak, viszont már túl vannak ezen az időszakon, és látták azt is, hogy mások hogyan vészelték át és milyen hibákat követtek el. A nő 99,9%ban átvert téged. Ha tényleg nem akarná a gyereket, nem is tartaná meg, de minimum lelki válságot jelenten számára, nem pedig egyből tudná, hogy ő meg akarja szülni. Egy pillanatig sem volt tekintettel rád..neki tökmindegy, mit akarsz, a gyerektartás biztosítva van, de ha önszántadból mellette maradsz, az még jobb. Pár év múlva már tisztábban fogsz látni. De mégis, kinek akarsz bizonyítani azzal, hogy elveszed, és hogy nem hagyod el soha? A rokonoknak? A párodnak? Gondolod a 18-19 éves korban véletlen teherbeesés miatt köttetett házasság miatt érettebbnek tartanak majd? Hát.. a te dolgod. Elválni el lehet, valószínűleg sor is kerül majd rá, de végülis a házasság téged is ugyanannyira biztosít jogilag, mint őt..
2014. szept. 28. 14:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan legyél jó apuka? Hogy bizonyítsd?

Jó apuka lehetsz, ha szereted a gyereked, törődsz vele, megadod neki, ami tőled telik, szereted az anyját, összetartod a családot, és férjként is példát mutatsz. Gimnazistaként meg még pár évig azonban nem tudod mindazt megadni a kis családodnak, amit egy főállású, apa korú apa tud normális esetben, mivel nincs munkád. Ha most munkát vállalsz sima érettségivel, a mcdonaldsznál különbet nem fogsz találni: dolgozhatsz egy csomót irtó kevés pénzért, így nem lesz időd a családodra sem. Tanulj tovább a diplomáért vagy valami jó szakmáért, de olyat válassz, aminek értelme is van, utána több eséllyel kapsz valami megfelelő munkát, és így, pár év múlva, mire ezeket összeszeded, már teljes értékű és jó apuka lehetsz, bizonyítva ezzel a szülőknek, rokonoknak.

Ki a hibás?

Senki sem hibás, ez így alakult. 7 év korkülönbség még nem számít sokat egy házasságban, ha eltelik néhány év. Talán felmerülhet tényleg a gyanú, hogy a párocskád direkt szeretett volna gyereket, de ez nem biztos, hogy így van, meg ha így is van, nem lehet már vele mit csinálni vagy bebizonyítani sem. Én nem értek egyet azzal, hogy apádnak téged meg kellett vernie, vagy egyáltalán veszekedni sem kellett volna. Én, anyádként elsírtam volna magam először, de nem utáltalak volna ezért, hanem megvigasztaltalak volna, tudtam volna, hogy ez neked is mennyire nehéz. Ha hibáztattam volna valakit, az a párod lett volna.

Mikor vedd feleségül a gyermeked anyját?

Ez ráér később is, de ezt döntsd el te. Vannak olyan párok, akik élettársi viszonyban nevelnek gyereket. Ezzel nem értek teljesen egyet, mert ha szeretitek egymást, és összeköt titeket egy gyerek, akkor illendő a házasság is. Szerintem várd meg, amíg leérettségiztél, és megszületett a baba. Az egy év múlva október, amit írtál, szerintem pont jó.

2014. szept. 28. 14:15
 15/23 anonim ***** válasza:
70%

Egyértelműen a nő a hibás, nem te.

26 éves nő nem kezd egy 19 éves gyerekkel, hanem keres magához való férfit. Nagyon ritka, hogy ilyen korkülönbséggel sikerüljön hosszú távon a házasság. Csak akkor, ha a fiúnak anyakomplexusa van.

A barátnőd anya akart lenni, ezért kezdett veled és felejtette el rosszkor bevenni a gyógyszert.

Neked még tanulnod kellene, de nem lesz rá lehetőséged. Ha megszüli a gyereket, és elmegy 3 évre Gyesre, akkor nem tudtok miből megélni. Mehetsz valami gagyi munkára, hogy ne haljatok éhen. Vagy várhatod, éveken keresztül, hogy a szüleid tartsanak el. Gyerekkel ugyanis ő sem fog találni munkát sehol, hosszú évekig.

Amit, tehetsz, hogy nem veszed feleségül. Pár év múlva rájössz, hogy átvert és elmúlik a fellángolásod. Akkor legalább nem kell még a válásra is költened.

2014. szept. 28. 15:21
 16/23 anonim ***** válasza:
Szerintem most nem az esküvő a legfontosabb kérdés, még együtt sem éltetek. Ne álomvilágban éljetek, ha már összehoztátok, hanem agyaljatok, hogyan tudjátok anyagi biztonságban, normális családban felnevelni a gyereket.
2014. szept. 28. 15:28
 17/23 anonim ***** válasza:
Ha szeretitek egymást és mindketten akarjátok a babát, akkor onnantól kezdve nem kell más vészjóslásával vagy rosszindulatával foglalkozni. Szeressétek egymást és majd anno a megszületett babát, tartsatok össze, bizonyítsátok be magatoknak és a környezeteteknek, hogy tudtok egy családként működni. Ehhez türelem kell, kitartás, ész és nagyon sok munka. A helyedben már most, iskola mellett is keresnék munkát, a párod pedig jobb ha az utolsó pillanatig dolgozik. Jó hogy a szülők segítenek majd, de szépen lassan a saját lábatokra kell állni anyagilag.
2014. szept. 29. 10:33
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

1. a gyereket szeretheted, de a nőt...? Egy hazug emberrel akarod leélni az életed? Te tudod...

2. Ő a hibás, 99%! Nem szedte a gyógyszert normálisan és még magát állítja be áldozatnak... nevetséges!

3. DIREKT nem szedte úgy a gyógyszert, ahogy kell, mert teherbe AKART esni, és végül is sikerült neki

4. te is hibás vagy (kb. 1%), mert húztál volna gumit - jó, bíztál a csajodban, hát sajnos hiba volt

De:

- én biztosan nem venném el, miután ilyen pfátlanul átvert

- neked nem esküvőre, hanem MUNKÁRA kellene koncentrálni, hogy egyáltalán el tudd tartani magatokat

- jó, hogy szereted, de abból még nem lakott jól senki

Amúgy sajnállak, egy hlye pits@ elcsszte az egész életed.

2014. szept. 29. 11:36
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (Én nem adtam egyikre sem pontot, nyitott vagyok mindenféle válaszra.)
2014. szept. 29. 15:03
 20/23 anonim ***** válasza:

Hogy lehetsz jó apuka?

Azon kívül amit sokan írtak olvass könyveket a gyerekneveléssel kapcsolatban. Ne járj úgy mint sokan és én, akik későn kezdtek le olvasni.

Az ösztönös nevelés az esetek 99 %-ban tele van rengeteg hibával, aminek a gyerekek isszák meg a levét és kihat az egész életükre.

Kezd ezzel:

Gyerekekre hangolva.

Aztán olyan könyvel folytasd, amely a babák nyelvén megtanít kommunikálni. Van ilyen is, csak kevesen ismerik.

Sok sikert, és ha betartod a tanácsom, fel fognak nézni rád a szülők.

2014. szept. 29. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!