18-19 évesen milyen apuka lesz belőlem?! Mit tehetek meg? Én igyekszem majd minél többet.
Hogyan legyél jó apuka? Hogy bizonyítsd?
Jó apuka lehetsz, ha szereted a gyereked, törődsz vele, megadod neki, ami tőled telik, szereted az anyját, összetartod a családot, és férjként is példát mutatsz. Gimnazistaként meg még pár évig azonban nem tudod mindazt megadni a kis családodnak, amit egy főállású, apa korú apa tud normális esetben, mivel nincs munkád. Ha most munkát vállalsz sima érettségivel, a mcdonaldsznál különbet nem fogsz találni: dolgozhatsz egy csomót irtó kevés pénzért, így nem lesz időd a családodra sem. Tanulj tovább a diplomáért vagy valami jó szakmáért, de olyat válassz, aminek értelme is van, utána több eséllyel kapsz valami megfelelő munkát, és így, pár év múlva, mire ezeket összeszeded, már teljes értékű és jó apuka lehetsz, bizonyítva ezzel a szülőknek, rokonoknak.
Ki a hibás?
Senki sem hibás, ez így alakult. 7 év korkülönbség még nem számít sokat egy házasságban, ha eltelik néhány év. Talán felmerülhet tényleg a gyanú, hogy a párocskád direkt szeretett volna gyereket, de ez nem biztos, hogy így van, meg ha így is van, nem lehet már vele mit csinálni vagy bebizonyítani sem. Én nem értek egyet azzal, hogy apádnak téged meg kellett vernie, vagy egyáltalán veszekedni sem kellett volna. Én, anyádként elsírtam volna magam először, de nem utáltalak volna ezért, hanem megvigasztaltalak volna, tudtam volna, hogy ez neked is mennyire nehéz. Ha hibáztattam volna valakit, az a párod lett volna.
Mikor vedd feleségül a gyermeked anyját?
Ez ráér később is, de ezt döntsd el te. Vannak olyan párok, akik élettársi viszonyban nevelnek gyereket. Ezzel nem értek teljesen egyet, mert ha szeretitek egymást, és összeköt titeket egy gyerek, akkor illendő a házasság is. Szerintem várd meg, amíg leérettségiztél, és megszületett a baba. Az egy év múlva október, amit írtál, szerintem pont jó.
Egyértelműen a nő a hibás, nem te.
26 éves nő nem kezd egy 19 éves gyerekkel, hanem keres magához való férfit. Nagyon ritka, hogy ilyen korkülönbséggel sikerüljön hosszú távon a házasság. Csak akkor, ha a fiúnak anyakomplexusa van.
A barátnőd anya akart lenni, ezért kezdett veled és felejtette el rosszkor bevenni a gyógyszert.
Neked még tanulnod kellene, de nem lesz rá lehetőséged. Ha megszüli a gyereket, és elmegy 3 évre Gyesre, akkor nem tudtok miből megélni. Mehetsz valami gagyi munkára, hogy ne haljatok éhen. Vagy várhatod, éveken keresztül, hogy a szüleid tartsanak el. Gyerekkel ugyanis ő sem fog találni munkát sehol, hosszú évekig.
Amit, tehetsz, hogy nem veszed feleségül. Pár év múlva rájössz, hogy átvert és elmúlik a fellángolásod. Akkor legalább nem kell még a válásra is költened.
1. a gyereket szeretheted, de a nőt...? Egy hazug emberrel akarod leélni az életed? Te tudod...
2. Ő a hibás, 99%! Nem szedte a gyógyszert normálisan és még magát állítja be áldozatnak... nevetséges!
3. DIREKT nem szedte úgy a gyógyszert, ahogy kell, mert teherbe AKART esni, és végül is sikerült neki
4. te is hibás vagy (kb. 1%), mert húztál volna gumit - jó, bíztál a csajodban, hát sajnos hiba volt
De:
- én biztosan nem venném el, miután ilyen pfátlanul átvert
- neked nem esküvőre, hanem MUNKÁRA kellene koncentrálni, hogy egyáltalán el tudd tartani magatokat
- jó, hogy szereted, de abból még nem lakott jól senki
Amúgy sajnállak, egy hlye pits@ elcsszte az egész életed.
Hogy lehetsz jó apuka?
Azon kívül amit sokan írtak olvass könyveket a gyerekneveléssel kapcsolatban. Ne járj úgy mint sokan és én, akik későn kezdtek le olvasni.
Az ösztönös nevelés az esetek 99 %-ban tele van rengeteg hibával, aminek a gyerekek isszák meg a levét és kihat az egész életükre.
Kezd ezzel:
Gyerekekre hangolva.
Aztán olyan könyvel folytasd, amely a babák nyelvén megtanít kommunikálni. Van ilyen is, csak kevesen ismerik.
Sok sikert, és ha betartod a tanácsom, fel fognak nézni rád a szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!