Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen buta a párom? Ha...

Miért ilyen buta a párom? Ha most elkezdek bizonyítékokat keresgetni, mutogatni, az megalázó rám nézve?

Figyelt kérdés

Egy annyira h*lye témával kapcsolatban írok, amit még én magam sem tudok felfogni. Terhes vagyok, nemsokára szülök, tervezett baba, nagyon nagyon várjuk. A kapcsolatunk is nagyon jó, a párom részéről sosem volt féltékenykedés vagy gyanúsítgatás, 5 év alatt a megcsalás soha nem volt néma közöttünk (egyik részről sem). Ezeket csak a tisztánlátás miatt írtam le. Most jön a "hatalmas" probléma.

Tegnap beszélgettünk, hogy vajon hogy fog kinézni a babánk, mivel császárral fogok szülni egészségügyi okok miatt, ezért ő fogja ugye előbb látni a kicsit, mert én "kómában" leszek. Mindkettőnknek szőke haja és kék szeme van. Mondja a párom, hogy már alig várja, hogy meglássa, a kis szőke kék szemű bébinket. Na erre én mondtam, hogy azért ebbe ne élje vele magát, mert én konkrétan FEKETE hajjal születtem, a szemszínt nem tudom, de sok babának később áll be a szemszíne, szóval készüljön fel, hogy nem biztos, hogy egy szőke kékszemű bébit tolnak majd oda elé.

Na erre teljesen lefagyott, és szinte transzba esett, hogy én milyen lehetetlen dolgokat állítok már, talán valakivel viszonyom volt, és így próbálom beadagolni neki, márpedig az ő gyereke csak szőke kékszemű lehet, mert mindketten azok vagyunk, és ha mondjuk egy fekete hajú barna szemű babát adnak a kezébe, akkor ő tuti hogy azonnal apasági vizsgálatot fog kezdeményezni. Nagyon megsértődtem, de ő csak szajkózta, hogy jó, ha szőkésbarna, vagy barnás, az még belefér, de ha fekete hajú a gyerek, akkor az nem az biztos nem az övé, ne próbáljam már hülyének nézni.

Hát komolyan mikor ezt mondta nem tértem magamhoz. Mondom úristen, ez teljesen elmebeteg. Azért mert ő tudatlan ebből a szempontból, már egyből a másikat kell gyanúsítgatni? Legalább nézne utána! Most azon gondolkodom, hogy keresek erről szóló cikkeket a neten, és elküldöm neki e-mailban (szoktunk mailezni napközben), meg elkérem anyukámtól a kisbaba fotóimat, hogy nézze meg, olyan fekete volt a párszem hajam, mint az éjszaka. Ugyanakkor megalázónak is érzem, hogy én bizonygassak valamit, amiben igazából ő az ostoba, már elnézést, de nézzen utána ő, mielőtt kijelenti, hogy a gyerek, akivel 1 évig próbálkoztunk és injekcióra jártam, hogy teherbe essek (véralvadásgátlót szedek, nem volt olyan egyszerű) az nem az övé... Mi mit tennétek?

Bebizonyítanátok, hogy nektek van igazatok vagy nem törődnétek vele? Kissé megalázónak érzem azt bizonygatni hogy az ő gyereke, mikor életemben nem léptem félre, nem is adtam rá okot, és 5 év alatt ő sem feltételezte egyszer sem addig a pillanatig, amíg azt nem mondtam, hogy az ő gyereke is születhet fekete hajjal. Ez számára egyenlő azzal hogy én félreléptem és így próbálom kihúzni magam. Vélemények?? Mit tennétek?

2014. szept. 25. 08:37
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%

Kérd el a kisbabakori fotóid, és mutasd meg neki.

Szimplán buta a párod.

2014. szept. 25. 08:39
 2/28 anonim ***** válasza:
97%
Én elküldeném neki amit összegyűjtöttél és megmondanám, h várom a bocsánatkérést!! Próbálja meg jóvátenni ezt a gyanusítgatást..
2014. szept. 25. 08:42
 3/28 A kérdező kommentje:
Főleg azért bosszant ez a téma, mert mindenórás vagyok, már meg kellene születnie, eddig nincs semmi fájásom, de azt mondták az orvosok, ha a héten sem lesz semmi, akkor hétfőn mindenképpen be kell mennem és akkor is kiveszik. Tehát nagyon rövid időn belül fog bővülni a család és nagyon nem szeretnék ilyen tudattal bemenni szülni :( Csalódott vagyok, mert annyira vártuk, erre az utolsó napokban (vagy lehet hogy utolsó napon) ilyen dolgokat kell bizonygatnom. Mi lett volna, ha nem jön szóba a téma, és esetleg nem szőke hajjal születik, akkor ott a kórházban kijelenti az alkalmazottaknak ünnepélyesen hogy ez nem az ő gyereke? Nem vagyunk házasok. Nem normális hogy az utolsó napokban ilyen marhaságon kell aggódnom, előre félek :(
2014. szept. 25. 08:49
 4/28 anonim ***** válasza:
95%
Közvetlen születés után a világos haj is nedves és sötétebbnek látszik. Az újszülötteknek pedig általában kék/kékesszürke a szemük, a végleges szín később alakul ki. Annyiban igaza van hogy a kék és a szőke is recesszív gének, tehát elvileg a gyereketek szőke és kék szemű lesz, csak épp ez nem biztos hogy rögtön látszani fog.
2014. szept. 25. 08:51
 5/28 anonim ***** válasza:
89%

Buta is, bunkó is.

Nem látott még kisgyereket? Nincsenek rokonai, barátai?

A legtöbb baba teljesen más hajjal születik, mint amilyen később vagy felnőtt korában lesz.

Én fekete hajjal születtem és teljesen világos szőke hajam lett.

Az meg nagy bunkóság, hogy ilyenekkel piszkál, azok után, amin keresztül mentetek.

Lehet, hogy megijedt attól, hogy apuka lesz?

2014. szept. 25. 08:52
 6/28 anonim ***** válasza:
95%

Én nem bizonygatnék semmit!

Nehogy már!

Azt még értem, hogy kétely merül fel, ha mondjuk két fehér embernek fekete bőrű babája lesz, na de hajszín alapján??? Minden csecsemő kék szemű, az elején...

És előjöhetnek a nagyszülők tulajdonságai az unokában.

Ha annyira akar csináljon apaságit, te úgyis nyugodt szívvel aláírod, mert tudod, hogy ő az apa!

2014. szept. 25. 08:53
 7/28 anonim ***** válasza:
57%

Az oktatási rendszert okolhatom csak emiatt, és a barátod szüleit. Nemcsak rossz szegénynek a genetikája (felfogóképesség, tudás iránti vágy hiánya, megértés képessége, racionális gondolkodás képessége), hanem még a biológia óra minősége sem volt megfelelő.

Szerintem én először is jelöltetném magam legközelebb a választásokon, hogy ezen a helyzeten változtassak, és egyébként meg elgondolkodnék, voltak-e jelei ennek a butaságának már korábban is. Hisz-e az összeesküvés-elméletekben, nézi-e az Éjjel-nappal Bp-et? és stb. stb.

2014. szept. 25. 08:55
 8/28 csabika1971 ***** válasza:
91%

Majd mutasd meg neki az innen érkezett válaszokat is.

Mert most elmesélek egy valós történetet (nem magyar országon történt, de rokonságban és igaz): A kezedet a tiétek fehér szőke pár várja a babát, féltékenység ismeretlen köztük (a lány nevelőintézeti). Megszületik a bébi és az ő bőre fekete egy néger kisbaba lett.

Hatalmas felzúdulás még a falujukban is, mindenki elkönyveli a lány egy qrva, még a férj is. Apasági tesztet kér. Erre kiderül, hogy biztosan ő az apa! Megismételteti mert biztosan hiba történt. Az eredmény ugyan az!

Hatalmas értetlenség, erre kikérik az intézettől az adatokat, hogy kiderítsék a lány családi hátterét.

A nevelőintézet a helyzet kényes mivoltára, megkeresi a lányról lemondó családot. Ahol kiderül hogy a dédinagypapája fekete bőrű volt, és reá ütött vissza a gyermek.

Mi ebből a tanulság? Az, hogy a gyereketek idővel sem biztos, hogy szőke és kék szemű lesz. Hisz ha egyikőtöknek is van a vérvonalában más haj vagy szem szín az őseitek közt, a leendő gyermek vissza üthet rá.

Én teljesen édesapám formázom, le sem tagadhatna.

Szem szín a családban általánosan kék (tényleg az ismert dédszülők és nagyszülők, az én szüleim, testvérem, mindenki), az én szemem színe még is zöld.

Ez is mutatja, hogy nem mindig a látható külső érvényesül, mert a genetika kiszámíthatatlan.

Sok sikert, és örömet a babához.

2014. szept. 25. 08:58
 9/28 anonim ***** válasza:
81%

Ne aggódj, majd megszokod vagy megszöksz.

Más téren nem butuska a párod?

19 évesen ismertem meg a férjemet. Akkor egyetemre jártam. Volt egy csoporttársam (férfi) aki miután megtudta, hogy páromnak "csak" szakmunkás végzettsége van, teljesen rám volt szállva, hogy hogyan tudok "rangomon alul" férjhez menni.

De volt némi igazsága, tényleg butuska a férjem, olyan elképzelései vannak a világról, hogy néha a fülem is ketté áll, mikor egy-egy dologról kifejti véleményét.

Volt olyan beszélgetésünk, hogy szinte sírva fakadva mentem ki a házból, hangoztatva, hogy "te hülye vagy". Ekkor bevallom a válás is eszembe jutott, de más téren nincs problémánk.

Mit tennék? Mit tettem? Próbálom nem meghallani a hülyeségeit, vagy csak nem foglalkozni vele.

2014. szept. 25. 09:02
 10/28 anonim ***** válasza:
95%
Szimplán butaság amit mond a párod. Én biztos nem bizonygatnék semmit főleg,hogy látta mit tettél azért,hogy babátok legyen. Nem kis dolog amit tettél és nem szabadna még utolsó napokon is ilyesmivel fárasztani. A kisbabák teljesen másképpen néznek ki,mint később. A kisfiam például örökölte apukám szemét és mégis a többi arcvonása teljesen apukája. Rám nem is hasonlít semmiben. Én is végig szúrtam magam Fraxiparinnal naponta kétszer és ha a páromban akivel végig csináltuk azt a két évet amíg megszületett a fiúnk felmerült volna még csak a gondolat is,hogy nem az övé a baba én csalódtam volna benne.
2014. szept. 25. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!