Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A Te környezetedben is rengete...

A Te környezetedben is rengeteg a válás? Miért?

Figyelt kérdés
Szinte nincs olyan nap, hogy ne hallanék ismerőseim válásáról. És ami számomra megdöbbentő, 90%-ban a nő lép félre, vagy a nő lép le, általában faszival!
2010. jan. 20. 21:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Én jó, ha két olyan párt ismerek, akik még nem váltak el. (18 éves vagyok.)

Szerintem az az oka, hogy az idősebbek válnak, mert az ő idejükben nem volt annyira nagy szabadság (vagy szabadosság), mint most, ráadásul a média és a társadalom elég erősen azt mutatja az embereknek, hogy 'fogyassz minél többet, élj a mának, csak te számítasz'.

Egy kapcsolat (főleg egy házasság) szerintem pont arról szól, hogy ha még aktuálisan egy rossz helyzetbe kerül is az ember, amit nem szeret, csinálni kell tovább a másikért, a családjáért és persze saját magáért.Nem úgy megy, hogy jön egy elsőre jobbnak tűnő és lelépek vele..az ilyeneknek nem való a házasság, kár volt fecsérelni az időt.

És hogy miért a nők lépnek le..szerintem erre is erős hatást gyakorol a mai szemlélet, miszerint mindenki mindent megtehet következmények nélkül és csak a pillanatnyi (egyéni) boldogság a fontos.A férfiak a házasság alatt gyakrabban hagyják el magukat, elhíznak, vedelik a sört, nem veszik észre/értékelik igazán a nőt, akivel együtt élnek.Általában ez vezet a megcsaláshoz, a nők ezért lépnek le. (De ez fordítva is igaz, a férfiak is akkor csalják meg a feleségüket, ha nem kapnak elég figyelmet.)

Én így gondolom azok alapján, amit eddig láttam a környezetemben.

2010. jan. 20. 21:34
 12/34 anonim ***** válasza:

Sok házasság ellaposodik,unalmassá válik,és megszokottá.Aztán ha az egyik fél találkozik valakivel aki érdekessé teszi a napjait kezdi keresni a társaságát.És ez szép lassan szülni kezdi a bajt.A féltékenységet,a a hazudozást és igy tovább.Ha mindkét fél nem próbálja újra éleszteni az összekötő szeretetet,szerelmet akkor az egy idő után kihűl és elmúlik.

Inkább keres olyat, akivel jól érzi magát és újra nőnek ill.férfinak érzi magát.

2010. jan. 20. 21:39
 13/34 anonim ***** válasza:
Pont ez az, képesek azért elválni, mert egy jó pár éves házasság már nem újdonságokkal teli. Épp ezért kéne házasság előtt vagy 2-3 komolyabb kapcsolat, hogy az ember tisztában legyen az érzésekkel, a változásokkal, amik attól függetlenül is bekövetkeznek, hogy milyen tökéletes avagy nem az a párod.
2010. jan. 20. 21:41
 14/34 anonim ***** válasza:
83%

Csak a szexre épül a házasság.Az pedig nem lángol azonos intenzitással évekig.És a nők is "élni" akarnak.Aki megszokja,hogy változatosságra van szüksége,előbb-utóbb megunja a párját,akár nő,akár férfi.

Önzők:nem tudnak vagy nem akarnak a másikhoz alkalmazkodni. A nők pedig mindenért megsértődnek,hisztiznek.Ez előbb-utóbb terhessé válik a férj számára.

Nem beszélgetnek egymással.A problémákat sem próbálják megoldani.

Ha megszületik a baba,akkor a nők számára csak ő létezik.Vele alszanak,nem a férjjel.Ha sír,akkor azonnal dajkálják éjjel-nappal.Az eredmény egy hisztis,örökké ordító gyerek,és egy fáradt,rosszkedvű nő.

Ha a férj hazamegy,még éjjel sem lehet nyugta a gyereksírástól.Ha a feszültség levezetésére a géphez ül (az asszony csak a gyerekről tud beszélni),akkor ő a legönzőbb,mert nem az asszonyt vígasztalja.

Ezeket látom a környezetemben.És legtöbbször az asszony az,aki bepasizik,és a barátnők neki adnak igazat.

Mindig a férjek az alávaló gazemberek,a nők ártatlan bárányok.

Váláskor azután ott tartanak be a férjnek,ahol tudnak,mert a bíróság is nőpárti.

Azzal senki nem törődik,hogy ennek a legnagyobb kárvallottjai a gyerekek.

És a gyerekeiket egyedül nevelő nők,mégjobban elkényeztetik a gyereket, akik nem tanulják meg,hogy egy családban alkalmazkodni kell,stb.és emiatt a gyerek párkapcsolata is siralmas lesz.Azután jön az anyós gonoszboszorkány c, előadás.

2010. jan. 20. 22:05
 15/34 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem az életszínvonal romlása miatt is lehet. Az emberek feszültek, veszekednek.Nincs otthon kaja, a rezsi nincs kifizetve, minek örüljenek? Sógornőm kint él Angliába egy éve, ott mindenki mosolyog! Nincs lét fenntartási gondjuk, boldogok, szeretik egymást, kirándulnak, vásárolgatnak, ha kedvük van, beülnek egy étterembe, és eszük ágában sincs elválni!
2010. jan. 20. 22:08
 16/34 anonim ***** válasza:

22:05: egyetértek veled, bár van egy olyan érzésem, hogy férfi vagy :) (nem mintha ez kizárná :))

Utolsó: azért külföldön sincs kolbászból a kerítés, egyszerűen ügyesebbek, és jobban álcázzák a megcsalást, ha van.

2010. jan. 20. 22:17
 17/34 anonim ***** válasza:
Szerintem addig illene egy házasságban megmaradni, amíg a gyerekeket fel nem nevelik legalább 18 éves korukig. Ha annyira kikívánkoznak a házasságól ilyen-olyan ok miatt, menjenek. A húgom férje is dobbantani akart a három gyerek mellől természetesen egy nő miatt. Azzal védekezett, hogy ő még élni akar. Mit gondolsz, kérdezte a húgom: én meg akarok halni? Szépen neveljük csak egy darabig még őket, aztán mehetsz. Így is történt.
2010. jan. 20. 22:19
 18/34 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyanokat, ahol a férj lépett le, de talán többet ismerek nőt, aki másik pasival lépett le. Az egyik ott hagyta a 3 gyerekét és a pasijának szinglinek adta ki magát. :S

Szerintem az csak részben igaz, hogy sokan meggondolatlanul házasodnak és sok olyan is van, aki csak a baba miatt. Vannak olyanok is nagyon sokan, akik hosszú évekig együtt élnek a házasság előtt, utána mégis elválnak...szóval erre nincs igazán recept. Régen többen kötöttek házasságot, mégis kevesebb volt a válás...ma meg mindenki csak élni akarja az életét, a család nem számít.

2010. jan. 20. 23:58
 19/34 anonim ***** válasza:
49%

Igen ebben igazat adok az előttem szólóhoz.

A mai világban a család szó már nem számít olyan fontosnak,megbecsült dolognak,ugyanúgy mint a házasság.

Régen ha összeházasodott 2 ember azt azért tették, mert megtalálták egymásban azt, akivel kötnek egy olyan köteléket,hogy ők mostantól egy pár.Isten színe előtt fogadalmakat tettek,hogy jóban rosszban,szegénységben,gazdagságban együtt ,és a hűség.Amíg a halál el nem választ.Ugye milyen ismerős szöveg?

De olvasva a hozzászólásokat nem ezt látjuk,halljuk.

És tényleg a baba megszületésénél rengeteg figyelem hárul a babára, de nézzük csak meg hány pasi mondja azt,hogy drágám menj pihenj vagy menj fodrászhoz vagy csak csináljon valami mást és addig a papa vigyáz a gyermekre.

Nekem is van kettő gyermekem és sosem hallottam ezt még a "volt"férjemtől.Mert ő is megunta a túlzott unalmas családi életet és kerített magának egy szeretőt akivel eljárt nyaralni,vacsorázni stb...

Ez utólag derült ki amíg én otthon főztem,mostam,takarítottam,..stb,gyerekekkel voltam...ő meg "vidéken "dolgozott.Szegényke.

A nőknek is szükségük van arra,hogy ne csak egy házi robotként tekintsenek rájuk és ezt egyedül nem lehet megoldani.Ketten vállalták a babát is kettőnek kellene ellátni,gondoskodni róla és ez nem a pénzen múlik.

Sajnos kevés az ilyen férfi mert lássuk csak :a pasi elmegy dolgozni,hazajön hulla fáradtan,éhesen,szexre várva pihenésre várva és mit kap?

Egy síró babát egy fáradt asszonyt mert nem "csak"egy babáról van szó.Ti nők tudjátok mit jelent egy háztartást vezetni,és még dolgozni is mellette,és valljuk be még a gyerek is a ti dolgotok.Később is hiszen ti viszitek oviba,suliba,szülőire menni..,farsangra készülni..

Nem sok pasi bírja ezt,csak megkérdik na mi volt ma?. TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Mire a gyerekek felnőnek a pasi vagy keres magának valakit akivel jól elvan, vagy üres lesz a házasság és az asszonynak nincs kedve a begyöpösödött férjéhez és ő keres valakit.

2010. jan. 21. 08:40
 20/34 anonim ***** válasza:

Kinyílt a nők szeme! Régebben leélték az életüket egy rossz házasságban, pityregtek és eltelt az életük. Ma már nem így tesznek! Régebben ha egy nő félrelépett volna, vagy ha csak elvált volna, kiközösítette a társadalom, k.nak titulálta, stb. Tehát jobb volt a rossz házasságban maradni és megadni a látszatot, mint nyiltan felvállalni ami jobb.

Azért gyorsan el is válnak, az is igaz, néha érdemes lenni mérlegelni, mert ugye ahol gyerekek vannak, ott már nekik kellene az elsőnek lenni, és nem anyuci szerelmetes szívének.

2010. jan. 21. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!