Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak az anyósommal,...

Mit csináljak az anyósommal, hogy megjöjjön az esze?

Figyelt kérdés

Most meg fogtok lepődni, semmi bajom nincs vele, pont az a baj, hogy rettenetesen galamblelkű.Annyira szereti a gyerekeit, hogy mindenre képes értük.A férjemmel ott segítjük ahol tudjuk.Megkapja a havi 6000 Ftos kajautalványt, cserébe a férjemnek minden nap meleg kaját rak az asztalra, mert én dolgozok.

Na de a lánya.....

Őrület a vérét szívják ki és ez neki így természetes. Nem fizetnek a kajáért. Minden nap ott kajálnak és a 18 éves kisunoka ha "kissé" fáradt, akkor már rohan, és viszi neki a kaját több km-rel arréb. És neki nem jó a sima rántott hús a legolcsóbb fajtából. Nem, neki az 1400Ftos csirkemellből kell csinálni.

A lánya most jár fősulira, de a munkáltató csak akkor fizeti, ha 5ösre végez. Most 4es lett a vizsga, ki kell fizetni 120.000Ftot egy félévre.

Természetesen az anyósom inkább kölcsön kér a rokonoktól és majd ő is fogja visszafizetni.

Pont most beszéltem vele és mondtam neki, hogy engedje már el a 40éves lánya kezét és a 18 éves unokájáét is. Csak nevet rajta.

71 évesen nekik él és ez neki természetes.A lakását már ráírta az unokára,és már intézi azt, hogy saját maga bemenjen az otthonba, hogy a depis lányának, ne kelljen őt öregkorára eltartania.

Már azon gondolkodik, hogy az unoka megy egyetemre, akkor elmegy vele a városba albérletbe, hogy a kislány nehogy éhenhaljon.

Most beszéltünk a férjemmel, hogy elkapja a testvérét és az unokahugát és kirázza belőle a lelket, ha nem fejezik be a kiszipolyozást.

De már előre látom mi lesz a vége. Az anyósom, azt fogja mondani, hogy ne bántsuk szegény lányt, van neki elég problémája. Én már rég felpofoztam volna mindkettőt, de a férjem nyugalomra intett.

Nagyon sajnálom az anyósomat.Van aki volt ilyen helyzetben és tudott rá megoldást találni?

2010. jan. 20. 13:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
63%

Megmondom, mit csinálj: semmit.

Számára ez így van jól, így természetes. Te milyen jogon ítéled ezt meg, Nincsen közötök hozzá, hogy mit csinál meg a lánya és az unokája kedvéért. Ezért ha nem akarjátok bántani, akkor néha elmondjátok neki a mondókátokat, megnyugszik a ti lelketek is és kész. Ő meg úgyse fogja meghallani. Ne akarjatok beleszólni az életébe.

Ha ő akarna beleszólni a tiétekbe, ti se értékelnétek.

Én ezt javaslom.

2010. jan. 20. 13:26
 2/15 anonim ***** válasza:
54%
Ha van rá lehetőségetek vegyétek magatokhoz és ne menjen öregek otthonába. Vagy ez nem opció?
2010. jan. 20. 13:30
 3/15 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudsz tenni semmit. Ha egy kicsit megpróbálnátok mellőzni ti az anyósodat, s a férjed sem fogadná el tőle a kaját, akkor lehet, hogy észhez térne, hogy ez most miért történik. Ha kihasználják, az azért történik, mert őt kilehet, te ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni.
2010. jan. 20. 13:30
 4/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló a helyzet. Bár nincs ekkor a gond. Anyósom sokat dolgozik, és kb. annyit keres, hogy egymaga úgyahogy megél belőle. Bár van, amikor egy két számlával elcsúszik. A férjem tesója 30 éves, és még mindig elég sűrűn "megfeji" anyósomat. Az meg persze adja, mert csak a gyereke. Könyörgöm, 30 évesen álljon már a lábára. A férjem a fiatalabb, de mi még soha nem kértünk anyóstól. Sőt, volt, hogy mi segítettük ki. A férjem tesója, meg nem hajlandó másik állást keresni, mert imádja csinálni. De ha egyszer nem él meg belőle? Sajnos a mai világban rohadt kevesen csinálják, azt amit szeretnek. Most pl. elköltözött egy másik városba,ahol drága az albérlet. Mondtuk neki,hogy amíg nem rendeződik az anyagi helyzete, esetleg keressen lakótársat. Erre az volt a válasz, hogy ő 30 évesen már nem bohóckodik, és nem költözik össze egy idegennel. Hát persze, neki ez kényelmes, mert anyuka, hol kisegíti egy 10-sel vagy 20-sal. Meg kéthetente kb. megtömi a hűtőjét.

Valamelyiknap nagyon kibuktam már rajtuk, és mondtam a páromnak, hogy üljön le velük beszélgetni, mert nem lesz jó vége. Attól félek anyósom adósságba fogja hajszolni magát, mert amíg a gyereke kér, nem fogja azt mondani, hogy nem. Viszont a gyerek, meg annyira hülye és kényelmes, hogy nem látja ezt az egészet, és kérni fog, ha megszorul. Aztán a párom beszélt mind a kettővel. Anyós mélyeket hallgatva bólogatott (nem sokart ért az okítás), tesó meg hisztizve mondta, hogy ő neki most milyen nehéz helyzete van, és nemsokára talpra áll stb. Hozzáteszemm, igazából még soha sem állt a saját lábán, mert minden munkahelyénél kellett neki egy kicsit segíteni.

Szóval mi nem sok mindent tudtunk tenni. Nem is igazából anyóst kell bántani. Remélem nálatok is megoldódik valahogy, meg nálunk is!

2010. jan. 20. 13:34
 5/15 A kérdező kommentje:
Utsónak, látod nálunk is ugyanez a helyzet.:-(
2010. jan. 20. 13:45
 6/15 A kérdező kommentje:
Valószínű tényleg nem tudok mit csinálni, mert úgysem fog megváltozni, de dühít, hogy egy 40 éves nőt pesztrálni kel. Pont a gyereknek kellene segíteni ő vagy legalább nem rátámaszkodni.
2010. jan. 20. 13:46
 7/15 anonim ***** válasza:

Bocs,hogy nem a kérdésre válaszolok,de ez szemet szúrt:

"Megkapja a havi 6000 Ftos kajautalványt, cserébe a férjemnek minden nap meleg kaját rak az asztalra"

Ti talán nem használjátok ki?Cseppet sem?

2010. jan. 20. 13:54
 8/15 A kérdező kommentje:

Ez a minimum, de a lánya egy vasat sem ad.

Nem vagyunk mi sem gazdagok, de legalább nem ingyen kérjük.Na meg elvisszük a temetőbe a másik faluba, meg a rokonokhoz a másikba

2010. jan. 20. 14:02
 9/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy anyósodat ez tartja életben.

Figyelj, a mostani nyugdíjasok nem olyanok, mint amilyenek mi leszünk majd. Legalább is én tuti nem - már most biztos vagyok benne, hogy amint felnőnek a gyerekeim és elköltöznek otthonról, a saját életem lesz a legfontosabb - én amolyan utazgatós, laza nagyi szeretnék lenni, dolgozgatni, olvasgatni, festegetni, fotózni, ilyesmik. Remélem, a körülmények is kedvezőek lesznek hozzá.

A te anyósod azonban egy másik világban nőtt fel, mást látott - nincs hobbija gondolom, barátnék, világmegváltó tervek - a gyerekei vannak, egy kiszolgálógép volt egész életében, s nehéz ettől megszabadulnia, s jól is érzi benne magát. Nem a te dolgod, még akkor sem, ha valóban vérlázító, amit a lánya művel. De megteheti...

Ha meg az fáj, hogy a férjednek kevesebbet ad, nem egyenlő a bánásmód, akkor...

2010. jan. 20. 14:04
 10/15 A kérdező kommentje:

ÓÓÓÓÓ azon már túltettük magunkat, hogy nem örököl semmit.:.-))

Bár min írtam nem vagyunk gazdagok, de megvan mindenünk hitel nélkül.

2010. jan. 20. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!