Hogy lehet, hogy itt mindenki elítéli a háztartásbeli nőket, de az életben a nők nagy része szívesen otthon maradna, ha tehetné?
Védőnő vagyok, elég sok nővel találkozok, mindenféle társadalmi helyzetűvel.
10-ből 8 nem szereti a munkáját, csak azért dolgoznak mert anyagilag muszáj. Van köztük bolti dolgozó, tanár, orvos, banki alkalmazott, informatikus, irodai dolgozó, ügyvéd. Ha nem is egész életükre, de pár évet a gyerekek bölcsi-ovis korában szívesen töltenének otthon.
Itt viszont mindenki lenézi azt, aki megteheti hogy otthon marad. Miért ez az ellentmondás?
"Aki egyáltalán nem dolgozik, az kivétel nélkül, az évek után befásult, életunt lesz sajnos."
Na, ez az, ami rám nem igaz, úgyhogy ne általánosítsunk! Én pont most érzem magam befásultnak, életuntnak, érdektelennek, hogy dolgozok.
Kb. 3 évig voltam itthon, akkor érdeklődő voltam, mosolygós, nyitott a világra, kreatív, kíváncsi minden újra. Még attól függetlenül is, hogy azért valamilyen szinten csak stresszelt a munkanélküliség, a folyamatos álláskeresés, mert habár volt egy kis őstermelői jövedelmem, de az édeskevés volt.
Mellesleg igen, én is úgy látom, a munkahely elveszi az időt attól, amivel szívesebben foglalkozom.Igaz, hozzá kell tenni, én én sajnos pályatévesztett vagyok, nem sok esélyem van már azt a munkát végezni, amiben talán jól is érezném magam.De ha lenne is ilyen munkám, akkor sem hiszem, hogy képes lennék csak abban megtalálni a lételemem.
Nekem a család, agyerek előbbre való, bármilyen más elfoglaltságnál.Azon kívül vannak hobbijaim, amik által többet fejlődök, tanulok, mint a napi rutin által, ami mellesleg számomra baromi fárasztó és lélekölő, hogy nap mint nap ugyanaz...ez az a bizonyos mókuskerék, amit nem is értem, egyesek hogy képesek még igényelni is.Én szabadságpárti vagyok, nem viselem el, ha más akarja beosztani az időmet, ha dirigálnak, megmondják mit csináljak, hogyan.Ez iszonyú teher.Otthon a magam ura vagyok.És bizony otthon is akad bőséggel tennivaló.És ráérek olyasmire, amire munka mellett nem volna időm.Bizony sosem unatkozom!
"Külföldön, a fejlettebb országokban természetes, hogy a férfi el tudja tartani a családját. "
Igen, és emellett az is, hogy a nő ennek ellenére a gyerek 1 éves korában visszamegy dolgozni - legalább félmunkaidőben :)
A HTB-s kérdéseknél szinte kizárólag olyan válaszokat írnak, (persze a dolgozó nők), hogy ők nem bírnák ki otthon, hogy nekik kell a munka stb stb stb. Közben meg remegve lottóznak. De nyilván egy ötössel is a kezükben mennének másnap dolgozni, mert az nélkül az életük semmit nem érne...
Azért kérdező, mert a magyar nép irigy. Irigy arra ha valaki pl nyereményből, örökségből munka nélkül él, de legfőképp irigy arra, ha egy nőnek olyan férje van aki jól keres és szívesen eltartja belőle a feleségét. És most azok fognak lepontozni akik a legirigyebb tábort erősítik.
29.
Én lepontoztalak, itthon voltam a gyerekkel, keveset dolgoztam mellette is, de teljesen kivirultam, mikor normálisan elkezdtem dolgozni. Mások is észrevették rajtam. Most 7 hónapos terhesen is dolgozom, képzeld vannak akik tényleg szeretnek dolgozni és nem csak mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!