Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vészeljem át ezt az...

Hogyan vészeljem át ezt az időszakot a házasságomban?

Figyelt kérdés

Nem régen nősültem meg és máris úgy érzem, hogy a fejemre omlik az életem!

Korábban a családomban elég komoly nyomás nehezedett rám, hogy nősüljek meg, tény, a magam közel 30 évével benne is vagyok már valamennyire a korban. Folyton folyvást kaptam, hogy "unokákat akarok", stb. Volt egy eléggé elhibázott kapcsolatom is, ahol harmadikként voltam jelen egy másik házasságban, itt a szakításkor elég komoly lelki sebesüléseket szenvedtem. Pár hónapra rá megismertem egy kedves lányt, aki nem volt túl szép, sem gazdag, de olyan biztonságot adóan őszinte, természetes és kiszámítható nő volt. Olyan "vele nyugodt és lagymatag életet élhetek, viharok nélkül" típus. Hamar megkértem a kezét és nemrégen összeházasodtunk. Ma már egyre többször gondolok arra, hogy 1000x jobb lenne egyedül.

Lakást vettünk (hitelre), és csak nemrég derült ki, hogy valamit elhallgatott előlem: nincs meg a nyelvvizsgája, emiatt nem tudott diplomát szerezni és egy jogszabály változás miatt idén január 1-én megszűnt a munkahelye. Nem merte elmondani...

Ezt még megemésztettem, bár nem örültem neki, mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottam az anyagi biztonságnak de végül is kijövünk az én keresetemből is. Próbálok neki angolt tanítani (alapfokú vizsga is elég lenne, nekem felső van), de úgy látom, hogy nem nagyon megy neki, nincs önbizalma, a kudarcok visszarettentik. Most a munkahelyemen is rengeteg rajtam a teher, sokat dolgozom.

Kitalálta, hogy babát akar, oké, nem védekezünk, hátha még idén összejön.

De amit már valóban nagyon nehezen viselek el, azok a hangulatváltozásai. Bármit kitalál, ugrok hogy megcsináljam, mindent megveszek neki, amit szeretne (illetve majdnem), veszem neki az édességet amit szeret, holott fogyni szeretne és enyhe cukorbetegsége is van, stb. És ennek ellenére időnként olyan hihetetlenül bunkó tud lenni velem, hogy az már kiborító. Sehová nem járok el (nem is nagyon lenne kivel, hozzáteszem, az évfolyamtársaim rég lekoptak már), nem iszok, nem cigizek és időnként mégis megtalálja a módot, hogy belém rúgjon valahol. Jó lenne kicsit egyedül lenni. Nem ülhetek le a számítógép elé, odaül, hogy nézze mit csinálok, aztán fél óra múlva sértődötten elvonul és az este hátralévő részében az ágyon betakarózva fekszik a fal felé fordulva. Beszélni nem igazán lehet vele, ha egyszer rászólnék, szerintem soha nem bocsátaná meg vagy akkora hisztit levágna, hogy ihaj. Néha nagyon kedves (ha olyanja van), de ez így most nekem sok, konkrétan elegem van belőle. Reggel elmegyek fél hétkor, hazajövök négykor gyomorgörccsel, hogy milyen hangulata van. Most, hogy otthon van egész nap, szerintem még jobban be fog csavarodni. És így teljesítsek a szexben, hát le a kalappal uraim, akinek így kedve támad hozzá. Nincs kinek elmondjam...

2010. jan. 19. 09:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%
egy biztos. te nem szereted ezt a nőt. csak magadnak okoztál problémát azzal,hogy elvetted. csak azért mert elvárták tőled.gyereket is csinálsz neki, csak azért mert ugye ezt is elvárják (nem azért mert te nagyon szeretnél babát) aztán most elvárod ,hogy sajnáljunk. szerintem a gyerek dolgot felejtsétek el, és ha ennyire szenvedsz ebben a kapcsolatban akkor váljatok el!
2010. jan. 19. 11:08
 12/20 anonim válasza:
100%
Az éremnek két oldala van, érdemes lenne tudni az ő nézőpontját is ahhoz, hogy válaszolni lehessen. Próbálj meg őszintén beszélni vele, de ha ez a kapcsolat neked ennyire nem kellemes és kényelmes, még inkább a gyerekvállalás előtt váljatok el, mert később a gyereketek életét is tönkre tehetitek ezzel.
2010. jan. 19. 11:09
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Ülj le vele mond el neki hogy nem érzed jól ebbe a házasságba és nem látod a reményt arra hogy ez változni fog!Mond meg neki h el akarsz válni békességbe!Hidd el így nem lehet leélni egy életet,főleg ha még baba is lenne!
2010. jan. 19. 11:11
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

Miért vagytok együtt???

Mi a fő oka?

Meg akarsz felelni másoknak?

Anyagi biztonság?

Másféle biztonság?

Ahogy leírtad, nem látom, hogy a helyedben miért maradnék vele? Amikor gyereketek lesz, akkor sokkal nehezebb lesz elválni, mert ott van még egy szempont, egy ok, amiért együtt kellene maradnotok.

Én abban hiszek, hogy az ember folyton tanul. Tanul és alkalmazkodik. Mit tanulsz te ebben a kapcsolatban? Valami oka biztosan van, de én azt innen nem látom.Túl sok lehetőség és túl kevés információ. Lehet, hogy azt kell megtanulnod, hogy a végtelen türelem sem jó mindenre. Lehet, hogy azt, neked kell változtatni, ha a körülményeid maguktól nem változnak és te nem vagy elégedett velük.

Egy tuti biztos. A Jóisten még soha nem jött le az égből, és nem adott külön engedélyt senkinek a boldogságra. Akik erre vártak, azok boldogtalanul haltak meg. Szerintem ne kövesd őket! De a döntés joga a tied.

2010. jan. 19. 11:13
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
ÉS, amikor jó hangulata van, boldog vagy vele? Mert egy nő nem hülye. Megérzi, tudja, ha nem szereti az ember, akivel eggyütt él, még ha nem is vallja be magának, és ettől felkorbácsolodhatnak az indulatok. Beszélj vele, és ha ennyire nem érti meg, nem hiszem, hogy van visszaut, föleg ha nem szereted. Én alapjáraton eléggé hisztis vagyok, de mikor szól a párom, nem megsértődök, hanem probálok változtatni.
2010. jan. 19. 11:15
 16/20 anonim ***** válasza:
54%
Mar komolyan ne is haragudj,de azt hiszem Te cseszted el az egeszet avval,hogy elvedted azzal a cellal,hogy egy "lagymatag "eleted lehet mellette.nem szep,nem gazdag,de nyugott eleted lehet mellette.Hat azert alljon meg a menet.Azzal,hogy elvedted az o eletet is elcseszted szerintem,mert nem vagyok jos,de nincs nagy jovotok.Es ha meg baba is lessz,na akkor meg inkabb.En a te helyedben,hogy rendbe tegyem amit lecsesztem,elvalnek addig mig nincs gyerek.Es mig fiatalok vagytok.Mind a kettotoknek meg elottetek az elet.Ugy erzem,hogy a felesegednek elodted nincs onbizalma,tul sokat varsz el tole,amit o igy mutat ki,egyszer hiszti egyszer nyugi.Beszeljetek el,hogy hogyan tovabb.stb...de babat nem ajanlok.Az mar Nagy Feleloseg.Hidd el..
2010. jan. 19. 11:15
 17/20 anonim ***** válasza:
25%
Ne hagyd hogy ez a csaj a fejedre nőjön. Váljatok el egyáltalán nem illetek össze!
2010. jan. 19. 11:46
 18/20 anonim ***** válasza:
78%

Nem olvastam el a hozzászólásokat, de csak a szülők miatt megnősülni, nem volt egy bölcs dolog, de ha már benne vagy, akkor ez van...

Szóval..egyáltalán nem védem a feleséget, de szerintem kisebbségi komplexusa van, ezért van így elborulva az agya...mint mondtad, nem is túl szép, nincs melóhelye, nem megy neki a nyelv, nincs meg a fősuli...ez bőven elég h szarnak érezze magát és ezt rád vetíti ki...

Sztem ha azt akarod h változzon próbáld vhogy az önbecsülését tuningolni.

Egyébként ha egyedül akarsz lenni kicsit, nem lehet emgoldani h ő az ő szüleihez, te meg a tieidhez elmész pár napra látogatóba?

21/L

2010. jan. 19. 12:37
 19/20 anonim ***** válasza:
86%

ohh, te magasságos!

már bocs, de az írásodból az jön le, h te sosem szeretted ezt a lányt, csak a szüleid nyomására házasodtál össze vele.

egy dolgot kell eldöntened? tönkre akarod tenni az életét, valamint a sajátodat, vagy nem???

innentől egyszerű.

bár az a közös hitel volt a lehető legnagyobb hiba, amit elkövettél...

2010. jan. 19. 13:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Biztosan a párod sem érzi jól magát a bőrében a munka elvesztése miatt, és ez csak egyre rosszabb lesz. Mindenképp ülj le vele beszélni, mert el fog mérgesedni a helyzet. Még rágondolni is rossz,mi lesz, ha összejön az a baba? Akkor jönnek ám még igazán a hangulatváltozások és az édesség/vagy savanyúság megkívánások. Az ingatag házasságokat, ahol nincs már szerelem, mind tönkreteszi a baba érkezése. Sajnos ezt tapasztalatból tudom. Felelőtlenség lenne bevállalni.

Ha csak a közös hitel az összetartó erő, akkor inkább váljatok el. Menjen el egy nyelvtanfolyamra, aztán diplomázzon le. Hogy akar így gyereket? Aztán évek múlva majd könnyebb lesz befejezni gyerek mellett az iskolát? Ott fog hisztizni a nyakadon, az ilyenek szoktak GYes szindrómát kapni. Te meg egy kereső létedre járj dolgozni, és vágj hozzá jó pofát. Ezt akarod?

2010. jan. 19. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!