Tényleg nem volt jogos a kérésem?
Kiderült, hogy a férjem exneje és az anyósom összejárnak és engem szidnak a férjem lánya előtt, akivel egyébként nagyon jó a kapcsolatom. A kislány mondta el nekem, hogy a múlt hétvégén az volt a program, hogy az anyja és a nagyanyja azt tervezgették közösen, hogy hogyan tudnának minket összeugrasztani a férjemmel.
Erre én megkértem a férjemet, hogy legyen szíves és azonnal hívja fel és állítsa le mindkettőjüket. Ha másképp nem megy, mondja el nekik, hogy babát várok, most vagyok a 14. hétben. Szóval akár tetszik nekik, akár nem, legyenek szívesek befejezni a kavarást, és fogadják el, hogy márpedig mi nem fogunk szakítani.
A férjem viszont közölte, hogy majd 2-3 nap múlva beszél az exével, ő nem akarja ezt itt és most, telefonon elrendezni.
Nekem ez nagyon rosszul esett, kicsit olyan, mintha a férjem nem akarna kiállni mellettem. Rögtön le kellett volna állítani őket, amint ez kiderült, nem pedig 2-3 napot, vagy esetleg heteket várni.
Túlreagálom?
Ez nem telefontéma, vannak dolgok amiket személyesen kell megbeszélni.
Amúgy arra még nem gondoltál, hogy lehet ez már a terv része és össze is ugrottatok?
Amúgy gratulálok egy újabb csonka családhoz.
Miért gondolja a válaszadók többsége, hogy ha valaki második feleség, akkor 1. szétugrasztott egy családot; 2. ne lepődjön meg, hogy ellene dolgoznak?
A kérdező feleség, családanya. Az, hogy ez a volt nejnek csípi a szemét, érthető, de nem tolerálható. A kérdező nem reagált túl semmit (aki volt ilyen szituban, az tudja!), pusztán arról van szó, hogy két áskálódó perszóna ellen jobb, ha most leteszi a fegyvert, mert nincs értelme harcolni ellenük.
Kedves kérdező, a volt nejnek az csípi a szemét, hogy lassan "felzárkózol": hamarosan semmivel nem lesz több nálad, sőt, az állás nemsokára 2:1 a javadra (a jelek szerint ő ezt versenynek éli meg). Úgyhogy ha zaklatnak, gondolj arra, hogy szerető férjed van, hamarosan egy kisbaba egészíti ki a családotokat, ő pedig legfeljebb a sót nyalhatja. Én végigjártam ugyanezt a kanosszát, és az egyetlen jó tanács a fentieken kívül, amit adhatok: éld a saját életedet, életeteket, zárd ki, ami nem odavaló (volt nej...), ne engedd, hogy hatással legyen rád egy percig is. NE ENGEDD. Nehéz lesz, de menni fog. Az anyós pedig, hacsak nem akar elzárkózni az új unokától, kénytelen lesz lassan másként viszonyulni hozzád. A férjed első házasságából való gyereket pedig szeresd úgy, ahogy eddig, még akkor is, ha rajta meglátszanak majd az anyja erőfeszítései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!