Tényleg nem volt jogos a kérésem?
Kiderült, hogy a férjem exneje és az anyósom összejárnak és engem szidnak a férjem lánya előtt, akivel egyébként nagyon jó a kapcsolatom. A kislány mondta el nekem, hogy a múlt hétvégén az volt a program, hogy az anyja és a nagyanyja azt tervezgették közösen, hogy hogyan tudnának minket összeugrasztani a férjemmel.
Erre én megkértem a férjemet, hogy legyen szíves és azonnal hívja fel és állítsa le mindkettőjüket. Ha másképp nem megy, mondja el nekik, hogy babát várok, most vagyok a 14. hétben. Szóval akár tetszik nekik, akár nem, legyenek szívesek befejezni a kavarást, és fogadják el, hogy márpedig mi nem fogunk szakítani.
A férjem viszont közölte, hogy majd 2-3 nap múlva beszél az exével, ő nem akarja ezt itt és most, telefonon elrendezni.
Nekem ez nagyon rosszul esett, kicsit olyan, mintha a férjem nem akarna kiállni mellettem. Rögtön le kellett volna állítani őket, amint ez kiderült, nem pedig 2-3 napot, vagy esetleg heteket várni.
Túlreagálom?
a férjed nem zárkózott el. beszél a nővel, csak személyesen.
majd ha nem beszél, akkor pattogj szerintem.
Kicsit túlreagálod.
Azt mondta, hogy beszél vele 2-3 nap múlva, tehát kiállt melletted, csak nem ebben a szent minutumban. Ennyi flexibilitás legyen már benned.
Nálunk ugyanez a szitu, annyival bonyolítva, hogy az anyósom szóba sem áll velem, hanem a korábbi nejjel jár össze. (Amíg anyós-meny viszonyban voltak, addig meg ölték egymást - úgy látszik, rendbe tettem a kapcsolatukat :D
Szóval az ilyen háttérkavarásokkal, amíg "eredményét" nem érzed, látod a férjed, vagy a lánya viselkedésében, ne foglakozz vele. Én is ezt teszem. Nincs ráhatásod, csak feleslegesen rágod magad rajta, miközben a 14 hetes utánpótlásra kéne koncentrálnod. Hadd főjenek a levükben, a gyűlölködés max. az ő energiájukat szívja le. A férjed sem tehet sokat (legalábbis nálunk így volt, tapasztaltam, pedig keményen odacsapott az asztalra), szóvá teheti a dolgot, de csak szítja a tüzet, ez egy végtelen történet, súlyosbodó következményekkel. Így meg talán elunják. A férjednek annyi a dolga, hogy ne hagyja magát két ostoba liba által ellened ugrasztani. De nyilván szeret Téged és nem véletlenül vált el az előző feleségétől, úgyhogy nyugi. Egyelőre a két spiné csak egymást hergeli. Hosszú volt, bocsánat érte, csak remélem, ezzel megspórolhatsz több havi őrlődést, kínlódást - amin én is átmentem. Boldog babavárást :)
Az is elgondolkoztató hogy ha az anyósod az elődödet szereti , az unokája anyját és benne lenne a ti szétugratásotokban akkor vajon te mennyire lehetsz szimpatikus a családban. Vajon örömmel várják a gyereked?
A leírtak alapján fölvetődik a kérdés hogy te szedted szét az ő családjukat? Ezért szereti anyósod még mindig az exet?
Ha te szedted szét az ő családjukat milyen jogon várod el hogy a terhességedre figyelemmel legyenek, amikor te az ő gyerekének az egész családi biztonságát szétkaptad? Az más kérdés hogy ilyenkor az új anyuka megszeretteti magát a gyerekkel. A valóság úgyis a kicsi érkezése után fog kiderülni.
Miért fontosabb hogy ne tudjanak összeugrasztani benneteket és a te születendő gyereked , mint az ő meglévő gyerekük és tönkretett családjuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!