Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mitévő legyek?...

Szerintetek mitévő legyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Friss diplomás vagyok, szerencsére sikerült elhelyezkednem, bár így elsőre csak kevés lesz a fizetésem, kb. nettó 90 ezer. Az albérlet havi 40 ezer (szoba). Meg fogok tudni élni? Vagy rávegyem szüleimet, hogy havi 10 ezer ft-ot adjanak? A kaja sokba kerül, meg nem csak megélni, hanem élni is akarok. Mit csinálnátok a helyemben?

2014. szept. 5. 18:22
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Hát ezaz. Ha rendes diplomád lenne, akkor nem olyan állásra kellene jelentkezned, ahol nem elvárás a diploma...
2014. szept. 6. 20:15
 32/40 A kérdező kommentje:
Hát én jelentkezek mindenre kb, sok minden érdekel. Nincs gond a diplomámmal. Be lehetne vele tölteni egész jó állásokat is, de onnan még nem jeleztek vissza. Találhatnék jobb állást, fogok is, csak valahol el kell kezdeni. Sajnos nincs protekcióm, és nem beszélek felsőfokon egy nyelvet sem.
2014. szept. 6. 21:36
 33/40 anonim ***** válasza:
megmondanád konkrétan, milyen diploma? Én elmondom az enyémet: okleveles közgazdász. Tiéd?
2014. szept. 6. 21:45
 34/40 A kérdező kommentje:
Pszichológia BA-t végeztem. De nem ez a lényeg. A mérnöki, infós és gazdasági vonal nem érdekel. Kedves közgazdász, hány éves vagy?
2014. szept. 6. 23:14
 35/40 anonim ***** válasza:

24.

Na de, nyilván nem érdekel az infó stb., ha már egyszer pszichológusnak tanultál. Én nem konyítok ahhoz, hogy ennél a szakmánál hogyan működnek a dolgok.

Nem kéne hozzá mester? Vagy gyakorlatot nem volt kötelező csinálnod? Most ez a 90 ezres munka ez mi? Szakmában sikerült elhelyezkedned? Így elég kevés az infó.

2014. szept. 6. 23:40
 36/40 A kérdező kommentje:
Nem szakmában helyezkedtem el. Szerintem annyira nem számít a végzettség. Szeretnék egy cégnél, irodában dolgozni, és minimum 140-150 nettót keresni, így kiindulásképp. Értek az adminisztrációs dolgokhoz. Igazából egyedül a nyelvtudás a probléma. Nem beszélek olyan magas szinten angolul. Eddig csak pár napot dolgoztam a mostani helyemen. Nagyon tetszik, egyedül a fizetés szar... Szüleim azt mondták, majd lesz jobb is, de így elég nehézkesen tudok elmenni állásinterjúra, meg ez a mostani biztosabb állás, mintha multinál dolgoznék. Az lenne a jó, ha maradhatna a mostani állásom, de valahogy mellékes jövedelemhez jutnék. Erre valami javaslat?:)
2014. szept. 7. 10:08
 37/40 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem most húzd meg magad, és ne dolgozz mellekesért. Tanulj meg gyorsan angolul, és akkor már tudsz lépni valamerre.

Egyébként, tényleg nem beszólni szeretnék, de nagyon rosszul gondolod, hogy a végzettség nem számít. Már hogy a viharba ne számítana?

Jó, nyilván, ha valaki nem a szakmájában helyezkedik, akkor nem. Na de könyörgöm, ha nem számítana a végzettség, akkor minek tanulnának az emberek? Ez okafogyottá tenné az oktatást, mint olyat.

Őszinte leszek, de kérlek, ne sértődj meg. Te és a hozzád hasonlók miatt nézik le a bölcsészeket, és az ilyen büfészakosokat. Azért, hogy adminisztratív munkát végezz, miért kellett 3 évig pszichológiát tanulni állami pénzből? Gimi után elmehettél volna ebbe a munkakörbe...

Tényleg ne haragudj meg, de nagyon sztereotip vagy a megnyilvánulásaid alapján.

2014. szept. 7. 10:44
 38/40 A kérdező kommentje:

Ügyvezető asszisztensnek tök mindegy, hogy milyen a végzettsége, sok helyen csak az a kikötés, hogy felsőfokú végzettség legyen. Az, hogy az ember magyar szakon, vagy földrajzon végzett, már tök mindegy. Nyelveket kérnek, meg számítógépes ismereteket. Számítógéppel elboldogulok, de a nyelvvel már annyira nem.:S

Itt van pl. egy egész jó állás (csak úgy random találtam meg)

[link]

2014. szept. 7. 12:24
 39/40 anonim ***** válasza:
Jó, látom, nem értesz. Hagyjuk.
2014. szept. 7. 13:41
 40/40 A kérdező kommentje:
Azért tanultam pszichót, mert érdekel. De ezenkívül még sok minden más is érdekel.
2014. szept. 7. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!