Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mitévő legyek?...

Szerintetek mitévő legyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Friss diplomás vagyok, szerencsére sikerült elhelyezkednem, bár így elsőre csak kevés lesz a fizetésem, kb. nettó 90 ezer. Az albérlet havi 40 ezer (szoba). Meg fogok tudni élni? Vagy rávegyem szüleimet, hogy havi 10 ezer ft-ot adjanak? A kaja sokba kerül, meg nem csak megélni, hanem élni is akarok. Mit csinálnátok a helyemben?

2014. szept. 5. 18:22
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Olcsóbb kajákra váltasz, vagyis nem a drágább szalámit veszed meg, hanem az olcsóbbat, piacon az olcsóbb zöldséget, nézed az akciókat a boltban, és mindig csakis listával menj vásárolni és ne csábulj el ezer olyan dologra, ami nincs a listán.

Ruhákból sem a Zaraban kell vásárolni ilyen helyzetben, a turkálókban és no name ruhaüzletekben is lehet szép darabokat találni.

Én biztos nem kérnék a szüliemtől miután elköltöztem, dolgozom, van fizetésem. Csak ha nagy bajba jtnék anyagilag, akkor igen, de így, hogy 10 ezret még a fizetésed mellett mindig kikunyerálnál, ez nem fer. Meg kell tanulnod megtanulni spórolni, beosztani a pénzt, ez együtt jár az elköltözős, felnőtt élet kihívásaival jár.

2014. szept. 5. 20:18
 22/40 anonim ***** válasza:
A 40ezerben a rezsi is benne van? Télen is ennyi? Akkor meg lehet élni. Az étkezés az a táplálkozási szokásaidtól függ, de azért alaphangon napi 1000 Fttal kell számolni, ha nem minden nam zsömlét tejjel és tésztát lekvárral akarsz enni. Ez ugye 30ezer ft, akkor még maradt 20ezred, amiből ha épp elfogy meg kell oldani a tisztítószert, magadnak a "pipere" dolgokat. Ebből szórakozni, meg ruhákat vásárolni elég esélytelen.
2014. szept. 5. 20:29
 23/40 A kérdező kommentje:
Rezsivel együtt 40. 20 ezer forint semmire sem lesz elég.:( Keresnem kell valami kiegészítő jövedelmet, lehetőleg olyat, amiből nem kell adózni. Gondolkodtam azon, hogy várok, hátha lesz egy jó lehetőség, de az még beletelt volna hónapokba, és hát valamiből meg kell élnem, mert nem akarom az albérletet, és az itteni életemet feladni. Ha nekem lenne gyerekem, én maximálisan támogatnám, kérés nélkül is.
2014. szept. 5. 20:34
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

"nem akarom az albérletet, és az itteni életemet feladni"

Márpedig valamit valamiért. vagy megtanulsz beostzani, spórolni, vagy szobűba költözöl albérlet helyett, vagy másik munkát keresel, vagy hazamész. De úgy, hogy te albérletet AKARSZ meg nagybetűs életet AKARSZ, csak ehhez a szüleidet továbbra is nyúznod kell anyagilag, az nem szép dolog.

2014. szept. 5. 21:48
 25/40 A kérdező kommentje:
Szobában lakom, többen béreljük a lakást.
2014. szept. 5. 21:54
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
A jelenlegi albérlet és szoba árak mellett nagyon jó a 40 ezer mindennel együtt, pláne Budán ne biztassátok már költözésre. Marad 50 ezred azért az elég jó szerintem, 30 kaja és marad 10-10 ruhákra-piperére és bulira. Én is így élek egyetem mellett (ösztöndíj+szoctám+részmunka nagyjából 90 ezer)és ki lehet jönni.
2014. szept. 5. 22:20
 27/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem piszkálódásból, de milyen diplomád van, és munkád, hogy Pesten 90 nettót keresel. Komolyan hihetetlen számomra, mert már csak a közvetlen környezetemben (az irodában) annyi tehetségtelen, középszerű, semmirevaló ember keres 200 nettó körül, úgy hogy friss diplomások, mint a nyü. Hogy sikerült neked ilyen kevés fizetést kifogni?
2014. szept. 6. 10:32
 28/40 A kérdező kommentje:
Elfogadtam az első állást, amit kaptam, nem akarok ennél leragadni, bár a munkatársak aranyosak, az iroda is szép.:) Közalkalmazotti bértábla... ez a baj.
2014. szept. 6. 14:03
 29/40 anonim ***** válasza:
De milyen diplomád van?
2014. szept. 6. 16:33
 30/40 A kérdező kommentje:
Bölcsész diploma, de nem ez a lényeg, mert az álláshoz tök mindegy volt, hogy milyen a diploma, csak előny volt, ha van.
2014. szept. 6. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!