A barátommal lehet összeköltözünk, mivel lehetőségünk van dolgozni egy városban . Anyám ellenzi ezt, azzal indokolja, hogy elrontom az életemet . Igaza van?
Ezért ne romoljon el a szüleiddel a kapcsolat.
Barátod lehet száz másik is, de a szüleidből nem lesz több. Az együttalváson meg nem múlik semmi.
Ha mindkét hétvégi napot máshol töltöd, mikor töltesz időt a szüleiddel? Mikor segítesz otthon?
Hát én valahol értem anyukádat is.
Elmész dolgozni, összeköltöztök. És utána? Ha visszamennél tanulni mi lesz? Munka mellett vagy megoldható, vagy nem. Ha nappalira mész, akkor meg ki tart el?
Meg ha ez a legfőbb érv, hogy így együtt alhatnátok... Elég nagy váltás lenne, mi van, ha mégse működik? Akkor ott ragadsz egy városban, ahol talán a saját életedet sem tudod finanszírozni (bár nem írtad mennyit keresnél, de felsőfokú végzettség nélkül, nulla tapasztalattal átlagosan nem fizetik hülyére az embert).
Előbb találjatok ki mindent, számoljatok a lehetőségekkel és ha úgysincs buktató, akkor költözzetek össze. Anyukád biztos haragudni fog egy ideig, de kénytelen lesz beletörődni. Csak azzal is számolj, hogy mi van, ha mégse? És ha ott ragadsz családi támogatás nélkül, párod nélkül, akkor is lesznek-e lehetőségeid. Sajnos az élet nem mindig tündérmese, nem árt minden eshetőségre felkészülni.
megbeszéltem a szüleimmel mindent :) azt mondták segitenek ahol tudnak, ráadásúl apum segit albérletet is találni.
Nem az a legfőbb érv, hogy együtt aludhassunk. Igaz nagy szerepet tölt be ez is, de azért szeretném elkezdeni valahol az életem, s a saját lábamra állni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!