Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom nem ért meg....

A családom nem ért meg. Elegem van, hogy lelki terror alatt tartanak! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén felvételiztem felsőoktatásba, vidéki vagyok, ezért fel kellene költöznöm Budapestre. Egész nyáron izgalommal vártam ezt a napot, hogy kezdjem a sulit. Sajnos mindig bennem volt egy félelem, nem akartam menni, mert nem érzem magam késznek. Tudom, ez leküzdhető, de a legnagyobb baj nem itt kezdődik. Már kiskorom óta szenvedek nagyon erős tenziós jellegű fejfájásban. Gyakran előjön, rossz esetben hányok is és kiver a víz. A vonatúton Pest felé szintén rám jött egy ilyen roham és teljesen besokaltam. Nagy szenvedések árán, miután megérkeztem elhatároztam, hogy hazajövök. Ezt másnap meg is tettem. A szüleim nagy megdöbbenéssel fogadták, nem értenek meg engem, pedig tudják, mi a bajom már évek óta. Hiába jártam vizsgálatokra, szedtem gyógyszereket, mind hiába való volt. Tájékoztattam a szüleimet, hogy kérvényezni fogom a 2 passzív félévet, de ők ezt nem akarják elfogadni. Jönnek ezekkel az ódivatú érvekkel, hogy "utána ittragadsz, befásulsz, úgyse mensz el, véged van most már". Pedig nem értik meg, hogy ez bennem már az évek alatt egy akkora szorongást váltott ki, hogy szinte félek új helyekre menni. Félek, hogy nem fogom bírni az előadásokat. Nem fogok tudni teljesíteni a suliban. Kértem őket, hogy adjanak egy évet, fogok addig is tanulni. Miért hiszik azt, hogy egy év múlva nem fogok elmenni?

Ami a problémámat illeti, az eddig végigcsinált kezelések nem eredményeztek javulást, de az érettségi és a suli miatt nem tudtam és már nem is akartam ezzel foglalkozni. De most már az életemről, a jövőmről van szó. Ebben pedig igazuk van teljes mértékben. Tisztára lelki terrorban tartanak a megjegyzéseikkel. Nem értem ezt a hozzáállást, mikor tudják jól, hogy nem egy utolsó nyár szindrómám van. Bevallom, kicsit túlzó is a szeretetem a lakóhelyem iránt, de erre ez a "betegség" is rátetéz.

Ezennel kérem a segítségeteket, hogy mit is tegyek. Minden tanács jól jönne. Köszönöm előre is!

2014. szept. 1. 13:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Szívem,ha halasztasz 2 félévet,attól elmúlik a fejfájás? Menj csak vissza,otthon se fog kevesebbet fájni a fejed,ha halasztasz,tényleg előfordulhat,hogy elfogy a "lendület" és még kevesebb kedved lesz visszamenni.

Nekem egészségügyi vonatkozású szorongásom nincs,én csak simán beparázok,ha hirtelen teljesen ismeretlen emberekkel kell összezárva lennem,mert nehezen megy az ismerkedés. Szégyellem és szorongok miatta,bár már így 23 évesen kezd javulni a helyzet.

Elhiszem,hogy borzasztó ez a fejfájás,meg a rohamok,a pasim migrénes,rossz látni,amikor kemény férfi létére már majdnem sír,mert annyira szenved. Mondjuk végre rájött,hogy egy orvos talán tud valami okosabbat is annál,mint hogy levélszám tömje magába az advilt meg a rubophent tök fölöslegesen,úgyhogy most járkál mindenféle vizsgálatokra.

Saját magad stresszeled amúgy ezzel a hozzáállásoddal,hogy úgyse fogsz majd tudni teljesíteni. Tuti nem is fogsz,ha már eleve beszuggerálod magadnak.

2014. szept. 2. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de én úgy tudom, hogy nem kérvényezhetsz passzív félévet legalább egy, már teljesített félév nélkül.. Egy korábbi válaszoló említette a pszichés eredetű fejfájást. Ahogy olvasom, amit írtál, nekem is ez ugrott be, egészen pontosan úgy hangzik, mintha valami pánikbetegség vagy agorafóbia szerű problémád lenne... Szerintem ajánlatos lenne felkeresned egy pszichológust :)
2014. szept. 2. 21:06
 13/23 anonim ***** válasza:
Mi közük hozzá a szüleidnek? Ne mondd meg. Élvezd az életet, meg azt, hogy távol vagy tőlük. És soha, soha, SOHA ne költözz vissza. Akármit ígérnek, akárhogy könyörögnek, bármilyen jónak tűnik pár napig... véged lesz ott.
2014. szept. 6. 12:09
 14/23 anonim ***** válasza:
Sosem értettem, egyesek miért csinálnak gyereket csak azért, hogy megnyomorítsák lelkileg, aztán ha szabadulna a nyomorult, visszarángassák. Ezek olyan tipikus vámpírszülőnek tűnnek. :)
2014. szept. 6. 12:17
 15/23 anonim ***** válasza:
Már bocsánat, de az utolsó 2 válaszoló mégis miről beszél? Épp arról van szó, hogy a kérdezőnek túl nagy a lakóhelyszeretete, illetve rosszul lesz ha távol kell mennie, és a szülők azok, akik próbálják küldeni, épp azért, hogy ne fásuljon be és ne ragadjon ott.. :D
2014. szept. 6. 16:48
 16/23 anonim ***** válasza:

Amit a kérdező leír, az a tipikus válaszreakció arra, amikor sokáig tartják lelki terror alatt. A stockholm szindrómának egy kicsit elkorcsosult változata. :) Persze hogy nem akar menni, tudja ő is hogy szar, de legalább ismeri.

A szüleitől beteg.

így érted?

2014. szept. 6. 17:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Héé, álljunk meg egy szóra! Hogy jön ide a Stockholm szindróma? Itt nincs szó semmilyen fogva tartásról. A lelki terror pedig egy nagyon erős túlzás. A kérdező kihagyna egy évet egy olyan probléma miatt, ami évek óta fennáll, és semmi nem utal arra, hogy ez épp ettől a kihagyott egy évtől változna meg. 1 év múlva teljesen ugyanez is lehetne akár a helyzet, és ezzel számolni is kell, mert nem biztos, hogy változna valami. A szülei részéről teljesen jogos a felvetés, hogy 1 év múlva ugyanúgy nem akarna egyetemre menni, ha 1 év múlva teljesen ugyanez lenne a probléma, amikor a kérdező menne fel a tanév elején pestre. Azért ez a lelki terrortól nagyon messze áll, attól meg végképp, hogy a szüleitől legyen beteg.
2014. szept. 6. 19:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Szerintem az eredeti probléma is a szüleitől van. Mondom, olvass utána a vámpírszülő kifejezésnek. Ez valóban betegség, de az övéké, a kérdező csak belekeveredett. :)
2014. szept. 6. 19:46
 19/23 anonim ***** válasza:
Én elhiszem, de itt mi utalt erre, hogy vámpírszülőkről van szó? Vagy arra, hogy az eredeti probléma is a szülőktől van? A szülőkről annyit írt a kérdező, hogy lelki terrorban tartják, amiért ki akar hagyni egy évet, és lássuk be, ez a lelki terror kategóriától távol esik, mert azért elég jogosan beszélnek. Itt nem azt írta, hogy gyerekkora óta parancsolgatnak neki, terrorizálják meg stb. Ilyen erővel ha csupaszon kimész a hóra, a szüleid meg lecs*sznek, hogy öltözz fel mert megfázol, az is lehetne lelki terror meg vámpírszülőség.
2014. szept. 6. 21:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Jó, nekem erre nincs időm. A kérdező kérdezett, én leírtam a véleményemet, ő innentől úgy dönt, ahogy akar. A te meglátásaid meg nem érdekelnek, szórakozz valaki mással.
2014. szept. 6. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!