Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon félek a jövőtől. Ha...

Nagyon félek a jövőtől. Ha lehetne visszamennék az időbe és jól arcon vágnám magam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyukám pici koromban meghalt. Apukám mindig eltartott, soha nem engedte hogy dolgozzak. Fizette minden sulimat.

Ez lett a vége: 3 felesleges egyetemi végzettség amiben benne van 8 évem és több mint 1 millió ftom. 1 felsőfokú szakmám ami ugyan keresett szakma, de mindenhol 5+ év tapasztalatot kérnek. És persze nekem 0 tasztalatom van. Apu még diákmunkára sem engedett.

Most ott tartok, hogy árufeltöltőnek jelentkeztem egy hiperbe mert sehová nem kellek. De ez betanított munka, csak tiszta erkölcsi bizonyítványt kérnek.

De ha felvesznek el kell vállalnom, mert van egy lányom akit el kell tartanom. Nagyon kevés ruhája van, kabátja még nincs az őszre és nekem már nincs pénzem csak 2-án a 12 ezer ft családi pótlék.

Dolgoznom kell, muszáj! Én magam is 5-10 éves ruhákba járok. Nem sokáig mehet ez így tovább. De ötletem sincs mit tehetek még. Nagyon rosszul esik hogy feleslegesen tanultam.

2014. aug. 28. 14:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
34%

Manapsag senkiert sem kapkodnak, tok mindegy..ha no vagy &nincs gyereked, akkor azert nem kellesz, mert biztos akarsz majd, ha meg van, akkor azert nem, szoval...

Egy idegroncs meg senkinek sem fog ellent mondani, plane ha az az ember az egyetlen tamasza. Senki sem ugy indul egy egyetemnek, hogy felesleges lesz. Nem is ertem, miert bantjatok. Elismerte, hogy hibazott&igy is rosszul erzi magat, de ti tesztek meg ra 3 lapattal....

Mint irtam, ne nezz vissza, mert az keseriti meg a jovodet igazan.

2014. aug. 28. 16:27
 22/33 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó szerintem meg az lenne a kulcs ha ő maga is belátná, hogy hibás nem csak a körülötte lévő emberek. Azt az apát aki támogatta eltartja,mert nem hiszem hogy a 25 ezres gyesből megél gyerekkel, hibáztatni meg nagyon bicskanyitogató.
2014. aug. 28. 16:29
 23/33 anonim ***** válasza:
Nem allitottam, hogy o nem hibas.
2014. aug. 28. 16:34
 24/33 anonim ***** válasza:

A papád hibáztatását felejtsd már el! Segíteni szeretne Rajtatok, Te pedig ellököd magadtól? Hahó! Az enyéim csak akkor tűnnek fel, ha megy a szekerem; amúgy meg le vagyok ejtve, még csak nem is telefonálnak. Ehhez mit szólnál? Nincs kihez szólni / futni / fordulni amikor bajban vagy, csak a 4 fal körülötted.

Az élet sz.pás. Mindenkinek az, aki csóró és / vagy nincsenek kapcsolatai. Nem vagy különleges helyzetben.

2014. aug. 28. 16:35
 25/33 anonim ***** válasza:
Azt amit tudsz senki nem veszi el. Mindenkinek nehez az elet munkat talalni orulj hogy tudtal tanulni nem kellett a gyerekkorod vegigdolgozni. Szerintem depresszios vagy valami hasonlo bajod lehet azert latod igy a dolgokat. Nem tudom merre laksz nincs gyari vagy napszamosmunka a kozeledben? A gyereked apjat meg vedd elo mert normalis apa nem hagyja hogy a gyerek nelkulozon .
2014. aug. 28. 17:19
 26/33 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, milyen diplomáid vannak, azt jó lenne, ha leírnád. De! Van egy gyereked! Rá gondolj. Most bármilyen munkát kapsz, azt vállald el. Addig, amíg nem jön egy jobb. Ha annyira árt az önbecsülésednek, hogy apukád segítene, hát mondd neki, hogy kölcsönbe. És visszafizeted, ahogy megteheted. Én is úgy indultam, hogy ők fizettek nekem egy minigarzont, hogy ne albérletbe dobáljam ki a pénzt. Mostanra visszafizettem. Mert ahhoz nem volt képem, hogy alám rakják. Pedig hidd el, slágerszakon végeztem, nem is rossz átlaggal, de a Mekiben voltam felszolgáló.. Az ilyen szülőket meg kell becsülni!
2014. aug. 28. 17:47
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én is hasonló helyzetben voltam/vagyok. Bár talán (még) nem vágtam annyira magam alatt a fát mint Te, de megértelek. :)

Ha tanulmányaid során voltál gyakorlaton, érdemes lenne referencia/ajánló levelet kérned, ez sokat dob egy önéletrajzon. Gondolom, már nem akarsz apukádtól kérni, de arra szerintem megkérhetnéd, hogy kérdezősködjön az ismerősei között, tudnak-e valamilyen munkalehetőséget, és hátha valahová "be tudna nyomni". Tudom, hogy ezt sokan elítélik, de nagyon nehéz manapság munkát találni a megfelelő ismerősök nélkül.

Még az beválhat, ha nagyon nyomulsz, személyesen elmész, és nagyon könyörögsz. Egyik barátnőmnek így jött össze egy bolti eladói állás. Igaz 3szor elküldték, mire végre sikerült neki.

Én is próbáltam árufeltöltői és egyéb munkákat, de még csak be sem hívtak, pedig egyetemistaként dolgoztam árufeltöltőként. Rengeteg ilyen állást megpályáztam, regisztráltam az áruházak honlapján stb. de semmi.

Nem válaszoltál arra, hogy milyen végzettségeid vannak, pedig lehet, hogy akkor jobban tudnánk segíteni.

Én sem tudok többet mondani, mint, amit nekem mondanak: Fel a fejjel, majdcsak összejön! :)

2014. aug. 28. 20:17
 28/33 anonim ***** válasza:
64%

Álmodozás az élet megrontója. Nézzük a száraz tényeket:

- egyedülálló kisgyerekes anyuka vagy, a munkáltatók kerülnek, mint a leprást

- nincs a munkaerőpiacon jól eladható tudásod

- nincs valós, releváns munkatapasztalatod

Írtad, hogy prostitúció, értékesítés, call centre kizárva. Én meg írom, hogy az élet kisgyerekkel nem kívánságműsor. Majd rájössz.

Mellesleg a gyerek nem szűznemzéssel fogant, apuka hun van, ha szabad tudni?

2014. aug. 28. 21:39
 29/33 anonim ***** válasza:
De nem értem az összefüggést. Szerinted azért nem találsz munkát, mert egyetem alatt nem dolgoztál? Én dolgoztam egyetem alatt, mert kellett a pénz, de szerinted az akkori pincérnői szakmai tapasztalatommal vettek fel aztán projektmenedzsernek? Egy frászt! Te is árulhattál volna fagyit, vagy oszthattad volna a szórólapot, amivel kerestél volna pár ezrest, de ez nem vitt volna előbbre. Örülj, hogy nyugodtan tanulhattál. Nekem 1 szabad napom se volt, hétköznap suli, péntektől vasárnapig meg meló egész éjszakáig, aztán holfáradtan suli megint. Szerinted ez jobb volt? Én tényleg nem bántani akarlak, csak azt akarom elmagyarazni, hogy a legnagyobb hülyeség apukádat hibáztatni, mikor ő csak mindenben segített. Nézd a másik oldalról. Akármilyen nehéz a sorsod, van egy szuper apukád, aki mindig támogatott mindenben, ezt becsüld meg! Sokan örülnénk egy ilyennek! Munkát meg úgyis találsz előbb-utóbb, se stresszelj rá. Más se főnökként kezdte.
2014. aug. 29. 09:44
 30/33 anonim ***** válasza:

Tobb program van kulfoldon friss diplomasoknak nyelvtudassal.

Nolj fel legy anya felnott.

2014. aug. 29. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!