Félek a jövőtől - ti mit mit reagálnátok erre?
Nekem 2 hónapja nincs munkám, pár nap és lejár az álláskeresési járadékom. Van kilátásom egy melóra (gyár, 4 műszak). Párommal egy másik gyárban dolgoztunk, ő most is, engem elküldtek. Ott egyre rosszabbak a körülmények, alig keresett most is 65 ezer forintot, plusz még sz*rabb munkakörbe tették, fel akar mondani. Főleg, mióta apám kijelentette, bejuttat minket abba a gyárba, ahol ő dolgozik (csoportvezető). Viszont mai világban mit lehet készpénznek venni? Lehet, csak júliusban lesz aktuális a dolog, vagy ki tudja. Albérletben élünk, 60-65-t minimum elvisz az albi. Hónapok óta behúztuk a nadrágszíjat, ez főleg az én érdemem, hisz kaján lehet a legtöbbet spórolni. Nem kellett tartalékhoz nyúlni, ami nekem úgy 700 ezer, neki 150, kijöttünk abból, ami befolyt, sőt még maradt is.
Hiába ez a pénz, félek, mi lesz, ha felmond és nem jön össze semmi egyikünknek sem. Nem merem azt mondani, hogy ne tegye, mert megértem, hogy mi a baja a mostani helyével. Ti mit mondanátok ebben a helyzetben a párotoknak? Rizikós ezt meglépnie?
Én is gondoltam már erre... :(
Ugyanakkor meg az sem elhanyagolható szempont, ha a párom felmond, még egy hónapig oda lenne kötve (felmondási idő). És azért is akarja, mert általában nem szoktak ragaszkodni a felmondási idő ledolgozásához, de addig is itthon lehetne és még egy havi bért kapna.
Hát most már persze bánja... És intézett magának munkát a jövő héttől.
Engem is elbizonytalanít ez a felelőtlenség. Meg is mondtam neki, ha lenne pl. gyerekünk, akkor is meglépte volna ezt? Hogy felmond, mert neki nem tetszik az új munkaköre? Persze azt mondta, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!