Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek a jövőtől - ti mit mit...

Félek a jövőtől - ti mit mit reagálnátok erre?

Figyelt kérdés

Nekem 2 hónapja nincs munkám, pár nap és lejár az álláskeresési járadékom. Van kilátásom egy melóra (gyár, 4 műszak). Párommal egy másik gyárban dolgoztunk, ő most is, engem elküldtek. Ott egyre rosszabbak a körülmények, alig keresett most is 65 ezer forintot, plusz még sz*rabb munkakörbe tették, fel akar mondani. Főleg, mióta apám kijelentette, bejuttat minket abba a gyárba, ahol ő dolgozik (csoportvezető). Viszont mai világban mit lehet készpénznek venni? Lehet, csak júliusban lesz aktuális a dolog, vagy ki tudja. Albérletben élünk, 60-65-t minimum elvisz az albi. Hónapok óta behúztuk a nadrágszíjat, ez főleg az én érdemem, hisz kaján lehet a legtöbbet spórolni. Nem kellett tartalékhoz nyúlni, ami nekem úgy 700 ezer, neki 150, kijöttünk abból, ami befolyt, sőt még maradt is.

Hiába ez a pénz, félek, mi lesz, ha felmond és nem jön össze semmi egyikünknek sem. Nem merem azt mondani, hogy ne tegye, mert megértem, hogy mi a baja a mostani helyével. Ti mit mondanátok ebben a helyzetben a párotoknak? Rizikós ezt meglépnie?

2012. máj. 11. 15:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A közös megegyezésbe nem mentek bele. És mint kiderült, 30 napos fizetetlen szabadságra küldték, de ő cs*szte el...
2012. máj. 14. 11:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Van még az idei évből időarányosan ki nem vett szabadsága?

Ha igen, nem küldhetik el 30 nap fizetetlen szabira, mert először kötelezően ki kell adni!

Most keresnék fel egy ingyenes tanácsadót (munkaügyi központban tudnak ajánlani), bemennék a papírral hozzájuk és átnézetném! Ez így nem korrekt!

2012. máj. 14. 11:34
 13/13 A kérdező kommentje:
1 db szabija volt még időarányosan, azt ki fogják fizetni. Papírt nem tudunk átnézetni, mert képes volt úgy eljönni, hogy nem hozott másolatot. (még nem is írták alá a cég részéről akkor, mert valaki nem volt ott ehhez) De elvileg holnap postára adják. El fogom zavarni jogi tanácsadóhoz.
2012. máj. 14. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!