Nagyon félek a jövőtől. Ha lehetne visszamennék az időbe és jól arcon vágnám magam. Mit tegyek?
Anyukám pici koromban meghalt. Apukám mindig eltartott, soha nem engedte hogy dolgozzak. Fizette minden sulimat.
Ez lett a vége: 3 felesleges egyetemi végzettség amiben benne van 8 évem és több mint 1 millió ftom. 1 felsőfokú szakmám ami ugyan keresett szakma, de mindenhol 5+ év tapasztalatot kérnek. És persze nekem 0 tasztalatom van. Apu még diákmunkára sem engedett.
Most ott tartok, hogy árufeltöltőnek jelentkeztem egy hiperbe mert sehová nem kellek. De ez betanított munka, csak tiszta erkölcsi bizonyítványt kérnek.
De ha felvesznek el kell vállalnom, mert van egy lányom akit el kell tartanom. Nagyon kevés ruhája van, kabátja még nincs az őszre és nekem már nincs pénzem csak 2-án a 12 ezer ft családi pótlék.
Dolgoznom kell, muszáj! Én magam is 5-10 éves ruhákba járok. Nem sokáig mehet ez így tovább. De ötletem sincs mit tehetek még. Nagyon rosszul esik hogy feleslegesen tanultam.
Ne add fel! Biztosan találsz olyan munkát amilyet szeretnél! Lehet, hogy nem elsőre, de előbb utóbb biztosan fogsz! Küldözgesd az önéletrajzod, ne keseredj el! Az állásinterjún legyél magabiztos, vidám, határozott, semmiképp ne lássék rajtad, hogy magad alatt vagy, azonnal meglátszik, nem leszel szimpatikus és nem vesznek fel!
Mi a végzettséged? Hátha így jobban tudunk segíteni!
Ha felvesznek árufeltöltőnek vállald el, már attól magabiztosabb leszel ha dolgozol, és jó benyomást kelthet, hogy addig sem lógatod a lábad, amíg nem találtad meg álmaid állását. Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, nekem is van 2 diplomám, és volt hogy sokáig nem találtam munkát, voltam pincérnő, pultos, árultam fagyit, osztogattam szórólapot, sőt még rózsaárus is voltam.
Az első munkát a legnehezebb megtalálni, utána jön majd a többi magától ne aggódj!
Becsüld meg a papád és örülj annak, hogy melletted van! Ha jobbra fordul a sorsod, akkor majd visszaadod Neki! Személy szerint; én nagyon örülnék annak, ha ilyen papám lenne...
Igen... sajnos Magyarországon még a junior pozíció is 5 év tapasztalatnál kezdődik (lehetőleg cégspecifikus szoftverekkel :) ). A kedvencem az, amikor egy szimpla sablon alapján legyártott - angol nyelvű - álláshirdetésben is annyi helyesírási hibát vétenek a fluent english speaker (in verbal and written way of course :P ) Hr. Generalistok, hogy még az első főnököm (amerikai) is nyerítve röhögne... no mindegy! Ne add fel!
Az önbecsülés hiánya a legnagyobb ellenséged; ne engedd az önbizalmad, mert nem lesz semmid és akkor soha nem fogod tudni eladni magad (a magabiztos tudás magabiztosság nélkül benned marad; ez evidens, nemde?). Annyit tudsz, amennyit el tudsz belőle adni. Szorítok!
Viseld el még pár évig, hogy apád eltart, és azalatt szerezd már meg a szakmádhoz szükséges gyakorlatot. Akár ingyenes gyakornoki munkával is.
Különben tényleg pocsékba megy a diplomád és az eddigi összes tanulmányod, meg édesapád egész életen át tartó erőfeszítése is.
Gyakornokoskodj két évig, akkor kezdd el beadni a jelentkezéseket a fizetős allásokra (hazudj a gyakorlatodhoz hozzá még három évet). Aztán ha nincs kapás, folytasd a gyakorlatot, amíg fel nem vesznek valahová.
Gondolom, nem akarsz életed végéig mininálbérből élni három diplomával, és egész hátralevő életedben azon ddepressziózni, hogy mennyire elcseszted az életedet.
Hajrá!
Mennyi rosszindulatú ember van.
Nem nem várok adományt, nem is tudnék elfogadni senkitől. Csak tudod van az a mondás: nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek.
Jobban lettem egyből, hogy kisírtam magam nektek.
Nem hibáztatom aput, de egy 16 éves érzelmileg roncs gyerek nem fog lázadni, ha azt mondja neki az apja, hogy maradj itthon és tanulj. Szót fogadtam és tanultam. Nem lázadtam se a munka irányába, se a züllés irányába.
16 évesen az a dolgod is hogy tanulj. 8 év egyetem mellett, azért ha akartál volna dolgozhattál volna. Akkor 19-27 éves korod között amikor egyetemista voltál kellett volna nem is 16 évesen.
Munkatapasztalat nélküli 30 évesért aki ráadásul egyedülálló anya, hát nem kapkodnak ezen nincs mit csodálkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!