Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki nem boldog szegényen, az...

Aki nem boldog szegényen, az gazdagon sem lesz az?

Figyelt kérdés

Mert ugye a pénz nem boldogít...

(A szegényen alatt nem azt értem, hogy éhezik, hanem hogy nincsenek háztartási gépek, nincs nyaralás, új ruhák...)

2014. aug. 23. 22:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs, hogy a pénz nem boldogít. Mármint ezt így kijelenteni botorság, mert nincs egy olyan dolog, ami mindenkit boldoggá tenne.

Pl. fentebb mondta valaki a motorozást. Őt boldoggá tenné, engem csak a pénz, amit a motorért kapnék.

Mindenkit más tesz boldoggá, van, akit a pénz. Én már gyerekként is arról álmodoztam, hogy ha nagy leszek, kényelemben akarok élni. Nem arról, hogy családom lesz, gyerekeim, meg egyéb. Pedig nem is voltunk szegények soha, mindig átlagosan, vagy kicsit átlag felett éltünk.

Nálam sem azt jelenti, hogy innentől minden kell. Vagyis... most is lenne pénzem okostelefonra, de ragaszkodom a régi butához. Soha nem vennék tabletet vagy e-olvasót, de szemtelenül sok könyvet vennék, és nem kéne órákat vacillálnom, hogy mi érdekel jobban.

2014. aug. 24. 01:01
 12/22 anonim ***** válasza:

Inkább úgy fogalmaznék, CSAK a pénz nem boldogít. Kell mellé még jó pár dolog, de a pénz igenis tud boldogságot okozni. Például azzal, hogy nincs görcsben a gyomrod minden egyes nap, hogy mi lesz másnap, vagy nem nem fájdul bele a szíved, hogy nem vállalhatsz gyereket, mert pelenkára se telne.

Ettől függetlenül, ha valaki milliomos, de magányos, nincs szeretve, esetleg beteg, nem szereti viszont az, akit ő szeret, akkor nem lesz boldog, legyen bármennyi pénze is.

Summa summarum: A pénz hozzátartozik a boldogsághoz, de önmagában kevés. Jelen pillanatban engem nem tenne 100 %-ig boldoggá, de sok gondom megoldaná. És ez igenis rengeteget számít.

2014. aug. 24. 05:21
 13/22 anonim ***** válasza:
47%

"nincs egy olyan dolog, ami mindenkit boldoggá tenne. "

Heroin. Illetve bármilyen endorfinhoz hasonló anyag, ami az endorfin-receptorokhoz tapad, azonnal boldogságot okoz.

2014. aug. 24. 09:11
 14/22 anonim ***** válasza:
Attól függ... Engem pl biztos boldoggá tenne, mert kb csak az hiányzik az életemből, amúgy jó a házasságom, jó barátaim vannak, jó a kapcsolatom a családommal, kollegáimmal, szeretem a munkám. Így engem biztos boldoggá tenne, ha több pénzem lenne, többet utazhatnék, vehetnék egy szép nagy medencés-kertes házat, segíthetném anyagilag a szeretteimet, többször meglátogathatnám a külföldön élő barátaimat, sok szép ruhát, cipőt vehetnék magamnak, lenne saját edzőtermem, stb. De pl egy olyan embert, aki magányos, nincs senkije, nem szerei senki, nincsenek barátai, nincs családja, utálja a munkáját, vagy beteg, azt biztos nem tenné boldoggá a pénz sem.
2014. aug. 24. 11:34
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Butaság.

Hogyan is lehetne az boldog, aki egy nyomorult szandált nem tud megvenni magának, ha az előző elszakadt? Akinek egy fagyira nem telik a nyáron?

A nélkülözés mindig stresszt, problémákat szül...

A pénz nem garancia a boldogságra, de az alapvető gondokat megszünteti. Hogy azután te elégedett vagy-e az életeddel, az már csak rajtad múlik.

2014. aug. 24. 11:52
 16/22 anonim ***** válasza:

A pénz boldogít,csak nem önmagában (és nem töméntelen mennyiségben,mert érdekes mód a lehető leggazdagabb emberek azok akik alkoholisták,depressziósok,boldogtalanok,öngyilkosok,tehát a túl sok sem lehet jó)

Ha van egészséged,és családod,pénzed,akkor mindened megvan,ha csak pénzed van de se családod,se egészséged,akkor meg nem ér semmit,és tényleg nem boldogít.

A szegény ember aki nyomorog az viszont nem lehet boldog.

Aki szerényen él,de nem nélkülözik,az lehet,attól mert nem gazdag.

Én így gondolom.

2014. aug. 24. 13:30
 17/22 anonim ***** válasza:

"A pénz nem boldogít, de kényelmesebb egy Audiban sírni, mint egy biciklin"

Hát szerintem boldogít a pénz,sokkal könnyebb ha nem kell azon aggódni hogy megtudsz-e élni a fizetésedből,betudsz-e fizetni mindent anélkül hogy éhezned kellene

2014. aug. 24. 14:39
 18/22 anonim ***** válasza:
63%
16-nál az igazság. Amíg a pénz a legnagyobb gondod, addig nagy baj nincs. Majd ha születik egy autista gyereked, vagy kiderül hogy rákos vagy és pár éved van hátra, akkor azt kívánnád hogy az legyen a legnagyobb gondod, hogy nem tudsz új szandált venni vagy fagyit.
2014. aug. 24. 16:31
 19/22 anonim ***** válasza:
25%

"érdekes mód a lehető leggazdagabb emberek azok akik alkoholisták,depressziósok,boldogtalanok,öngyilkosok,tehát a túl sok sem lehet jó"

Felmérés, tanulmány, közvélemény-kutatás?

2014. aug. 24. 17:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Általában igen. Sőt: még boldogtalanabb lesz. A pénz nem tesz senkit sem jobbá, sem boldogabbá, sem harmonikusabb személyiségűvé, sem tűrőképessé.

Ott számít, amikor valaki nagyon sokáig nyomorog - és tényleg nyomorog -, különösen, ha gyerekként kell ezt tennie, a hülye és életképtelen szülei miatt, és felnőttként a maga erejéből végül lesz pénze, akkor ezt a valahai nyomort és a nyomor miatti fájdalmat, szégyenérzést stb. kicsit talán ki tudja egyenlíteni a pénzzel.

2014. aug. 24. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!