Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek mi a tapasztalataitok...

Nektek mi a tapasztalataitok az összeköltözésről? Kicsit félek tőle.

Figyelt kérdés
21 évesek vagyunk mind a ketten és a barátnőm szeretné, hogy 2015 első negyedében vagy közös albérletet keressünk, vagy meg megpróbáljunk bekerülni egy közös szobába az Öthalmi diáklakásokba. Kicsit félek tőle, hogy nem elég érett a kapcsolatunk, vagy, hogy nem tudjuk a szokásainkat összeegyeztetni.
2014. aug. 21. 22:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
nem tudom honnan vettem hogy 4en lesztek az albiba :D bocsi
2014. aug. 22. 10:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Eddig azt figyeltem meg, hogy az összeköltözéstől tartó pasiknak általában megtetszett a dolog; köztük nekem is hasonló a tapasztalatom.

Legutóbb éppen az egyik legcsapodárabb haverom költözött össze az aktuális csajával. Nagyon félt a dologtól, én is féltem, hogy amilyen korszakában van, el fogja cseszni. Erre már pár nap után azt mondta, hogy nem is gondolta, hogy nővel élni ilyen jó is lehet. Egy éve sem voltak együtt (bár jócskán idősebbek, mint ti).

Nem a kapcsolatnak kell megérni az együttélésre, hanem nektek. A szokások összeegyeztetése kommunikáció és tolerancia kérdése, semmi több.

A legfontosabb viszont megtanulni lekezelni azt, hogy ha összeköltöztök, egy idő után már rutinszerűvé tud válni az együtt eltöltött idő, amit meg kell tanulni kezelni. Szerintem ez a legfontosabb probléma a fiatalon összeköltöző pároknál, szerintem ezt vésd is az eszedbe!

Alapvetően két - szerintem - ökölszabályt írnék le:

1: Az együtt éléshez meg kell tanulni egymás MELLETT is élni! Eddig az volt megszokva, hogy ha együtt vagytok, akkor 100%-ban egymásra koncentráltok. Ennek az összeköltözéssel egy idő után vége kell legyen, mert egymás fejére nőtök, és totál rutinszerűvé és kényszeresség válhat az egész. Szerintem legyen meg a külön töltött idő is, a lakásban külön tevékenységgel töltött idő, mert különben nem tudsz már mit elmesélni a párodnak, szinte olyan lesz, mint egy végtagod, amit nem te uralsz.

Rengeteg ilyen párt láttam már, akik valami egészségtelen függésben éltek egymással (nekem is volt ilyen időszak a párommal). Teljesen leépült minden saját dolguk, a másik nélkül már semmit sem tudtak kezdeni magukkal, de egymásnak a világon semmi újat sem tudtak mutatni, ezért csak kussban ültek egymás mellett bámulva a tévét és külön telefonokon facebookoztak, stb. Mindez azért van, mert az egymás utáni vágyódásuk okán az összeköltözés után túladagolták magukat egymásból. Szar ügy.

2: Maradjon meg a randizás! Ha minden perceteket rutinszerűen, unalmasan töltitek ugyanabban a környezetben, akkor a kapcsolat is menthetetlenül rutinszerű és unalmas lesz. Amikor nem kell randira menni az asszonnyal, mert úgyis otthon van, az nagyon kényelmes, csak éppen káros. A szenvedélyt életben kell tartani, különben elhűl.

2014. aug. 22. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!