Még nem házas harmincasok, éreztétek már, hogy tele van a gumicsizmátok a társkereséssel?
Egy idő után úgy éreztem: nekem ebből elég. Nem fogom továbbra is azt nézni minden szembejövőben, hogy ő-e az igazi, és nem keresek tovább. Elfogadtam, hogy most egyedül vagyok, talán így is maradok, és kész, de nem ez a világ vége, és így is lehet boldog, tevékeny, értelmes életet élni.
Kerestem egy olyan közösségeket, ahol értelmes emberek értelmes tevékenységeket csinálnak, ahol jól érzem magam egyedülállóként is, mert nem muszáj, hogy az embernek párja legyen.
Megbékéltem magammal. Elfogadtam az egyedülállóságot.
Hát nem telik bele három hónap, és nem megtaláltam a páromat? Mindenféle keresés, társkereső oldal, csetelés, akármi nélkül? Mint utóbb elmondta, pont az vonzotta hozzám, hogy olyan elégedett voltam az életemmel, a helyzetemmel, az állapotommal, hogy számomra olyan "kerek a világ", ahogy ő fogalmazott. Ma is ezt szereti bennem a legjobban.
És ami még érdekes, nem én vagyok az egyetlen ilyen harmincas, aki az után bukkan a párjára, hogy sok keresés és aggodalom után elfogadta az egyedülállóságot, megbékélt vele, és elkezdett örülni a jelenlegi helyzetének. Egy másik barátnőm dettó ugyanígy járt.
Ma már mind a ketten házasok vagyunk, a férjemmel babát is várunk.
Egy ideje nyitottabb szemmel járok, és nézem az egyedülállóakat, amint próbálnak párt találni. Egyre inkább azt látom, hogy a kétségbeesetten próbálkozók nem járnak sikerrel, a helyzetükkel megbékéltek, akik meg az egyedülállóságuk dacára elégedettek és mosolyogva, magabiztosan néznek a világba, azok meg villámgyorsan párra találnak.
Talán ez a titka.
33/L
Sziasztok, köszönöm az eddigi válaszokat!
Itt van egy kis félreértés: nem keresem görcsösen a páromat. Azt hiszem, megtaláltam a helyem a világban, nagyon önálló vagyok, el tudom magam foglalni, nem az az életcélom, hogy vki felesége legyek.
Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre, meg kell tanulnia azt is "elviselni", főleg saját magát... Sokat lehet profitálni az egyedüllétből. De én ezt már megtanultam...
Sokat voltam egyedül is, mert a szüleim és a családom magamra hagytak, így kénytelen voltam feltalálni magam az életben.
Az én kérdésem inkább arra irányul, hogy tizen-huszonévesen az ember még kifejezetten élvezi az együttlógást, a "lesz, ami lesz" életérzést, de ez harminc felett már nem olyan szórakoztató. Egyszerűen csak azt a vkit keresi, aki TÉNYLEG a másik fele, aki nélkül mindig megmarad egy kis hiányérzet,ha nem találkozik vele.
Egyszer egy csoporttársammal összefutottunk, és benne is az az életérzés volt, amit írtama címben, ezért gondoltam, hogy másnak is ismerős.
A lényeg, hogy már tkp. fárasztó az első három év egy kapcsolatban. Tudom, furcsán hangzik, de igaz :)
Szóval, szívem szerint a negyedik-ötödik évnél kezdeném, mert már töviről hegyire ismerem az első hármat. Sajnos, nem tudom másképp megfogalmazni =:)
Azt hiszem, értem egy kicsit. :-)
Én kb három hónapnyi kapcsolat után szoktam így érezni. Annyi idő alatt általában kiderül, ha a másik nem hozzám való, még ha nem is ismertem meg töviről hegyire. Akkor meg minek pocsékoljak rá több időt, mindkettőnk idejét, minek hitegessem?
A másik saját, bűvös álomhatárom a másfél év. Ha a kapcsolat másfél év alatt sem ér el oda, hogy tudnánk, hová tart, akkor az nem tart sehova.
Eddig még mindkét időkorlát bejött. 3 hónap alatt ki tudtam szórni, ha valaki abszolút esélytelen, és másfél év alatt meg el tudtam dönteni, hogy van-e közös jövőnk. Egyelőre most tartunk a három évnél, egy év együttélésnél és házasságnál, 6 hónapnyi terhességnél, és még működik. :-) Igaz, több mint 3 évet töltöttem el előtte azzal, hogy megtudjam, milyen ember vagyok és milyen ember való hozzám, milyet keressek.
A késői párválasztásnak ez az egyik előnye, szerintem. Már tudod, mire, kire van TÉNYLEG szükséged, annyira nem tud elvakítani a szerelem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!