Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csinálják ezt a szüleim?

Miért csinálják ezt a szüleim?

Figyelt kérdés
Újabban mindig kizárnak, ha későn érek haza (este 10-11). Bejárati ajtón be tudok menni, de az előszoba ajtót mindig bezárják. Így akarnak kiszúrni velem h ne akkor jöjjek haza ugye? Beszélni nem lehet velük. Csak a költözés a megoldás?
2010. jan. 13. 23:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%

Csoda-e hogy felébrednek amikor kizárnak és próbálod kinyitni az ajtót? basszus :D

Akkor nem csak az én szüleim idióták... én is 20 vagyok, de sajnos nincs lehetőségem költözni.

Én megmondanám, hogy ha mégegyszer zárva lesz az ajtó betöröm.

Aztán be is törném, biztos meglepődnének :D Végül is annyira nem gáz, nem a bejárati ajtó azt lehet kulcsolni, nem menne be senki addig...

Elképesztően hülye megoldásnak tartom ezt az ajtó zárást.

És ilyenkor mit csinálsz kint alszol vagy végül hogy jutsz be?

Egyébként szerintem ez még nem is késő, én régen is ilyenkor értem haza sokszor.

Engem csak 15 percenként hívogattak és este nem kaptam vacsorát meg rám lett kiabálva, hogy ugyan milyen pasikkal voltam és felhozták, hogy biztos romákkal. Nem tudom ezt honnan vették :DDDD amúgy is csajokkal voltam de nem érdekes.

Sajnos nem tudom én sem mi a megoldás, szerintem csak a költözés marad és akkor duzzogjanak magukban.

2010. jan. 14. 01:45
 12/20 anonim ***** válasza:
23%
Érdekesek a hozzászólások! Egy szülőnek joga van eltartani a gyerekét még 20-25 évesen is,de nincs joga arra kérni,hogy alkalmazkodjon a gyerek a kívánságaikhoz!Nem a szülők a szemetek,hanem a gyerekek a felelőtlenek,követelőzőek.Lehet menni szórakozni ennyi idősern,de miért kell minden este bulizni? Nagy baj van a fiatalok nevelésével! Majd,ha ők is szülők lesznek,akkor megfogják maguk is tapasztalni ezt.
2010. jan. 14. 06:27
 13/20 anonim ***** válasza:
96%

Utolsónak!

"nagy baj van a fiatalok nevelésével..."

Igen, igen, baj az van velük, de mi neveltük őket a szüleik! (az enyimekkel speciel nincs nagy baj, de őket én neveltem)

Kizárni a gyereket meg ilyenek? Sokszor olvasom a kommenteket és olyan, mintha idegenek, inkább ellenségek beszélnének egymásró. Közben a szülő a gerekről, gyerek a szülőről. Nem értem?! Hol van a tolerancia, a megbeszélés? Mi van itt????

2010. jan. 14. 06:43
 14/20 anonim ***** válasza:
41%

ma 06:43-as: igen, a szülökkel IS van baj, de azzal is, hogy - ahogy itt is olvashatod - a legtöbb ember szerint a szülök dolga, hogy mindent eltürjenek a "gyerektöl" (mármint aki 20-25 éves, tehát egyáltalán nem gyerek már), örüljenek, hogy a csemete megtüri öket a asaját lakásukban, pénzelni "kötelességgük" az állandó bulizást, DE ARRA nincs joguk, hogy a SAJÁT lakásukban zavartalanul alhassanak.

Gondolom, a kérdezönék nem úgy indult, hogy egysezr csak detült égböl villámcsapásként zárt ajtót talált, hanem sok-sok beszélgetés/könyörgés/figyelmeztetés után. A legtöbben ha buliból jönnek haza, akkor azért nem egészen csöndesek, gondolom a fürdöszobát is használják még, stb. Ez valamennyi zajjal jár, és sokan vannak, akik erre is felébrednek utánna meg nem tudnak elaludni újra. A szülök többsége dolgozik, ami azt jelenti, hogy 6 és 9 között meg kell jelenniük a munkahelyen KIPIHENTEN, mert egyébként nem tudnak rendes munkát végezni.

Ha valakinek pl. 5 és 7 közt kell felkelnie, az nem tudja magát kipihenni, ha az éjszaka közepén a gyerek felébreszti.

A fiataloknak kellene már belátni, hogy

1. vagy a szülöknél laknak INGYEN, és akkor alkalmazkodnak hozzájuk,

2. vagy elköltöznek, akkor csak a szomszédokhoz meg a föbérlöhöz kell alkalmazkodniuk, meg még fizethetnek is lakbért.

2010. jan. 14. 08:42
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A házba be tudok jutni, mivel a bejárati ajtóhoz van kulcsom. De az előszoba ajtót már bezárják, nem értem milyen okból de be. És ez már nem ez első eset volt. Bulizni nagyon ritkán járok el, inkább csak este 10-11ig szoktam kimaradni. Évente párszor (max 5-6) fordul elő, hogy hajnalba megyek haza.

Anyáék már rég nem fizetnek nekem semmit. Fősulira járok, oda én a saját (diákmunka, kint megkeresett pénzem) pénzemből veszek mindent. Otthon ugye csak eszek meg melegszek. Ha kell vmi akkor is a saját pénzemből veszem, már nagyon rég kértem azt, h adjanak pénzt. Ezek ellenére ha vita van otthon mindig azzal jönnek, hogy ők fizetik az iskolát ruhákat mindent. Pedig ez nem igaz.

Amugy ők általában 11-12ig tvznek, szóval azt sem értem miért szólnak nekem, hogy későn jövök. Jah anya nem dolgozik már elég régóta és apának (vállalkozó) is nagyon kevés munkája van, szóval szerintem a korán kelés miatt sem lehet. A hugomat (19) még addig sem engedig el mint engem, neki már a 7essel legkésőbb haza kell mennie.

2010. jan. 14. 09:18
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

"Nem a szülők a szemetek,hanem a gyerekek a felelőtlenek,követelőzőek.Lehet menni szórakozni ennyi idősern,de miért kell minden este bulizni?"

Mégis ki mondta, hogy minden este bulizni jár?

Nem kéne a sztereotípiáidat számodra ismeretlen emberekre kivetíteni!

2010. jan. 14. 09:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"ma 06:43-as: igen, a szülökkel IS van baj, de azzal is, hogy - ahogy itt is olvashatod - a legtöbb ember szerint a szülök dolga, hogy mindent eltürjenek a "gyerektöl" (mármint aki 20-25 éves, tehát egyáltalán nem gyerek már), örüljenek, hogy a csemete megtüri öket a asaját lakásukban, pénzelni "kötelességgük" az állandó bulizást, DE ARRA nincs joguk, hogy a SAJÁT lakásukban zavartalanul alhassanak. "

Saját magadnak mondasz ellent! Hát ki a rosseb nevelete olyannak a gyerekét, hogy megengedheti ezt magának? A cica? A rézfaszú bagoly?

2010. jan. 14. 12:50
 18/20 anonim ***** válasza:
34%

12:50-es: vannak gyerekeid? Mert akkor már tudnád, hogy a gyereket nem csak a nevelés alakitja, nagyon sok függ az örökléstöl is, meg késöbb a baráti környezettöl is.

Ezenkivül a társadalmi szokások is számitanak: olvasd el itt ezen az oldalon, hogy ha valamelyik szülö nevelnie/fegyelmezni akarja a gyereket, akkor a válaszolók 90%-a oltogatja a gyereket, hogy milyen hülyék a szülök, ne hagyja magát irányitani, stb. Különösen gyakori, ha fiatal - 12-15 évesek - egész éjjel ki akarnak maradni, le akarnak feküdni valakivel, be akarnak rúgni és még sok más egyéb. A szülök nem egy izolált térben élnek a gyerekkel, mar az iskolában is sok mindenki más is hat rájuk, a filmekröl nem is beszélve.

2010. jan. 14. 14:29
 19/20 anonim ***** válasza:
Akkor az én gyerekeim selejtesek.
2010. jan. 14. 14:31
 20/20 anonim ***** válasza:
Kérdező akkor szerintem azért csinálják, hogy költözz el. Szemétség tőlük, de így akarnak kitúrni a lakásból én már csak erre tudok gondolni.
2010. jan. 14. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!