Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lett divat a tartós...

Miért lett divat a tartós kapcsolatban élőket fikázni?

Figyelt kérdés
Tartós kapcsolatban élek hosszú évek óta.Fiatalon ismertem meg a páromat,az évek folyamán jóból és rosszból egyaránt kijutott nekünk,de kitartottunk egymás mellett.Szeretjük egymást,nekünk nem számít nyálasnak egy csók társaságban,egy csokor vörösrózsa,nem számít égőnek,hogy fiatalon összeköltöztünk,eljegyeztük egymást,mivel nem csak úgy a hasunkra ütve határoztuk el.Sok mindenünk megvan már,közös ház,közös élet,közös tervek.Azonban a környezetünkből már több ember is az orrunk alá dörgölte több ízben( főleg egyvalaki),hogy besavanyodott,unalmas kis nyárspolgárok vagyunk,és az égő,ahogy mi gondolkodunk,mert ma a szingliség a divat,és az élvezetek habzsolása,meg ha valaki ,,tud élni".Természetesen olyan értelemben,hogy iszik,bulizik,cigarettázik,menő,jó ruhái és cipői,menő állása,sok pénze van.Az a hülye,aki elkötelezi magát egyvalaki mellett,mert az már nem is élet.Nem értem,ez miért lett ekkora divat,és miért nem lehet békén hagyni azt,aki máshogy szeretne élni.Biztos én vagyok a maradi.Véleményeket várok,hideget-meleget,akár bunkót,kioktatót is,elviselem.
2010. jan. 13. 00:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, miért úgy kell a kérdező kedvére tenni, hogy az ellentábort szídjátok.

Én egyedül élek és boldog vagyok így. Egyszerűen nem tudok mással együtt élni, stresszt okoz. Nem iszom, nem cigizek, nem kávézok, nem bulizok, hanem élem az életemet úgy, ahogy szeretném, és sose bántottam senkit, amiért ők máshogy élik az életüket. (Csak ha bántottak vele valakit.)

Kedves kérdező, olvass be annak a bizonyos "főleg egyvalaki"-nek, és ne érdekeljen, mit mond. Te boldog vagy, és ezen nem tud semmi változtatni.

2010. jan. 13. 08:39
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez irigység, mert a szinglik nagyon nagy részének is az a célja, hogy az életben egyszer megállapodjanak, csak ez valamiért nem jön össze nekik (leggyakrabban a nehéz természetük, komolytalanságuk vagy a karrierista beállítottságuk miatt). Szóval ők vágynak egy tartós kapcsolatra, csak nincs nekik és azzal nyugtatják magukat, hogy az ő életvitelük a legjobb. Persze nézd meg, hogy a végén a megállapodásnál kötnek ki és ezt keresik tudatosan egy ponton. Ha nem is most, később igen. A SATC-ben is mindenki arra törekedett, hogy megállapodjon és ez meg is történt, hiába voltak nagy szinglik. Szingli nemcsak azért lehet valaki, mert nem akar társat, hanem azért is, mert nem találja a párját vagy olyan különc, hogy senkinek sem kell. Én magam úgy gondolom, hogy a szingliség egy átmeneti állapot a legtöbb ember életében, mert az ember társas lény. Nem tudom, hogy a barátaid hány évesek, de szerintem később ők is belátják ezt majd. Mással ne foglalkozz! Én is házasságban élek és így vagyok boldog. A világért nem lennék szingli.
2010. jan. 13. 08:57
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem mindenki éljen úgy, ahogy akar, ahogy neki megfelel, és tiszteletben kell tartani egymás élettílusát. Ha Te se bírálsz azért, mert 29 évesen még nincs férjem/élettársam és gyerekem, nem egy partnerem volt életem során, és szeretek bulizni (bár anyagias, divatmániás nem vagyok) akkor szerintem kijönnék Veled. Szerintem egy pár is tud "élni", miért ne tudna? Ahogy egy szingli is be tud gyöpösödni.
2010. jan. 13. 10:53
 14/24 anonim ***** válasza:
50%
Csak annyit, hogy az önállóság is lehet egyfajta támasz! És ez itt mondjuk a nőknél jelentkezik újként. Ma ez jelenti a szabadságot is, biztonság a karrier, a sok pénz, nem függ semmitől, senkitől, élvezheti az életet. A pasik régen, és úgy általában is hajlamosabbak voltak erre az életformára, ebben semmi új divat nincs. A nők ezt most megízlelték, kipróbálják., és lehetőleg sokáig nyújtják. De a "végcél" iránti igény nem múlt el!!! Csak a helyzet csapdája, hogy ettől csak nehezebb dolguk lett, és így a szerepek is felcserélődnek, sokszor nem is kissé torz formákban.. De a lelkük mélyén mégiscsak "nők"! ---> betegségek
2010. jan. 13. 11:14
 15/24 anonim ***** válasza:
76%
Én épphogy éretlennek érzem magam, amikor nálam fiatalabb családanyákat látok.
2010. jan. 13. 16:06
 16/24 anonim ***** válasza:
47%
Gratulálok a kérdés utolsó kifejezéséhez!
2010. jan. 13. 16:18
 17/24 A kérdező kommentje:
Utolsó!Megtisztel,hogy elismerést váltottam ki belőled,ezek szerint nincs reménytelen feladat! XD Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat! :-)
2010. jan. 13. 18:43
 18/24 anonim ***** válasza:
6%

Na, álljunk már meg egy szóra! Én nem mondom h a tarós kapcsolat nem lehet jó, de évek után kiüresedhet, mert túlságosan kiismeritek egymást! Meg a végén már a wcre se tudtok elmenni egyedül, nem tudtok önálló döntést hozni, mindent meg kell beszélni Anyuci/Apucival.

Ha egy személyhez kötöd le magad akkor csak egytől tanulsz dolgokat, ha meg változik a partnered akkor soktól tanulhatsz sok mindent ami szinesit, itt most nem egyestésdologra gondolog.

Nekem meg abból a pátoszból, meg képmutatásból van elegem amit a házasok csinálnak. Mit gondoltok tíz év után miért van mellettetek a párotok? Mert lusta csajozni, vagy fél h nem elég jó a csajoknak, mert jó a kényelem h Anyuci mindent a szájába tesz.Lehet h szeret benneteket, de ne áltassátok magatokat azzal h nem szeretne egy bombázó csinos új nőt magának! A bombázó csaj mellett is lehetne jó a kapcsolata, csak hazudik egy jó nagyot magának és nem megy utána. Mindenki ha jobbat talál lép, ha meg nem akkor vagy lusta vagy becsapja magát.

Vagy van egy másik verzió, van aki szereti az önálló életet, a szabadságot, a spontán dolgokat, neki a szabad élet való, valaki meg szereti a kiszámitható dolgokat, a biztonságot, neki meg a házasság jó, végülis mindkét forma működik, kinek mi a jó.

2010. jan. 13. 21:09
 19/24 anonim ***** válasza:

Huhú, vajh' mi rosszat mondtam? Lepontozóktól kérnék indoklást,hadd tudjam meg, mit csinálok/gondolok rosszul! :)

10.53

2010. jan. 13. 22:44
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem tudom,nem mondtál semmi rosszat szerintem.Nem húztalak le pontügyileg.

A képmutatásról meg csak annyit,hogy ezt az elméletet is csak az elkeseredett,frusztrált,sokat csalódott emberek találták ki.Ez csak az én véleményem.

2010. jan. 13. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!