Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lett divat a tartós...

Miért lett divat a tartós kapcsolatban élőket fikázni?

Figyelt kérdés
Tartós kapcsolatban élek hosszú évek óta.Fiatalon ismertem meg a páromat,az évek folyamán jóból és rosszból egyaránt kijutott nekünk,de kitartottunk egymás mellett.Szeretjük egymást,nekünk nem számít nyálasnak egy csók társaságban,egy csokor vörösrózsa,nem számít égőnek,hogy fiatalon összeköltöztünk,eljegyeztük egymást,mivel nem csak úgy a hasunkra ütve határoztuk el.Sok mindenünk megvan már,közös ház,közös élet,közös tervek.Azonban a környezetünkből már több ember is az orrunk alá dörgölte több ízben( főleg egyvalaki),hogy besavanyodott,unalmas kis nyárspolgárok vagyunk,és az égő,ahogy mi gondolkodunk,mert ma a szingliség a divat,és az élvezetek habzsolása,meg ha valaki ,,tud élni".Természetesen olyan értelemben,hogy iszik,bulizik,cigarettázik,menő,jó ruhái és cipői,menő állása,sok pénze van.Az a hülye,aki elkötelezi magát egyvalaki mellett,mert az már nem is élet.Nem értem,ez miért lett ekkora divat,és miért nem lehet békén hagyni azt,aki máshogy szeretne élni.Biztos én vagyok a maradi.Véleményeket várok,hideget-meleget,akár bunkót,kioktatót is,elviselem.
2010. jan. 13. 00:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
70%
ha nektek jó az a lényeg, amúgy felgyorsult a világ, és az elköteleződés nem mindig jó, ki vagy szolgáltatva anyagilag meg érzelmileg is, meg sokan a társadalmi elvárásoknak akarnak megfelelni, képmutatatóak
2010. jan. 13. 00:53
 2/24 anonim válasza:
81%

Szia!

Elsőként szeretném megemlíteni, hogy én nagyon tisztellek benneteket az elveitek miatt. Szerintem sokkal jobban és normálisabban látjátok az életet, mint azok, akik cseszegetnek benneteket, hiszen nektek megvan az egyik legnagyobb érték, ami nekik talán sosem lesz: a szerelem és a boldog, jóban-rosszban kitartó szerelmen alapuló kapcsolat. Nem kell velük foglalkozni (meg merem kockáztatni, hogy a szívük mélyén nagyon is irigyek), mert ti legalább tudatosan próbáltok élni és tervezgetni a jövőt, megélni a jelent.

Szerintem a szórakozás fogalma is relatív, nem a cigizés meg a piálás jelenti ezt, hanem ha az ember jól érzi magát (!), bármit is csinál, akár csak egy közös mozizás vagy séta közben is.

(Én egyébként 20 éves vagyok, több mint 3 éve vagyok együtt a szerelmemmel, nemrég költöztünk össze, sőt, talán mondhatom azt, hogy reméljük, ez még csak az eleje... és nagyon jól érzem magam így. :)

2010. jan. 13. 01:04
 3/24 anonim ***** válasza:
35%
Divat? A szingliség is még divat, vagy már nem "átértelmezték" a dolgot?
2010. jan. 13. 01:18
 4/24 A kérdező kommentje:
Én azt vettem észre,hogy divat lett belőle,sőt,harmincon felüli nők is meghülyülnek,mert tömik a fejüket,s olyankor már egyből nem divat kitartónak lenni és küzdeni.Én így látom.
2010. jan. 13. 01:22
 5/24 anonim ***** válasza:
93%
azért mert féltékenyek. A saját tönkrement életüket látva bosszantja őket más boldogsága.
2010. jan. 13. 01:36
 6/24 anonim ***** válasza:
75%

Mit törődsz azzal, hogy mások mit mondanak???...

Hidd el, hogy csak irigységből mondják, mert majd belezöldülnek, annyira irigylik, hogy ők egyedül tengenek-lengenek, ti meg hosszú évek óta hűségesen kitartotok egymás mellett! (Ők is ilyen kapcsolatban szeretnének élni!)

Sajnos, sok lány ott rontja el, hogy 1 hónap után összeköltözik a sráccal, azt hiszi akkor biztosan elveszi feleségül, pedig ezután esélye sem lesz, hogy összeházasodnak. Pár év múlva a pasi meg lelép...

Na, ők aztán kitalálnak mindenféle elméletet, miért is jobb úgy élni, ahogy ők élnek, magukban meg azután sóvárognak, hogy legyen egy stabil kapcsolatuk, egy hűséges pasijuk, egy férjük, lakásuk, gyerekeik...

Hidd el, minden lány/nő titokban arra a nyárspolgári életre vágyik, de ezt nem merik nyíltan bevallani, azt hiszik, így vagányabbnak tűnnek...

A "Bridget Jones naplója" című filmben remekül be van ez a jelenség mutatva, nézd meg!

2010. jan. 13. 01:42
 7/24 anonim ***** válasza:
88%

ezt én is átéltem/élem.

19 évesen férjhez mentem és boldogan élünk. más meg bulizik meg szexel össze -vissza. mert most az "éld ki magad" a menő...

megnézem majd ezeket az embereket 20 év múlva...legtöbbje sztem kiég...de ne legyen igazam...

21/L

2010. jan. 13. 02:06
 8/24 anonim ***** válasza:
81%

Irigykednek csak, hidd el! Hiszen mindenki boldogsagra vagyik ezen a Foldon, es tarsra, mert az ember tarsas leny.

A singlik pedig a konnyebbik utat valasztjak. Ok csak sajat magukert felelosek.

En tiszteletben tartom mindenki donteset. Mindenki mas, mindenki ertekes. Es ez igy van jol. Ne foglalkozz senkivel!!!

2010. jan. 13. 02:11
 9/24 anonim válasza:
17%

En egyaltalan nem gondolom hogy barki is irigy lenne, hiszen ha egy tartos kapcsolatra vagyik miert teszi azt hogy kozel 2 het utan tovabb all, nem errol van szo. Az en elgondolasom az hogy ma mar (a mult idoekkel szemben!) a sex lett a legfobb tema. Sokszor hallgatom azt hogy milyen unalmas evekig ugyan azzal a holgyel lefekudni, nem unalmas, aki ezt mondja az SEXEL, en azt mondom hogy akit en szeretek azzal Szeretkezem, nagy kulombseg van. Igy a lenyeg az hogy ma mar a hosszu kapcsolatokak nem sokan alkalmazzak mert akkor mindig egy bizonyos szemely lenne es nem hodithatna ujra es ujra.

16, F

2010. jan. 13. 07:01
 10/24 anonim ***** válasza:
78%

Irigység. Az "éld ki magad" a manapság használt értelemben szánalmas (A "carpe diem" eredetileg teljesen másra vonatkozott - élj a mának=ne rágódj se a múlton, se ne álmodozz a jövőről, hanem a jelenben élj). Tudom miről beszélek. Én 18-22 éves korom között pár évig kipróbáltam ezt az életformát, amit leírsz (az össze-vissza szexelést kivéve). Alapból nem lettem volna olyan, akinek erre van igénye, de hát a társadalmi elvárások, meg beszólások ugye, amiket te is írtál. Tudod mi lett a vége? Annyira megcsömörlöttem az egésztől, hogy utána évekig súlyos depressziós és pánikbeteg voltam. Hiába, nem nekem való volt az az életforma, túl értelmes voltam hozzá :D. Lelkileg nagyon taccsra tudja vágni az embert, ha másnak akar látszani, mint ami. Most már én is úgy élek, ahogy te, évek óta stabil (nagyon jó) kapcsolatom van, közös lakás, jóban-rosszban egymás mellett, stb., nem unjuk egymást egyáltalán, boldogok vagyunk. És egymilliószor jobb így, hidd el.

A kérdésedre, hogy miért lett ez a szemlélet divat:

Tudom, hogy elcsépeltnek hangzik, de szerintem a fogyasztói társadalom hozta magával. Fogyassz minél többet, költs minél több pénzt, ha nem felel meg valami (valaki), ne a problémát akard megoldani, hanem hajítsd ki és keress jobbat (fiatalabbat, szebbet, gazdagabbat, stb.). A fogyasztói társadalom ideális emberének a problémamegoldó-képessége, toleranciája és empátiája nulla. Hidd el, hogy valakik (egyes cégek és ügyesebb vállalkozók) nagyon sokat keresnek rajtuk, de közben röhögve húzzák le az általuk lenézett divatembereket. Ez tipikusan a "szolga vagy, gazdád utál" esete :D.

Sok ilyen alacsony értékrenddel rendelkező ember a bennük lévő ürességet próbálja kompenzálni a bulival, cigivel, piával, szexszel, pénzzel stb. Azért szólnak le téged, mert az ő életükben semmi olyan dolog nincs, amiért igazán érdemes élni. Szerintem emiatt ők sajnálatra méltóak. Mondom, forogtam pár évet ilyen társaságban, tudom miről beszélek.

Ki szólt egyébként be? Barát, rokon, vagy kollega? Mert ha barát, akkor szerintem érdemes lenne elgondolkodnod, hogy magadhoz hasonlókkal barátkozz (én is elég sok márkásruha-pénzimádó-divatszingli "barátot" lepattintottam annak idején, pontosabban szólva, amikor depressziós lettem, lepattantak maguktól is, menekültek teljes gázzal a problémássá vált "barátnőtől", utólag nem is bánom). Ha rokon, akkor tedd helyre nyugodtan, és mondd el neki azt, amit ide írtál. Szerintem fontos dolog, hogy az ember a való életben is kiálljon az igazi értékek mellett. Ha meg kollega, akkor próbálj kizárólag munkakapcsolatot fenntartani vele, nem vagy köteles beavatni a magánéletedben. Az egyik előző válaszolónak van igaza: szard le, hogy az ilyen alacsony értékrenddel rendelkező emberek mit gondolnak rólad. Éld a saját életed, aztán a végén majd úgyis elválik, ki járt jobban.

29/l

2010. jan. 13. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!