Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családtámogatással kapcsolatba...

Családtámogatással kapcsolatban. Vélemények?

Figyelt kérdés

Érdekel a véleményetek az alábbi 2 példával kapcsolatban:

adott egy 2 gyermekes család,2 különböző "élethelyzetben"

1.)

a családban egyik szülőnek sincs állandó munkahelye,apuka alkalmi munkákat végez,rendszeres támogatásban részesül,anyuka szintén nem dolgozik,ő is valamiféle keresetpótló juttatást kap a helyi önkormányzattól.Mindemellett lakhatási támogatásban és gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.Tehát a gyermekek iskoláztatása,étkezése ingyenes,valamint a segélyekből kb 130 000 ft készpénz bejön.A támogatások elnyerése érdekében papíron a szülők nem élnek együtt,anyuka egyedülállóként van bejegyezve.

2.Ebben a példában apuka dolgozik állandó bejelentett munkahelyen határozatlan idejű szerződéssel,ahol a fizetése br.170-180ezer ft,a túlórák miatt anyuka nem tud elmenni dolgozni,mivel a 2 gyermek egy munkáltató szemében hátrányt jelent (kismama műszak,gyermekbetegsége esetén táppénz).Az apa magas bruttó keresete miatt nem részesülnek semmilyen támogatásban/kedvezményben,a bejövő nettó jövedelem ebben az esetben is kb 130 000 ft,a gyermekek iskoláztatása,étkezése nem ingyenes.A szülők törvényesen is házasok,együtt élnek,egy címre vannak bejelentkezve.

Egy ehhez hasonló cikket olvastam egy weboldalon.

Ti melyik lehetőséget választanátok?

2011. nov. 17. 13:32
 1/4 anonim ***** válasza:
a 2. becsületes megoldást. Az anyuka előbb-utóbb úgyis el fog tudni helyezkedni. Nem jó az állami segítségre támaszkodni.
2011. nov. 17. 14:11
 2/4 A kérdező kommentje:
igen,egy felelősségtudatos családnál ez nem kérdés,de sajnos nagyon sokan vannak az 1.sz példa táborában ami elszomorító sztem:(
2011. nov. 17. 14:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Ettől "jobbat" mondok neked, itt van a falunkban:

Apuka "rokkant", de legalábbis le van százalékolva. Mellette részmunkaidőben dolgozik (javarész ott sem kell bent lennie, olyan a "munkahely") Középkategóriás autó (súlyadót nem kell fizetni, mert ugye rokkant)

Anyuka papíron külön él. 2 gyerek anyukával: önkormányzati támogatás (BPJ), lakásfenntartási támogatás, gyermekvédelmi kedvezmény. Mellette anyuka otthon dolgozik. (azelőtt ugyanezt a munkát csinálta egyéni vállalkozóként, csak az változott, hogy visszaadta a vállalkozóit, de a meló ugyanúgy maradt)

Jelenleg én is munkanélküli vagyok (falun nincs sok lehetőség), megtehetném, hogy papíron mi is külön éljünk és kapjam a támogatást, de nem lenne pofám hozzá.

Van olyan a faluban, ahol mindkét szülő munkanélküli, de csak az egyikük kap BPJt, mert egy családban csak egynek jár.

Érdekes módon a segélycsomag osztáskor is az "egyedülálló" anyuka kap inkább, mert ő ugye egyedül neveli a 2 gyereket, míg a másik családban közösen neveli a 2 szülő a 2 gyereket.

2011. nov. 17. 15:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

ezt épp egy Jobbikos újságban olvastam

hát mit mondjak erre ez van, ilyen ez az ország aki dolgozik az éhen hal

2011. nov. 17. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!