Erről mi a vélemény?
Figyelt kérdés
16éves lány vagyok,másodikas vagyok a középsuliba,és hazajárós.A buszom reggel hat órakor indul,úgyhogy naponta fél ötkor,öt órakor kelek fel.A szüleim elváltak,anyukámmal élek,a nővérem elköltözött évek óta,de rendszeresen hazajár,ő anya kedvence..Tegnap ötórakor értem haza ahogy minden nap a busszal,ennivaló nem volt semmi,a mocskos edények a mosogatóba,az asztalon a konyhaszekrényen..stb..befűtve nincs,minden olyan mint a disznóól.Anya mégcsak nem is dolgozik,és nem csinált meg semmit.Nekiállhattam csinálni vacsorát,kitalálta hogy éhes,neki is kellett,nem tetsett a rendetlenség,ezt is eltakarítottam,mindent megcsináltam,nyolc órára tudtam befűteni,és alig lett meleg.Ez szinte majdnem minden nap megtörténik.Ha jön a nővérem anyám azt se tudja mit főzzőn meg mit ne süssön össze,(természetesen a nővérem kedvenceiről van szó,nemis akármiről),még dél sincs de mire ideér órákkal ezelőtt bevan fűtve nehogy megfázzon,természetesen kivan takarítva is(márahogy),ha kell neki pénz akkor rögtön ad,szó nélkül ezreket,ha én reggelire kérek,kérjek apámtól(megjegyzem km-erekre lakik innen),a tesómnak külön beceneve is van,nem is a rendes nevén van szólítva.Én anya második házasságából születtem,a volt férje meghalt.Nem dolgozik,igénytelen,..Ma az történt hogy jöttem haza,és alig beértem az ajtón nekiállt üvölteni,mert elvan törve a porszívóscső..(természetesn én voltam.............?!)mindennek az oka én vagyok,elmondott mindennek,meg menjek el apámhoz,meg ne internetezzek mert kib@ssza a gépet is meg engem is,meg ha hozzámerek nyúlni valamihez eltöri a kezem..stb.."SZOKÁSOS" ordibálások..Anya egyszer a saját barátnőm előtt vert meg még kisebb koromban,már megfordult a fejemben többször öngyilkosság,meg hogy elmegyek innen,stb..De meghalni nyílván nemakarok,csak szinte minden naposak a sírások,mert nemtudom visszafogni magam.Amugyis szerény vagyok,nehezen nyílok meg,kevés a barátom,de ennek ellenére jól tanulok,mindent megteszek hogy jó legyek az iskolában,még versenyen is voltam,és itthon is igenis sokmindent megcsinálok,amit csak tudok,és édesanyám mégis igy bánik velem.Már mondtam a mamámnak és a nővéremnek is,de nem tudnak tenni semmit,meg nem is akarnak.Ha mamám is eljön szinte mindig mondja hogy mostanában nem jön mert anya vele is ugy beszél mint a kutyával,meg velem is,megaláz a beszédével,és annyira rosszul esik:'(..Nem akarom ezt szenvedni tovább,szükségem lenne a nyugalomra,de nemtudom hogyan ha nem kérhetek senkitől segítséget2010. jan. 12. 19:55
11/27 anonim 

válasza:

Meglátod, minden megváltozik, ha a saját lábadra állsz majd. Velem is így volt. Biztos, hogy aranyos, szeretetre méltó vagy, látszik az írásodból. Én nagyon szeretném, ha ilyen kislányom lenne, mint Te:))
Azt megkérdezhetem, hogy Anyukád nem iszik véletlenül? A leírtak alapján valahogy ez ugrott be először.
12/27 A kérdező kommentje:
20:19..sajnálom hogy nekedis ilyen gyerekkorod volt,remélem az én kapcsolatom is rendbejön anyukámmal
2010. jan. 12. 20:22
13/27 anonim 

válasza:

Szeretetre méltó dolgos szorgalmas ember vagy és anyukád ennek ellentéteként kezel.
14/27 A kérdező kommentje:
Nem iszik,és nem is dohányzik.Bár nemtudom mit csinál egész nap,éncsak ötórára érek haz sajnos,és többnyire én végzem el a dolgokat..
2010. jan. 12. 20:24
15/27 A kérdező kommentje:
De amugy tényleg rossz érzés,hogy nagyon igyekszem mindenben,és csak ezt kapom örökké.Én is szinte mindig szerencsétlennek érzem magam,meg nemvagyok kibékülve magammal,talán ez miatt hogy nem mutatja ki senki hogy fontos lennék..Apukám megszokta kérdezni interneten hogy hogyvagyok,mi újság,meg ő örül hogy ha jó jegyet kapok,mikor elváltak akkor ő nagyon harcolt értem,meg róla tudom hogy nagyon szeret,de én annak idején mégis anyámt választottam,meg hát annyi idősen tudtam is én azt hogy mit is csinálok?!..:-S ..Sajnálom hogy akkor nem ugy döntöttem,de akármilyenek is mindettőt szeretem,és nem tudnék választani a mai napig köztük.Aki igy van az nyílván tudja mit érzek.Sokszor gondolok arra hogy apa egyedül van,és nincsen senkije,de ha elmennék hozzá anya lenne egyedül,remélem apa tudja hogy miért döntöttem úgy ahogy döntöttem még akor régen.Nem az számított hogy kit szeretek jobban,a bíróság döntött.
2010. jan. 12. 20:29
17/27 anonim 

válasza:

Sajnálom,hogy ilyen igazságtalan az élet,mert jobb körülményeket és boldogabb családot érdemelnél!!Aranyos,szeretetre méltó leányzó lehetsz..,maradj továbbra is ilyen és ha elvégzed a sulit és elkezdesz dolgozni kitudsz szakadni ebből a közegből,és kivánom,hogy egy boldog sikeres felnőtt légy az életben,csak kitartás!!!;)Nem szabad belezuhanni a "szakadékba" mert akkor onnan nehéz kimászni,mindig lebegjen egy cél a szemed elött amit elszeretnél érni az életben és meglásd minden jobb lesz;)
18/27 anonim 

válasza:

Szerintem menj el apukádhoz. Sajnos én is hasonló helyzetben voltam pár évvel ezelőtt, és ez kibírhatatlan. Teljesen felőröli az embert. Mivel írtad h apukád mennyire szeret téged, és h harcolt érted még a válás idején, biztos segítene rajtad. És nemcsak ezért,hanem mert a gyereke vagy és szeret téged. Ezt azonban anyukád teljesen elfelejtette, vagy nem tudom mi történt vele. Sajnos elég kevés az esély h megváltozna bármi is, ha beszélnél vele.
19/27 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy anya annyira agresszív hogy senki nem tud hatni rá,idősebb sem.A mamám szokokta neki néha mondani hogy vegyen vissza magából,persze normális hangon,és nem veszekedve,és ekkor anya megsértve érzi magát,meg nekiáll sírni.Én sajnálom hogy az ő élete nem jól alakult d enem kéne az enyémet is tönkretenni,bár tudom hogy még fiatal vagyok..Szóval még menthető..De attól tartok anya ilyen fog maradni,és a végén egyedül marad.Igy párt sem fog találni magának.Hiszen nem is ad magára semmit,meg a természete,nem is jár el sehová,csak a négy fal.Lehet nem is akar.Pedig csak neki lenne jó.Apa dettó.
2010. jan. 12. 21:06
20/27 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,és örülök hogy itt vannak kedves,és megértő emberek is!:-)
2010. jan. 12. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!