Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Erről mi a vélemény?

Erről mi a vélemény?

Figyelt kérdés
16éves lány vagyok,másodikas vagyok a középsuliba,és hazajárós.A buszom reggel hat órakor indul,úgyhogy naponta fél ötkor,öt órakor kelek fel.A szüleim elváltak,anyukámmal élek,a nővérem elköltözött évek óta,de rendszeresen hazajár,ő anya kedvence..Tegnap ötórakor értem haza ahogy minden nap a busszal,ennivaló nem volt semmi,a mocskos edények a mosogatóba,az asztalon a konyhaszekrényen..stb..befűtve nincs,minden olyan mint a disznóól.Anya mégcsak nem is dolgozik,és nem csinált meg semmit.Nekiállhattam csinálni vacsorát,kitalálta hogy éhes,neki is kellett,nem tetsett a rendetlenség,ezt is eltakarítottam,mindent megcsináltam,nyolc órára tudtam befűteni,és alig lett meleg.Ez szinte majdnem minden nap megtörténik.Ha jön a nővérem anyám azt se tudja mit főzzőn meg mit ne süssön össze,(természetesen a nővérem kedvenceiről van szó,nemis akármiről),még dél sincs de mire ideér órákkal ezelőtt bevan fűtve nehogy megfázzon,természetesen kivan takarítva is(márahogy),ha kell neki pénz akkor rögtön ad,szó nélkül ezreket,ha én reggelire kérek,kérjek apámtól(megjegyzem km-erekre lakik innen),a tesómnak külön beceneve is van,nem is a rendes nevén van szólítva.Én anya második házasságából születtem,a volt férje meghalt.Nem dolgozik,igénytelen,..Ma az történt hogy jöttem haza,és alig beértem az ajtón nekiállt üvölteni,mert elvan törve a porszívóscső..(természetesn én voltam.............?!)mindennek az oka én vagyok,elmondott mindennek,meg menjek el apámhoz,meg ne internetezzek mert kib@ssza a gépet is meg engem is,meg ha hozzámerek nyúlni valamihez eltöri a kezem..stb.."SZOKÁSOS" ordibálások..Anya egyszer a saját barátnőm előtt vert meg még kisebb koromban,már megfordult a fejemben többször öngyilkosság,meg hogy elmegyek innen,stb..De meghalni nyílván nemakarok,csak szinte minden naposak a sírások,mert nemtudom visszafogni magam.Amugyis szerény vagyok,nehezen nyílok meg,kevés a barátom,de ennek ellenére jól tanulok,mindent megteszek hogy jó legyek az iskolában,még versenyen is voltam,és itthon is igenis sokmindent megcsinálok,amit csak tudok,és édesanyám mégis igy bánik velem.Már mondtam a mamámnak és a nővéremnek is,de nem tudnak tenni semmit,meg nem is akarnak.Ha mamám is eljön szinte mindig mondja hogy mostanában nem jön mert anya vele is ugy beszél mint a kutyával,meg velem is,megaláz a beszédével,és annyira rosszul esik:'(..Nem akarom ezt szenvedni tovább,szükségem lenne a nyugalomra,de nemtudom hogyan ha nem kérhetek senkitől segítséget
2010. jan. 12. 19:55
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
Kicsit jólesne ha kimutatná valaki hogy szeret,vagy valami törődés jellegű..:-(:'(
2010. jan. 12. 19:58
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne megoldható hogy egy rokonhoz költözz, így lehet egy kicsit észhez tér, megynyugszik és meg tudjátok beszélni a dolgokat.
2010. jan. 12. 20:03
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Ó,te szegényke.Én így ismeretlenül is megszerettelek:-)

Nem tudsz a mamádhoz költözni?Vagy koliba?

2010. jan. 12. 20:05
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Gyámhatóság.
2010. jan. 12. 20:06
 5/27 A kérdező kommentje:
aranyosak vagytok,de nem menne szerintem az elköltözés..meg nem is tudom mit mondjak a nővéremnek..ottis már hatan vannak..nem lakhatok más családjánál..
2010. jan. 12. 20:09
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
csillagom!nagyon sajnallak,ez olyan szomoru...szeretnek segiteni neked!hol laksz?esetleg irj privit puszi
2010. jan. 12. 20:10
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Jobb lenne a mamadhoz koloznod vagy apukadhoz. 2 ev mulva amikor leerettsegiztel akkor pedig elmenni koleszba egyetemistakent vagy foiskolaskent. Gondolom, hogy tovabb szeretnel majd tanulni, ugye?

Anyukad miert nem dolgozik? Es ki tartja el, honnan van penze? Szerintem depresszios is anyud es az idegei sincsenek rendben. Nincs celja, es erzi, hogy nem normalis dolog amit csinal (nem dolgozik) es ezert ilyen turelmetlen es ideges.

A mamadhoz koltozzel el, es elmehetnel apuddal a gyamhatosagra is, hogy a mamad kapja majd a csaladi potlekot, ne pedig anyukad.

Szegenykem, marcsak 2 ev es nagykoru leszel!!! Tanulj nagyon jol, hogy tovabb tanulhass majd!

2010. jan. 12. 20:11
 8/27 anonim válasza:
100%
Ha ott maradsz, tönkre mész. Apukádhoz sem tudsz menni? Vagy a mama? Megérintett az írásod, szeretetre méltó emberke vagy, amit az anyukádtól sajnos nem kapsz meg.
2010. jan. 12. 20:17
 9/27 A kérdező kommentje:
Igen,szeretnék tovább tanulni,azt is tudom hogy a szüleimre egyáltalán nem számíhatok,és mindent magamnak kell megteremtenem.Anyukám egészségügyi probléma miatt nem dolozik(rossz a lába)mármint az egyik bevan dagadva,de nem annyira,és ezért lassabb vagy hogy mondjam.Apa tízezret küld gyerektartásként,meg kap még a halot férje után is ha jól tudom,meg nyugdíja is van.De szerintem kereshetne otthoni munkát,vagy amiben nem kell mozogni,de nem is keres..Én valahogy felesnek érzem magam.Egy részről szeretem mert az édesanyám,meg szeretném tisztelni,stb.De másrészrőől utálom.És szomorúnak tartom hogy ezt kell mondanom...Őszintén irigylem azokat akiknek normális családjuk van,és becsülje meg az a szüleit akiért mindent megtesznek,meg együtt vannak....
2010. jan. 12. 20:18
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én voltam 16 éves, pont ugyanez volt a helyzet nálunk, így teljesen meg tudlak érteni. Tudom, milyen érzés az, amikor nem tudsz hová menni, de otthon maradni sem.

Én azt tanácsolnám, hogyha apukáddal jó a kapcsolatod, akkor keresd meg, kérdezd meg, mit lehet tenni. Kérdezd körbe a rokonokat is, hátha valaki be tud fogadni. Nehéz lesz, de ha nem sikerül, tényleg már csak két évet kell kibírni otthon. Én is elköltöztem 18 évesen, és azóta nagyon jól rendbejött a kapcsolatom anyámmal. Fel a fejjel, minden rendben lesz!

A gyámhatóságot hagyd ki a dologból, nagyon sokan ezzel jönnek, de ők úgysem csinálnak semmit. Itt családon belül kellene elrendezni a dolgokat!

2010. jan. 12. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!